FAQ items aan het laden...

Backup controle van uw gegevens: waarom een goed back-up systeem belangrijk is

Als ondernemer wilt u uw gegevens veilig kunnen bewaren en verlies voorkomen.

Als ondernemer wilt u uw gegevens veilig kunnen bewaren en verlies voorkomen. Dat is belangrijk voor uzelf én uw klanten. Wanneer u uw huidige backup-systeem niet controleert brengt u de opslag en veiligheid van privacygevoelige data in gevaar. Bijvoorbeeld door ze bloot te stellen aan cybercriminaliteit, hardware problemen of menselijke fouten. Deze problemen ontstaat ook wanneer u helemaal geen gebruik maakt van een goed systeem.

Back up: Belangrijke gegevens verliezen kan op ieder moment plaatsvinden

Het verliezen van belangrijke gegevens of bedrijfsgegevens kan op elk moment gebeuren, daarom heeft u een backup nodig.
Bijvoorbeeld wanneer u aankomt op uw werk en merkt dat de servers overbelast zijn geraakt. Ook het downloaden van geïnfecteerde bijlagen, of het openen van e-mails met ransomware gebeurt meestal onbewust en op een onbewaakt ogenblik. Ook door het per ongeluk wissen van bestanden kunt u uw gegevens verliezen.

Dit hoeft niet direct een probleem te zijn. Indien u…

U al uw belangrijke gegevens en bestanden heeft opgeslagen door middel van een backup én wanneer u het back-up systeem regelmatig heeft gecontroleerd op een correcte werking en opslag. Indien dit zo is, blijft alle essentiële data behouden.

Redenen waarom u uw back-up mogelijkheden voor gegevens moet controleren

Onvoorziene omstandigheden voor gegevensbewaring

De technologie evolueert in een snel tempo. Uw interne medewerkers en uw bedrijfsbeleid moeten zich hieraan kunnen meten. Het is geen verrassing dat sommige bedrijven hier problemen bij ondervinden. Wanneer de ontwikkeling van het beleid achterloopt op het tempo van de toegepaste technologieën, kan dit leiden tot tekortkomingen.

Dit structurele tekort schieten heeft mogelijk een negatieve invloed op de gegevensbewaring. Het is een feit dat veel applicaties slechts een beperkt backup en retentiebeleid hebben. Deze applicaties zijn namelijk vooral ontwikkelt om gegevensverlies situationeel op te kunnen vangen en beperken. Dit back-up en retentiebeleid dekt niet alles.

Cybercriminaliteit

In veel gevallen is gegevensverlies een direct oorzaak van een digitale beveiliging niet aan de eisen voldoet; zonder de juiste beveiliging zijn cybercriminelen in staat om IT-systeem op een eenvoudige manier te infecteren. Bijvoorbeeld met ransomware of andere soorten malware die bedrijfsgegevens compromitteren. In het geval van een ransomware aanval, krijgt een cybercrimineel toegang tot het computersysteem van een bedrijf of organisatie.

Het verkrijgen van toegang tot het systeem gebeurt op manier die niet altijd direct waarneembaar is. Een IT-systeem kan bijvoorbeeld worden gehackt door het openen van e-mailbijlage welke er in eerste instantie niet verdacht uitziet. Ook niet wanneer de nietsvermoedende werknemer de bijlage of het document opent. Ongemerkt installeert de geopende bijlage malware op het computersysteem. Zodra deze is ingebed krijgt de cybercrimineel via de malware toegang tot uw kritieke systemen. Cybercriminelen en hacker kunnen uw gegevens en de toegankelijkheid van het systeem zelfs op afstand controleren.

Wanneer u in het bezit bent van een goede gegevens back-up en backup systeem, dan kunt u uw belangrijke gegevens terughalen door ze te vervangen door de opgeslagen back-up. Dit is niet moeilijk en zelfs eenvoudiger dan het klinkt. Investeren in een goede oplossing voor gegevensherstel met back-ups is dus belangrijk. Zo heeft u belangrijke bedrijfsdata altijd binnen handbereik. Ook wanneer er zich onverwacht een probleem optreedt.

Op het gebied van moderne compliance vereisten zijn hoogwaardige back-ups voor gegevens van cruciaal belang. Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van de compliance voorschriften die gelden voor uw branche. Daarnaast is het van essentieel belang om zorg te dragen voor het gebruik van de juiste back-up methoden welke aan de voorschriften voldoen. Standaard back-up mogelijkheden die universeel inzetbaar zijn, voldoen mogelijk niet aan de strenge voorschriften.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Waaraan moet een goed back-up systeem kunnen voldoen?

●     Uitgebreide back-ups: de backup oplossing moet zowel off- als on site back-ups bieden voor het snel kunnen herstellen van gegevens bij verlies. Bijvoorbeeld als cloud-gebaseerde offsite back-up in het geval uw bedrijf wordt getroffen door een omvangrijke crash of storing.

●     Consistente verificatie: uw IT-specialist mag er nooit zomaar vanuit gaan dat uw back-ups werken wanneer dat nodig is. Zij moeten uw back-ups en systeem regelmatig controleren om hun effectiviteit te kunnen verifiëren voor het geval er iets misgaat met uw onsite data.

Volg ons op Twitter

●     Eenvoudig herstel: neem geen genoegen met onpraktische backups die het instellen van tijdvakken niet mogelijk maken. U moet een punt in het verleden kunnen kiezen om de gegevens na verlies te kunnen herstellen. Bijvoorbeeld na een cybercrime aanval, een beschadiging van de hardware of een systeem inbraak.

De sleutel tot succes en veilige gegevensopslag, is het vinden van een goede partij die u voorziet van een backup oplossing die uw gegevens beschermt tegen hardware storingen, ransomware, menselijke fouten en andere problemen die zich mogelijk kunnen voordoen.

Heeft u hulp nodig bij uw gegevens back-up?

Weet u niet zeker of u gebruik maakt van een betrouwbare en uitgebreide gegevens backup of twijfelt u aan de implementatie daarvan? Neem dan vrijblijvend contact op met IT-partner ITR Automatisering. Zij helpen u graag.

Bij gegevensbeveiliging draait alles om preventie. U kunt zich niet op uw gegevensback-up richten wanneer uw systemen reeds zijn uitgevallen. Wat u ook probeert, u bent altijd te laat. Wilt u dit voorkomen? Onderneem dan vandaag nog stappen voor de gegevensbescherming van morgen. Neem vrijblijvend contact met ons op als u vandaag nog een back-up van uw gegevens wilt laten maken.