FAQ items aan het laden...

Betaalt u teveel voor de gegevensback-up binnen uw tandartspraktijk?

Binnen een gemiddelde tandartspraktijk worden er ontzettend veel gegevens opgeslagen.

Betaalt u teveel voor de gegevensback-up binnen uw tandartspraktijk?

Binnen een gemiddelde tandartspraktijk worden er ontzettend veel gegevens opgeslagen. Voorbeelden daarvan zijn patiëntendossiers tot aan financiële facturatie gegevens. Het binnen uw tandartspraktijk kunnen beschikken over een betrouwbare oplossing voor gegevensback-up met offsite cloudopslag, is dan ook van cruciaal belang.

De kosten voor back-up diensten binnen uw tandartspraktijk

Wanneer er sprake is van bedrijfsgroei, is het vaak noodzakelijk dat u gaat betalen voor de gegevensback-up binnen uw tandartspraktijk. Hieronder leest u precies waarom offsite opslag belangrijk is, hoe u de beste keuze maakt en welke prijzen daarmee gemoeid zijn.

Het belang van offsite opslag voor gegevensback-up

Binnen een gemiddelde tandartspraktijk worden er per dag meerdere patiënten behandeld. In sommige gevallen zijn dat er zelfs meerdere per uur. Naarmate de dag en het aantal behandelde patiënten vordert, groeit ook de hoeveelheid gegevens. Deze moeten allemaal op een correcte manier worden opgeslagen en bewaard. Het aantal gegevens dat een tandartspraktijk binnen één jaar verwerkt is dan vaak ook ongelooflijk hoog.

Uiteraard is het elektronische opslaan van deze gegevens de enige oplossing. Maar met deze aantallen vergt ook dit behoorlijk wat inspanning. Offsite opslag via een gecertificeerde dienstverlener die data back-up voor tandartspraktijken aanbiedt, is een eenvoudige oplossing. Daardoor kunt u zelf profiteren van een aantal waardevolle voordelen zoals:

  • U houdt oude gegevens die mogelijk moeten worden geëlimineerd georganiseerd bijeen
  • De gegevens worden op een veilige manier opgeslagen
  • De documenten en gegevens worden inzichtelijk en zorgvuldig behandeld
  • U hoeft uw tandartspraktijk niet in te richten met servers om de gegevens te kunnen opslaan
  • Uw gegevens blijven ook veilig in geval van brand binnen uw tandartspraktijk

ICT Specialist nodig?

Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

De kosten voor gegevensback-up voor tandartspraktijken

De prijzen en kosten voor gegevensback-up binnen tandartspraktijken zijn in veel gevallen niet bekend bij degenen die de diensten nodig hebben. Wanneer u een offerte ontvangt van een bedrijf dat gespecialiseerd is in cloud opslag van gegevens, gaat u er misschien vanuit dat de berekende prijs redelijk en acceptabel zijn. Toch kan deze aanname ertoe leiden dat u teveel betaalt voor de opslag oplossingen die u nodig heeft. Wanneer u de operationele kosten zo laag mogelijk wilt houden, kan elke euro immers het verschil maken.

Zo bestaat er een praktijkvoorbeeld van een tandartspraktijk die lange tijd teveel betaalde voor datadiensten. Er werd namelijk € 1,00 per GB cloudopslag in rekening gebracht. Dit komt neer op een kostenpost van circa € 500,00 per maand voor de opslag van slechts 1 TB aan gegevens. Een meer reële prijs voor cloud back-up begint vanaf € 125,00 per maand voor 500 GB gegevensopslag. Daarnaast bieden betrouwbare dienstverleners naast een eerlijke prijs voor gegevensopslag ook extra services. Zoals bijvoorbeeld live technische ondersteuning en een strategische planning voor de opslag van uw gegevens.

Hoe de beste gegevensback-up voor tandartspraktijken vinden?

Als eigenaar van een tandartspraktijk is de samenwerking met een specialist die gespecialiseerd is in IT-oplossingen voor tandartsen, orthodontisten en andere tandheelkundige professionals van groot belang. Zij kunnen als geen ander anticiperen op uw behoeften en die van uw tandartspraktijk. De meeste IT-specialisten die zich specifiek richten op de tandheelkundige industrie leveren een full service.

Zij leveren vrijwel alles aan. Van specifieke technische diensten tot aan ondersteuning op het gebied van in-office telefoonsystemen. Daarom bieden zij ook oplossingen voor gegevensback-up die het beste past bij uw tandartspraktijk. De back-up van gegevens voor is dan ook een essentieel onderdeel van een goed functionerende tandartspraktijk.