FAQ items aan het laden...

Belangrijke stappen die u moet nemen voordat u een mobiel telefoonnummer recyclet

Bedrijven kunnen ook mobiele nummers door hun hele personeel heen recyclen als mensen komen en gaan.

Het is niet ongebruikelijk om af en toe van mobiel nummer te veranderen. Als u bijvoorbeeld verhuist, wilt u misschien een nummer dat lokaal is voor het gebied waar u zojuist naartoe bent verhuisd. Bedrijven kunnen ook mobiele nummers door hun hele personeel heen recyclen als mensen komen en gaan.

Als je je mobiele telefoonnummer niet op de juiste manier loskoppelt van alle accounts waarmee het wordt gebruikt, kun je jezelf blootstellen aan identiteitsdiefstal, creditcardfraude en andere misdaden.

In een studie van Princeton University in 2021 bleek dat 66% van de mobiele nummers die door grote mobiele serviceproviders als beschikbaar werden vermeld, nog steeds verbonden waren met accounts op populaire sites (Amazon, PayPal, enz.).

ITR Automatisering

Dus nadat de voormalige eigenaren het nummer hadden ingeleverd, was het beschikbaar voor iemand anders om te gebruiken bij het aanmelden voor mobiele service. En dat nummer werd nog steeds gebruikt op de cloudaccounts van de voormalige eigenaar, waardoor die accounts gemakkelijk konden worden geschonden.

Princeton University-onderzoek naar het risico van het recyclen van mobiele nummers.

Omdat onze mobiele nummers verbonden zijn met een groot deel van ons online en offline leven, is het belangrijk om bepaalde stappen te nemen om ervoor te zorgen dat u geen risico loopt bij het recyclen van uw telefoonnummer.

WIJZIG UW TELEFOONNUMMER VOOR ONLINE ACCOUNTS

We hebben over het algemeen allemaal meer online accounts dan we ons meteen herinneren. De gemiddelde persoon moet met 100 wachtwoorden jongleren , en de meeste van die wachtwoorden zijn voor een website of een of andere cloud-app-service.

Het eerste dat u wilt doen, is uw online accounts en cloudapplicaties bezoeken om uw mobiele telefoonnummer bij te werken. Veel van deze apps gebruiken nu een sms naar je nummer als een vorm van verificatie als je je wachtwoord bent kwijtgeraakt.

U wilt er zeker van zijn dat alle berichten voor het opnieuw instellen van het wachtwoord naar u gaan en niet naar iemand die uw oude nummer heeft aangevraagd met het uitdrukkelijke doel van identiteitsdiefstal of het compromitteren van uw account.

WIJZIG UW NUMMER VOOR SOCIALE MEDIA-ACCOUNTS

Technisch gezien is een social media-account ook een online account, maar veel mensen beschouwen ze als een aparte entiteit. Wanneer een Facebook- of LinkedIn-account wordt gecompromitteerd, stuurt de hacker vaak sociale phishing-berichten naar uw vriendenverbindingen om te proberen toegang te krijgen tot gevoelige gegevens of om ze op te lichten.

ICT Specialist nodig?

Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Zorg ervoor dat u het telefoonnummer in uw sociale media-accounts wijzigt. Als je WhatsApp gebruikt, dat rechtstreeks aan je mobiele nummer is gekoppeld, volg dan hun instructies voor het wijzigen van je nummer , zodat je communicatie veilig blijft.

WIJZIG UW TELEFOONNUMMER VOOR DIENSTVERLENERS DIE U SMS’EN VERZENDEN

Tekstberichten beginnen e-mail te vervangen voor veel soorten communicatie. Dit omvat zaken als verzendberichten, betalingsbevestigingen van nutsbedrijven, afspraakherinneringen en verkoopberichten van retailers.

Hierdoor loop je meer risico als je van gsm-nummer verandert, omdat de sms’jes die je van verschillende serviceproviders ontvangt, kunnen worden gebruikt voor identiteitsdiefstal.

Zorg ervoor dat u verbinding maakt met alle services die u gebruikt en die contact met u opnemen door uw mobiele nummer te bellen of te sms’en om uw informatie bij te werken. Deze offline services kunnen zijn:

  • Loodgieters- of HVAC-bedrijf
  • Tandarts of dokterspraktijk
  • Apotheek
  • Lokale verkoper
  • Nutsbedrijf

DUBBELE CONTROLEER AL UW MULTI-FACTOR AUTHENTICATIEVRAAGSTUKKEN

Een van de grote gevaren van het hebben van een vreemde die uw sms-berichten kan ontvangen, is dat ze toegang kunnen hebben tot uw codes voor multi-factor authenticatie (MFA).

MFA is ontworpen als een beveiliging om een accountinbreuk te voorkomen, zelfs als de dader uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft. Maar als de crimineel de MFA-codes naar uw oude nummer stuurt, kunnen ze gemakkelijk binnenkomen en uw wachtwoord wijzigen, waardoor u niet langer toegang heeft tot uw eigen account.

Terwijl u het proces doorloopt om uw mobiele nummer in uw online accounts bij te werken, controleert u nogmaals de MFA-prompt voor iedereen die deze vorm van authenticatiebeveiliging gebruikt. Je wilt zeker weten dat het correct is gewijzigd om een bericht naar je nieuwe nummer te sturen.

BEOORDEL DE GESCHIEDENIS VAN UW TEKSTBERICHT VOOR ALLES DAT U HEBT GEMIST

Het is onvermijdelijk dat er online accounts of serviceproviders zijn die u hebt gemist. Bijvoorbeeld die plek waar je elk jaar bloemen bestelt voor de verjaardag van een dierbare, maar nooit op andere momenten komt.

Blader door uw sms-geschiedenis om andere accounts te vinden die u misschien bent vergeten bij te werken.

TEKST VRIENDEN, FAMILIE & COLLEGA’S VAN HET NIEUWE NUMMER

Zodra uw online beveiliging is geregeld, wilt u voorkomen dat vrienden, familie en collega’s per ongeluk uw oude nummer sms’en. Dit kan zowel in één-op-één als in groeps-sms-chats gebeuren.

Stuur een sms vanaf uw nieuwe nummer en vraag hen om uw contactpersoon onmiddellijk bij te werken met dat nummer wanneer ze het ontvangen. Ga vervolgens naar de extra stap door hen te vragen alle berichten te verwijderen waarin uw oude telefoonnummer is gebruikt. Dit kan helpen voorkomen dat ze per ongeluk dat bericht pakken in plaats van je nieuwe wanneer ze je in de toekomst sms’en.

HOE VEILIG IS UW MOBIELE APPARAAT?

Mobiele apparaten worden steeds vaker aangevallen door malware en phishing. Is je toestel goed beveiligd? Stel uzelf niet bloot aan risico’s, vraag een mobiele beveiligingscontrole aan om uw persoonlijke gegevens en identiteit te beschermen.