FAQ items aan het laden...

6 stopgezette technologische hulpmiddelen die u niet langer zou moeten gebruiken

Een constante aan technologie is dat het snel verandert. Tools die ooit standaard waren, zoals Internet Explorer en Adobe Flash, verouderen. Nieuwe tools vervangen de tools die verouderd zijn.  Stopgezette technologie kan computers en netwerken kwetsbaar maken voor aanvallen.

Hoewel oudere technologie nog steeds prima op uw systemen kan werken, betekent dit niet dat het goed is om te gebruiken. Een van de grootste gevaren van het gebruik van verouderde technologie is dat het kan leiden tot een datalek.

Verouderde software en hardware ontvangen niet langer essentiële beveiligingsupdates. Updates verhelpen vaak nieuw gevonden en misbruikte systeemkwetsbaarheden. Geen beveiligingspatches betekent dat een apparaat een sitting duck is voor een inbreuk op de cyberbeveiliging.ITR Automatisering

Ongeveer 1 op de 3 datalekken is te wijten aan ongepatchte systeemkwetsbaarheden.

Een ander probleem met het gebruik van stopgezette technologie is dat het u achter kan laten. Uw bedrijf kan er voor uw klanten uiteindelijk uitzien alsof u zich in de steentijd bevindt en ze kunnen het vertrouwen verliezen.

Belangrijke redenen om uw technologie up-to-date te houden naar een ondersteunde versie zijn:

  • Verminder het risico op een datalek of malware-infectie
  • Voldoe aan de vereisten voor naleving van gegevensprivacy
  • Om een goede reputatie te behouden en het vertrouwen van klanten te bevorderen
  • Om concurrerend te zijn in uw markt
  • Problemen met hardware- en softwarecompatibiliteit beperken
  • Om de productiviteit van werknemers mogelijk te maken

Oudere systemen zijn onhandig en staan de productiviteit van werknemers in de weg. Als u deze oudere systemen in gebruik houdt, kan dit leiden tot het verlies van goede teamleden als gevolg van frustratie.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht

49% van de ondervraagde werknemers zegt dat ze zouden overwegen hun baan te verlaten vanwege slechte technologie.

Hieronder volgt een lijst met verouderde technologische hulpmiddelen die u zo snel mogelijk moet vervangen. Zijn deze nog steeds in gebruik op uw thuiscomputer of binnen uw bedrijf?

Maakt u nog gebruik van een van deze verouderde software?

Internet Explorer

Vele manen geleden was Internet Explorer (IE) de nummer één browser ter wereld. Maar na verloop van tijd hebben Google Chrome en andere browsers het uitgehaald. Inclusief de vervanger, Microsoft Edge.

Microsoft begon met het uitfaseren van IE met de introductie van Microsoft Edge in 2015. In de afgelopen jaren hebben minder applicaties het gebruik in IE ondersteund. De browser verliest alle ondersteuning vanaf 15 juni 2022.

Adobe Flash

Miljoenen websites gebruikten Adobe Flash in de vroege jaren 2000. Maar andere tools kunnen nu de animaties en andere leuke dingen doen die Flash zou kunnen doen. Dit maakte de tool overbodig en Adobe beëindigde deze.

Adobe Flash Player heeft vanaf 1 januari 2021 alle ondersteuning, inclusief beveiligingsupdates, verloren. Heb je dit nog steeds op een van je computers? Als dat het geval is, moet u de browserplug-in en alle Flash-software verwijderen.

Windows 7 en eerder

Windows 7 was een zeer populair besturingssysteem, maar het is nu de weg van de dinosaurus gegaan. Vervangingen, Windows 10 en Windows 11 worden nu op grote schaal gebruikt. Het Windows 7-besturingssysteem verloor ondersteuning op 14 januari 2020.

Hoewel het technisch nog steeds kan worden uitgevoerd, is het erg kwetsbaar voor hacks. Microsoft Windows OS is ook een waardevol doelwit voor hackers. U kunt er dus zeker van zijn dat ze op zoek zijn naar systemen waarop deze verouderde versie van Windows nog steeds wordt uitgevoerd.

macOS 10.14 Mojave en eerder

Vanwege de kosten van iMacs en MacBooks hebben mensen de neiging om er zo lang mogelijk aan vast te houden. Zodra deze apparaten op een bepaald punt komen, werken updates niet meer. Hierdoor blijft de hardware vastzitten op een oudere en niet-ondersteunde macOS-versie.

Als u macOS 10.14 Mojave of lager gebruikt, wordt uw besturingssysteem niet langer ondersteund door Apple en moet u upgraden.

Oracle 18c Database

Als uw bedrijf Oracle-databases gebruikt, kunt u uw huidige versie controleren. Als u de Oracle 18C Database gebruikt, bent u kwetsbaar. Inbreuken kunnen gemakkelijk gebeuren als gevolg van niet-gepatchte systeemkwetsbaarheden.

De Oracle 18C Database verloor in juni 2021 alle ondersteuning. Als u een upgrade hebt uitgevoerd, wilt u een oogje in het zeil houden voor een andere aankomende datum aan het einde van de ondersteuning. Zowel Oracle 19C als 21C verliezen in april 2024 de première-ondersteuning.

Microsoft SQL Server 2014

Een andere populaire databasetool is Microsoft’s SQL. Als u SQL Server 2014 gebruikt, is de basisondersteuning al beëindigd. En in juli 2024 stopt alle ondersteuning, inclusief beveiligingsupdates.

Dit geeft u iets meer tijd om te upgraden voordat u het risico loopt geen beveiligingspatches te krijgen. Maar het is beter om eerder vroeg dan laat te upgraden. Dit laat voldoende tijd over voor het testen en verifiëren van de upgrade.

Angst voor het upgraden van uw technologie en het verminderen van risico

Upgrades kunnen eng zijn, vooral als alles goed heeft gedraaid. U bent misschien bang dat een migratie of upgrade problemen zal veroorzaken. Wij kunnen u helpen uw technologie soepel te upgraden en daarna grondig te testen. Plan vandaag nog een technology review in.