FAQ items aan het laden...

7 methoden om uw productiviteit te verhogen

Productiever zijn op het werk is geen hogere wiskunde, maar het vereist wel dat je bewuster met je tijd omgaat.

Een slechte productiviteit is een enorm obstakel voor de groei van je bedrijf. Gelukkig zijn er veel manieren om dit probleem op te lossen.

Veel mensen hebben moeite om hun werk af te krijgen. Het maakt niet uit hoe lang ze al in het vak zitten, productiviteit is niet iets waar iedereen zomaar mee om kan gaan.

En dit overkomt je waarschijnlijk ook, zelfs als je al heel wat ervaring hebt.

Je to-do lijst is lang… maar je kunt zich niet concentreren wanneer je probeert aan de slag te gaan.

ITR Automatisering

Je probeert je te concentreren… maar je komt niet vooruit.

Misschien ben je de hele dag met iets bezig geweest… maar is alsnog niets van het werk af

Simpel gezegd, je bent druk bezig geweest maar niet productief.

Gelukkig zijn er veel methoden om uit de dip te komen. Je moet werken aan je productiviteit. In dit artikel vind je een aantal manieren om dat te doen.

7 METHODEN OM JE PRODUCTIVITEIT TE VERHOGEN

METHODE #1. VERBETER JE FOCUS

Wanneer je veel verplichtingen hebt is het gemakkelijk om overweldigd te raken. Het resultaat is dat je uiteindelijk niets meer kunt doen.

In plaats van veel dingen tegelijk aan te pakken is het van belang om de belangrijkste taak te pakken. Concentreer je daarop en laat je door niets anders afleiden. Je missie zou moeten zijn om de taak te voltooien om je dag met succes af te ronden.

Als die taak eenmaal uit de weg is, krijg je een krachtig gevoel van voldoening wat je weer een boost motivatie zal geven.

METHODE #2. VERGEET HET BELANG VAN EEN GOEDE NACHTRUST NIET

Een van de belangrijkste redenen die je productiviteit beïnvloeden, is een slaaptekort. Werken terwijl je je slaperig voelt is contraproductief. De enige manier om dit tegen te gaan is door meer te slapen.

Experts raden aan om elke nacht ten minste zeven uur te slapen om de productiviteit op de werkplek te verbeteren. Zo wordt je fris wakker en ben je klaar om je kantooropdrachten aan te nemen.

Ga ook niet gelijk aan de slaag als je net uit bed komt. Bereid je ongeveer een half uur mentaal voor op je werkdag.

Je moet daarnaast je ideale bedtijd bepalen. De meeste mensen gaan vroeg slapen en worden vroeg wakker, maar dat is misschien niet effectief voor jou. Je zult moeten bepalen wat de meest geschikte timing is.

METHODE #3. GEEF INTELLIGENTE PLANNING EEN KANS

Intelligente planning leert je hoe je jouw productiviteit kunt verhogen door je tijdbeheer te verbeteren. Volgens onderzoek zouden je werk niet langer dan 1,5 uur mogen duren. Rustperiodes zijn van groot belang, op die manier kan je je batterijen namelijk weer opladen.

Eerder weggaan van het werk is misschien verleidelijk, maar werkt meestal averechts. Je slaat je rusttijd over en de kwaliteit van je werk gaat naar beneden.

Om de hele dag productief en gefocust te blijven, kun je je geest leegmaken door oefeningen te doen. Ze kunnen je prestaties verbeteren en tegelijkertijd je mentale en fysieke gezondheid enorm ten goede komen.

Enkele van de beste opties zijn yoga en een korte sessie in de sportschool. Ze helpen je hersenen te resetten en geven je positieve energie, zodat je de rest van je werklast aankunt.

