FAQ items aan het laden...

Cliniview-server binnen uw tandartspraktijk laten installeren door een IT-specialist

Wilt u uw tandartspraktijk laten uitrusten met een nieuwe Cliniview-server?

Cliniview-server binnen uw tandartspraktijk laten installeren door een IT-specialist

Wilt u uw tandartspraktijk laten uitrusten met een nieuwe Cliniview-server? Het laten installeren van deze service laat u over aan een gekwalificeerd IT-specialist.

Elke grote of kleine tandartspraktijk heeft IT-systemen nodig om efficiënt en effectief te kunnen werken. Uw tandartspraktijk moet bijvoorbeeld worden voorzien van computers voor tandartsen, mondhygiënisten en werknemers. Ook een wifi-netwerk, printers, faxapparaten, software voor de planning en salarisadministratie en één of meer servers voor patiënt- en bedrijfsgegevens zijn belangrijk.

Waarom zijn servers binnen een tandartspraktijk noodzakelijk?

Daarvoor is het belangrijk om de definitie van een server nader te verklaren.

Wat is een server?

Een server is een computerapparaat dat speciale bronnen opslaat en beheert. Servers voeren meestal specifieke taken uit. Zoals bijvoorbeeld het opslaan van één soort bestand of het beheren van bepaalde netwerken. Wellicht heeft u één server die speciaal is bedoeld voor het hosten van uw website. Er zijn veel verschillende soorten computers servers. Kunnen bepalen met welke server uw tandartspraktijk is uitgerust kan daarom lastig zijn. Een IT-specialist helpt u hier graag bij.

Waarom zijn servers belangrijk binnen een tandartspraktijk?

U weet misschien al dat sommige tandartspraktijken de cloud gebruiken om belangrijke patiënt- en bedrijfsinformatie op te kunnen slaan. Ze worden ook gebruikt voor het beheer van specifieke tools. De meeste tandartspraktijken hebben zowel cloud-gebaseerde diensten voor opslag als een server die direct in hun tandartspraktijk is gehuisvest. Een IT-specialist helpt u graag bij het beheren van zowel uw cloud-opslag als uw server installatie en beheer. Zo kunnen de IT-diensten die u nodig heeft voor een efficiënt, betrouwbaar en veilig beheer van uw tandartspraktijk worden geconfigureerd.

ICT Specialist nodig?

Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Veel tandartspraktijken kiezen ervoor om niet al hun documenten en informatie op te slaan in de cloud. Dit heeft als reden dat deze informatie gecompromitteerd kan raken. Tandartspraktijken beschikken over persoonlijke patiëntinformatie en patiëntendossiers. Waaronder bijvoorbeeld medische dossiers welke veilig moeten worden bewaard. Het plaatsen van deze gegevens in een openbare cloud service is geen goed idee.

Het opzetten van een private cloud voor tandartspraktijken is een betere en meer veilige optie. Uw IT-specialist helpt u hier graag bij. Voor het opslaan van deze gegevens kan er desgewenst ook een fysieke server die niet op een netwerk is aangesloten worden gebruikt.

Eén ding is zeker. De patiëntendossiers binnen een tandartspraktijk wilt u beslist niet in getypte of handgeschreven dossiervorm bewaren. Vandaag de dag wordt dit niet meer gezien als een veilige manier om gevoelige informatie op te slaan en te bewaren.

Ook de American Dental Association (ADA) beveelt aan software te gebruiken voor het opslaan en beheren van persoonlijke dossiers van de patiënten binnen tandartspraktijken.

Welke software heeft een tandartspraktijk nodig?

Tandartspraktijken maken over het algemeen gebruik van software zoals Cliniview. Veel tandartsen zullen een eigen server hebben voor de Cliniview software. Op deze manier hebben alle werknemers toegang tot deze software. Gebruik maken van een eigen server gebeurd ook Cliniview opnamen een grote hoeveelheid ruimte in beslag kunnen nemen.

Niet bekend met deze software? Alles wat u moet weten over Cliniview

Wat is Cliniview?

Cliniview is een soort beeldvorming software. Deze software is speciaal ontworpen voor tandartspraktijken. Daarmee kunnen tandartsen en werknemers beelden vastleggen, opslaan en eenvoudig bekijken. Er zijn tal van hulpmiddelen beschikbaar. Bijvoorbeeld voor beeldverbetering en het zoeken naar beelden in de database van een tandartspraktijk.

Volgens de website van Cliniview ontwikkelaar KAVO Dental Excellence, helpt de “eenvoudige, ongecompliceerde workflow van Cliniview bij de dagelijkse beeldacquisitie, verwerking, diagnostiek en behandelplanning”.

Met welke prijzen voor IT-dienstverlening moet rekening gehouden worden?

IT-diensten zijn een essentieel onderdeel van elke tandartspraktijk. Toch is het aannemelijk dat tandartspraktijken hun budget willen beheren en niet te veel kunnen uitgeven aan IT. Een Managed Service Provider (MSP) voorziet u van een uitgebreide IT-dienstverlening tegen een vaste en betaalbare prijs per maand. U heeft dus niet te maken met verhogingen, bijkomende kosten of onverwachte facturen.

  • Vaste prijs: U beslist hoe u uw budget wilt uitgeven. Bijvoorbeeld aan het opnieuw ontwerpen van een netwerk, het verbeteren van de cloudopslag, het verhogen van de beveiliging of het opnieuw aanleggen van databekabeling. Diensten worden afgestemd op de behoeften van de tandartspraktijk.
  • Reparaties: wanneer er storingen ontstaan in de software of als er sprake is van andere IT-problemen, kunt u altijd rekenen op een snelle dienstverlening en reparatie.
  • Advies: Heeft u vragen over hoe nieuwe software, servers, de cloud, gegevensbeveiliging of anderszins? Uw IT-specialist voorziet u van de kennis die nodig is.

Nieuwe Cliniview-server laten installeren?

Uw IT-specialist staat voor u klaar. Wat uw zakelijke IT-behoeften ook zijn. Bijvoorbeeld om de IT van uw tandartspraktijk betrouwbaarder en efficiënter te maken.