FAQ items aan het laden...

5 meest gestelde vragen over Windows 11

Het nieuwste besturingssysteem van Microsoft begint de wereld te veroveren.

Het nieuwste besturingssysteem van Microsoft begint de wereld te veroveren. Voordat u overstag gaat en een upgrade naar het nieuwe OS uitvoert, is het verstandig om de onderstaande informatie aandachtig door te lezen.

Het is eindelijk zover.

Na 6 jaar heeft Microsoft zojuist de nieuwste versie van zijn besturingssysteem uitgebracht, Windows 11. In een tijd waarin computers en technologie steeds meer centraal staan in ons leven, zijn techbedrijven druk bezig om de best mogelijke gebruikerservaring te bieden, Dit om de steeds groter wordende markt te kunnen veroveren. Windows 11 is Microsoft’s antwoord op de groeiende vraag naar een verbeterde technologie voor thuis en zakelijk.

Microsoft betiteld het nieuwste besturingssysteem als “Windows dat u dichter brengt bij wat u leuk vindt”. Maar kunnen ze deze uitspraak ook daadwerkelijk waarmaken? Uiteraard begrijpen we dat u nog meer belangrijke vragen heeft over de nieuwste OS van Microsoft. Daarom beantwoorden we hieronder de 5 meest gestelde over Windows 11.

5 vragen over Windows 11

 #1 Wat is het verschil tussen Windows 10 en 11?

Op het gebied van prestaties, functionaliteit en stijl krijgt Windows 11 een aanzienlijke boost  in vergelijking met Windows 10. Hieronder een kleine opsomming van de belangrijkste upgrades die Microsoft heeft doorgevoerd in zijn nieuwste besturingssysteem:

 • Make-over: wanneer u eerder Apple heeft gebruikt, ziet u misschien overeenkomsten tussen het design van het Mac OS en de nieuwste Windows. Het heeft strak afgeronde hoeken en de taakbalk pictogrammen zijn permanent gecentreerd. De praktische startknop is onveranderd gebleven.
 • Gestroomlijnde productiviteit functies: Windows 11 kent veel kleine maar belangrijke upgrades. Uw computer onthoudt nu bijvoorbeeld de laatst gekozen lay-out bij het docken. Ook kan elk van uw virtuele desktops een andere achtergrond hebben. Ook widgets zijn terug als nooit tevoren. Windows 11 heeft een Snap Layout functie waarmee gebruikers met één klik op de knop kunnen kiezen uit verschillende lay-out opties.
 • Teams verbeterd en vernieuwd: hybride werken wordt wereldwijd beschouwd als het nieuwe normaal. Teams is daardoor in de schijnwerpers komen te staan. Microsoft heeft er daarom voor gezorgd dat upgrades zijn opgenomen in de applicatie. Teams is nu bijvoorbeeld geïntegreerd in het besturingssysteem. Daardoor wordt het eenvoudiger om te communiceren met familie, vrienden en collega’s.
 • Verbeterde game ervaring: Microsoft heeft niet alleen aan zakelijke gebruikers en werknemers gedacht bij het ontwerpen van de nieuwe Windows 11. Gamers zullen aangenaam verrast zijn nu het spelen van games op Windows nog beter is geworden. Het bevat een ondersteuning voor Xbox Game Pass en Cloud gaming via de Xbox applicatie in Windows 11.
 • Android Applicaties op de computer: naast een verbeterde compatibiliteit met de Xbox, heeft Microsoft ook succesvol Android applicaties geïntegreerd op uw computer met Windows 11. Hier zit een addertje onder het gras: we kunnen namelijk nog niet met zekerheid zeggen of de Android applicaties optimaal werken op de computer.

#2: Is het doorvoeren van hardware wijzigingen nodig om over te stappen op Windows 11?

