Met de aanhoudende verschuiving naar werken op afstand, is gezondheid een voortdurende zorg. Ontdek hoe u gezond kunt blijven. Ook wanneer u thuis werkt.

De wereldwijde pandemie heeft ertoe geleid dat veel werkplekken een beleid voor thuiswerken hebben ingevoerd. Veel bedrijven hebben daardoor ontdekt dat het voordelen heeft om werknemers de mogelijkheid te bieden om te kunnen werken op afstand.

En deze voordelen zijn zijn onderbouwd.

Volgens een onderzoek dat is uitgevoerd door CoSo Cloud, vindt 77% van de mensen dat ze productiever zijn wanneer ze thuis werken.

Een onderzoek dat is uitgevoerd door commercieel vastgoedbedrijf CBRE, stelt dat tot 69% van de millennials bereid is om bepaalde voordelen op de werkplek op te offeren voor meer flexibele werkopties.

Volgens videoconferencing bedrijf Owl Labs zegt 74% van de mensen dat ze eerder bij een bedrijf zullen blijven wanneer ze de mogelijkheid hebben om thuis te kunnen werken.

De eenvoudige conclusie is dat thuiswerken in de komende jaren het nieuwe normaal zal worden.

Thuiswerken brengt echter ook uitdagingen met zich mee.

Mensen hoeven niet langer naar kantoor te reizen. Daardoor besteden zij minder aandacht aan hun gezondheid. Sommige mensen ondervinden daardoor ook beperkte mogelijkheden om fit te kunnen blijven.

In dit artikel voorzien we u van 6 tips die u helpen gezond te blijven wanneer u thuis werkt.

#1: Regelmatig squats uitvoeren

Squats zijn relatief eenvoudige oefeningen. Hierbij gebruikt u uw eigen lichaamsgewicht om het onderlichaam te kunnen versterken. Deze oefening voert u als volgt uit:

  • Ga rechtop staan en plaats uw voeten op schouderbreedte.
  • Strek uw armen vooruit en leun achterover. Ga zo laag als comfortabel voelt terwijl u uw rug recht houdt. Houd uw heupen parallel met de grond. Zorg ervoor dat uw knieën achter uw tenen blijven.
  • Sta op in de uitgangspositie en herhaal deze oefening in totaal 10 keer.

U kunt eventueel ook dumbells gebruiken om meer weerstand te creëren. Dat maakt deze oefening meer uitdagend. Doe dit alleen wanneer u de techniek zonder gewichten goed beheerst.

#2: Elk uur bewegen

Wanneer u thuis werkt is het eenvoudig om veel tijd voor de computer door te brengen. U kunt er zelfs nog voor kiezen om voor de televisie te gaat zitten in uw pauzes. Dit leidt tot lange perioden van verdoving waarin uw lichaam niet in beweging is.

Meerdere uren achter elkaar zitten wordt in verband gebracht met een aantal gezondheidsaandoeningen. Zoals diabetes, hartaandoeningen en een hoge bloeddruk. U vermindert het risico op deze aandoeningen aanzienlijk door een paar minuten per uur te bewegen.

Overweeg het gebruik van een timer om uzelf eraan te herinneren elk uur te bewegen. Loop een rondje door het huis of maak een korte wandeling voordat u weer aan het werk gaat.

#3: Gebruik een actieve zitstoel

Naast elk uur bewegen of het maken van een wandeling, zijn er nog een aantal manieren

waardoor u ook tijdens het werken actief kunt blijven.

Zitten op een gymnastiekbal is bijvoorbeeld een goede manier om uw lichaam bezig te houden wanneer u voor de computer zit. De onstabiliteit van de bal dwingt u om uw spieren te gebruiken om rechtop te kunnen blijven zitten. Daardoor wordt uw lichaam sterker.

Ook staand werken is een mogelijkheid. Hoewel dit een effectieve techniek is, heeft u wel een bureau op de juiste hoogte nodig. Op deze manier kunt u staan terwijl u werkt. Wanneer uw bureau te laag is, kunt u problemen met uw lichaamshouding ervaren. Bijvoorbeeld omdat u voortdurend in een bukkende houding staat.

#4: Creëer een stressvrije omgeving

Eén van fijnste voordelen van thuiswerken is dat u controle heeft over uw omgeving. Dit kunt u in uw voordeel gebruiken door het creëren van een omgeving waarin u stress kunt elimineren. Door het plaatsen van geurkaarsen binnen uw thuiswerkplek, creëert u een meer ontspannen omgeving. Hetzelfde geldt voor kamerplanten. Werken in de buurt van een raam helpt ook om stress te verminderen. Het uitzicht op de natuur werkt rustgevend.

#5: Jumping jacks uitvoeren

Jumping jacks zijn oefeningen die de meeste mensen wel kennen. Bijvoorbeeld van de gymlessen op school. Jumping jacks verhogen de hartslag en trainen het hele lichaam.

De oefening is eenvoudig uit te voeren:

  • Ga rechtop staan en houd uw armen langs uw zij. Houd uw knieën bij elkaar.
  • Buig uw knieën lichtjes voordat u springt. Houd uw voeten op schouderbreedte van elkaar en strek uw armen boven uw hoofd.
  • Bij de landing gaat u weer staan. Herhaal deze oefening in totaal 10 keer.

Met jumping jacks kunt u uw cardiovasculaire conditie verbeteren. Zonder dat hier veel ruimte voor nodig is. U kunt ook weerstand toevoegen met behulp van dumbells. Doe dit alleen wanneer u de techniek volledig beheerst.

#6: Haal voldoende gezonde tussendoortjes in huis

Wanneer u vanuit huis werkt, is de keuken altijd binnen handbereik. Helaas betekent dit ook u op op elk moment van de dag toegang heeft tot ongezonde en suikerhoudende snacks.

Verban ongezonde tussendoortjes daarom zoveel mogelijk uit de keuken.Vervang ze bijvoorbeeld door fruit en gezonde snacks.

Plaats de gezonde tussendoortjes zichtbaar op het aanrecht en plaats ongezonde snacks buiten handbereik op een plaats waar u ze niet kunt zien. Dit zorgt ervoor dat uw gezonde snacks fungeren als een visuele herinnering om bij ongezonde voedingsmiddelen uit de buurt te kunnen blijven.

Uw gezondheid is een prioriteit

Thuiswerken biedt voordelen op het vlak van flexibiliteit, productiviteit en balans tussen werk en privé. Toch kan werken vanuit huis ook leiden tot een meer sedentaire werkomgeving. Om dit te overwinnen moet u manieren bedenken om uw lichaam actief te houden. Zeker wanneer u urenlang voor de computer zit.

De 6 tips in dit artikel helpen u daarbij. Zonder dat u daarvoor dure trainingsapparatuur hoeft aan te schaffen.

Er zijn nog veel meer uitdagingen op het gebied van werken op afstand. Zowel werknemers als bedrijven moeten daar rekening mee houden. Heeft u hulp nodig bij het creëren van een effectieve werkomgeving op afstand? Plan dan vandaag nog een vrijblijvend gesprek in met ons team.

Op zoek naar een specifiek onderwerp?

Doorzoek het archief