METHODE #4. WEG MET AFLEIDING

Een andere geweldige manier om de productiviteit te verhogen, is afleiding uit je leven weg te bannen. Denk hier aan chatten met je teamleden en surfen op het web. De drang kan sterk zijn, maar je moet het weerstaan om je werkplek efficiënter te maken.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Zet daarom meldingen op je computer en smartphone uit. Je kunt nog steeds te maken krijgen met onderbrekingen, maar ze zullen niet worden veroorzaakt door sociale media of andere kleinigheden.

METHODE #5. DOE DE MEEST UITDAGENDE TAKEN EERST

De meest productieve dagen beginnen met het eerst afhandelen van de moeilijkste taak.

Je bent op je best in de ochtend. Dat is namelijk het perfecte moment om het grootste probleem voor de dag aan te pakken. In deze periode heb je veel mentale energie en heb je meer kans om op innovatieve ideeën te komen om moeilijke uitdagingen op te lossen.

Na het aanpakken van de meest complexe taken, zal de rest van de dag veel gemakkelijker zijn. Je hoeft vervolgens alleen nog maar bezig te zijn met routineactiviteiten (bijv. het controleren en beantwoorden van e-mails) die geen creatieve inspanningen vereisen.

METHOD #6. WERK NIET ZONDER PAUZE

Dit klinkt misschien contraproductief, maar je moet pauzes nemen tijdens je werkdag. Vergeet niet dat je geen machine bent die non-stop kan werken en indrukwekkende resultaten kan produceren. En als je probeert er zo een te zijn, zal je productiviteit echt flink hard naar beneden gaan.

Om mentale uitputting en productiviteitsverlies te voorkomen, moet je opstaan van je bureau en een paar minuten stoppen met werken.

Zoals eerder besproken, kun je een paar oefeningen doen om je energie op te frissen. Een andere optie is een kop koffie te drinken of een wandeling te maken. Je bent zo meer gefocust en klaar om je taken op de juiste manier af te ronden

Maar overdrijf niet met je pauzes. Probeer ze te beperken tot ongeveer 30 minuten en vermijd het kijken naar YouTube of het bezoeken van vermakelijke websites. Dat kan leiden tot verder uitstelgedrag en minder productiviteit.

METHODE #7. LEER DELEGEREN

Iedereen heeft hulp nodig, zelfs de meest ervaren ondernemers.

Het delegeren van opdrachten zou dan ook een hoofdbestanddeel van je werkdag moeten zijn, met name omdat het je helpt tijd te besparen en productief te blijven. Het beste van alles is dat je je kunt concentreren op complexe taken die je bedrijf kunnen maken of breken.

De eenvoudigste manier om taken te delegeren is door ze toe te wijzen aan betrouwbare teamleden.

Nadat je jouw verantwoordelijkheden hebt toevertrouwd, moet je niet te veel toezicht houden op je werknemers. Anders kun je hen gaan micro-managen, wat van invloed kan zijn op hun motivatie en vertrouwen.

Geef je werknemers in plaats daarvan alle middelen die ze nodig hebben om hun taak uit te voeren en laat ze rustig werken. Indien mogelijk, leer je mensen hoe ze de opdracht kunnen automatiseren met behulp van moderne technologie.

Ook dit kan je productiviteit naar nieuwe hoogten brengen, omdat je je alleen met essentiële taken hoeft bezig te houden.

LAAT JE PRESTATIES OP HET WERK ER NIET ONDER LIJDEN

Het leiden van een bedrijf is bevredigend, maar je moet consequent presteren om de beste resultaten te behalen. Daarom moet je productiviteit hoog blijven. Wij hebben je de zeven beste manieren gegeven om die te verhogen.

Het belangrijkste is om afleidingen te vermijden, de juiste pauzes te nemen en de moeilijkste taken vroeg aan te pakken. Vergeet niet een deel van je werklast aan je teamleden toe te wijzen en een goede nachtrust te nemen om scherp te blijven.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer tips om productief te blijven op kantoor. Laten we een gesprek inplannen om erachter te komen wat de grootste productiviteitsuitdagingen voor jouw bedrijf zijn en hoe je die kunt overwinnen.