Dat hangt ervan af. Hieronder ziet u een belangrijke checklist van wat noodzakelijk is om Windows 11 soepel te laten werken:

 • Minimaal een 1 GHZ dual-core processor
 • 4 GB RAM
 • Minimaal 64 GB opslagruimte
 • Grafische kaart welke compatibel is met DirectX 12 of hoger met WDDM 2.0 besturingsprogramma
 • 720p scherm met een diagonaal van minstens 9 inch met 8 bits per kleurkanaal

TPM versie 2.0

 • Voor UEFI, Secure Boot geschikte firmware

Als uw computer of laptop voldoet aan de vereisten die hierboven zijn opgesomd, dan kunt u veilig en zorgeloos upgraden naar Windows 11. Anderzijds zult u misschien enkele hardware upgrades moeten uitvoeren of een nieuw apparaat moeten aanschaffen wanneer het huidige exemplaar niet aan de vereisten voldoet.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

#3: Is de Microsoft Office Suite beschikbaar in Windows 11?

Nee. Daarvoor moet u eerst een Microsoft Office abonnement afsluiten. Als u een bestaand abonnement op Microsoft 365 heeft voldoet dat ook aan de eisen. U hoeft het Office pakket alleen maar te installeren na de upgrade naar Windows 11.

Houd er rekening mee dat de ondersteuning voor oudere versies van Office (2010 en lager) sinds vorig jaar is stopgezet. Wanneer u deze gebruikt is het raadzaam om de nodige wijzigingen aan te brengen. Dit om te voorkomen dat u kwetsbaar wordt voor veiligheidsrisico’s.

#4: Hoe kan ik overstappen van Windows 10 naar 11?

Upgraden van Windows 10 naar 11 kan geheel zorgeloos. Onder “Instellingen” gaat u naar “Windows Update” en vervolgens naar “Controleren op Updates. Windows 11 zal beschikbaar zijn in de upgrade sectie. Klik vervolgens op de knop “Downloaden en installeren.”

#5: Moet ik echt overstappen op Windows 11?

Nee. Wanneer uw computer niet compatibel is of Windows 11 niet kan uitvoeren, hoeft u niet te upgraden. Er is echter niets mis met het gebruik van Windows 10. Bijvoorbeeld wanneer u de upgrades onnodig vindt voor uw huidige werkstroom. Zelfs Microsoft stelt dat Windows 10 nog steeds de juiste keuze is voor degenen die niet klaar voor een nieuw systeem.

Later dit jaar staat er een update voor Windows 10 ingepland. Microsoft zal Windows 10 blijven ondersteunen tot 14 oktober 2025. Dat betekent dat u circa 4 jaar de tijd heeft om na te denken over een upgrade naar Windows 11 of een ander besturingssysteem.

Technologie die voor u werkt

Het nieuwe tijdperk van Windows is eindelijk aangebroken. Microsoft heeft er een punt van gemaakt om hun nieuwste OS de moeite waard te maken. Dat geldt voor zowel oude als nieuwe Windows gebruikers. Deze nieuwe updates maken het duidelijk dat Microsoft moeite heeft gedaan om de pijnpunten van zijn gebruikers te achterhalen en aan te pakken.

Ondanks deze nieuwe functies is er één belangrijk ding dat niet vergeten mag worden:

Technologie is slechts een hulpmiddel dat wordt gebruikt om onze dagelijkse productiviteit en efficiëntie te verhogen. Dat betekent dat u niet direct zou moeten overstappen op Windows 11 wanneer u daar nog niet klaar voor bent.

Technologie is slechts zo effectief als hoe vaak het wordt gebruikt. Dus wanneer u Windows 10 onder controle heeft en het 100% productief maakt, dan is een verandering niet nodig.

Stel dat u serieus overweegt om over te stappen op Windows 11. U wilt meer weten over de hardware compatibiliteit en beveiligingsupdates. In dat geval heeft u een IT-serviceprovider nodig die bereid is u van de juiste ondersteuning te voorzien.

Heeft u hulp nodig bij het volledig doorgronden van de voor- en nadelen van Windows 11? Of twijfelt u over het wel of niet overstappen? Plan dan vandaag nog een vrijblijvend gesprek in met ons team.