FAQ items aan het laden...

De voordelen van een medisch toetsenbord

Sta jij aan het hoofd van een eigen praktijk dan is het van groot belang om de juiste apparatuur in huis te halen.

Medisch toetsenbord:  Sta jij aan het hoofd van een eigen praktijk dan is het van groot belang om de juiste apparatuur in huis te halen. Een van de dingen die echt als een must gezien kan worden is een medisch toetsenbord. Nu is het wel zo dat we zien dat er nog veel onduidelijkheid bestaat over het medisch toetsenbord. Zo is lang niet iedereen op de hoogte van wat het is en wat de grootste voordelen hiervan zijn.

ITR Automatisering

Om je hier meer over te laten zien hebben we besloten om een allesomvattend artikel te schrijven. In dit artikel laten wij je alles zien wat je moet weten over de belangrijkste voordelen van het kopen van een goed medisch toetsenbord voor bij jou in de praktijk.

Wat is een medisch toetsenbord – definitie en functie

We laten je straks meer zien over de grootste voordelen van een medisch toetsenbord. Maar voor het zover is, is het van belang om stil te staan bij de vraag wat een medisch toetsenbord eigenlijk is. Er zijn namelijk nog genoeg mensen die hier niet precies van op de hoogte zijn. Een medisch toetsenbord is toetsenbord met een oppervlak dat minder bacteriën opneemt dan andere toetsenborden. Dit wordt met name gedaan door te kiezen voor een speciaal soort plastic wat minder snel vies wordt. Hierdoor hoef je je niet zo snel zorgen te maken over bepaalde vlekken of bacteriën die aan het oppervlak blijven hechten. Niet voor niets dat ze zo populair zijn binnen de zorg.

Het is dan ook zo dat een medisch toetsenbord herhaaldelijk kan worden gereinigd met desinfectie middelen. Hier kan je denken aan alcohol of bleekmiddeloplossingen. Het medische toetsenbord is in verhouding tot een normaal toetsenbord volledig waterdicht. Een toetsenbord met open holtes, gaten of spleten is een plaats waar gemakkelijk bacteriekolonies kunnen ontstaan. Dit kan ervoor zorgen dat er allerlei resten blijven plakken die je eigenlijk niet wilt hebben in een geheel steriele omgeving. Een medisch toetsenbord is daarentegen vrij zijn van plaatsen waar ziektekiemen en bacteriën zich kunnen verzamelen en kunnen groeien. Dit geldt ook voor de onderzijde van het toetsenbord. Zolang je kiest voor een toetsenbord met IP68-classificatie hebben bacteriën geen schijn van kans. Alleen dan kun je er zeker van zijn dat het toetsenbord bestand is tegen een grondige schoonmaakbeurt.

Top 3 grootste voordelen van een medisch toetsenbord

Je weet nu wat een medisch toetsenbord is. Wat je alleen nog niet weet is wat de belangrijkste redenen zijn om te kiezen voor dit toetsenbord. Er zijn meerdere voordelen die je zal ondervinden wanneer je kiest voor een dergelijk apparaat. Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden hebben we hieronder de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje gezet, zo weet je wat je kunt verwachten:

  • Je zorgt voor een hoge mate van hygiëne

Het belangrijkste voordeel van het kopen van een medisch toetsenbord is al even aan bod gekomen. Dit is het feit dat een medisch toetsenbord in verhouding tot een normaal toetsenbord veel simpeler schoon te maken is. Het is bij een medisch toetsenbord om met een natte doek alles af te doen, al is het ook mogelijk om hem gewoon onder de kraan te houden. Dit maakt het mogelijk om je apparatuur van een reiniging te voorzien zodat bacteriën geen kans krijgen om op te bouwen. Door de waterdichte materialen zal je nooit of te nimmer bang hoeven te zijn voor waterschade.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Zorg er echter wel voor dat je even goed kijkt welke soort schoonmaakmiddelen gebruikt kunnen worden. Zeer zure of andere invasieve schoonmaakmiddelen zijn namelijk weer niet geschikt. Hou hier dan ook rekening mee als je van plan bent om een medische toetsenbord of een nieuwe muis aan te schaffen.

  • Je kunt makkelijk typen met handschoenen aan

Een ander groot voordeel van een medisch toetsenbord is het feit dat je makkelijk in staat bent om met handschoenen aan te typen. Bij reguliere toetsenborden is het vaak niet prettig om handschoenen aan te hebben. Dit komt met name door het feit dat de normale modellen hier gewoonweg niet voor zijn bedoeld. Je krijgt in dat geval te maken met handschoenen die blijven plakken of die blauw stof op het toetsenbord achterlaten. Bij een medisch toetsenbord hoef je je hier geen zorgen over te maken. Dit zijn namelijk toetsenborden die speciaal zijn ontworpen om bediend te worden met handschoenen aan. Ben je tandarts dan komt dit zeker van pas, zo hoef je niet elke keer je handschoenen uit te doen.

  • Je zorgt voor een nette uitstraling

Dit laatste voordeel wordt nog wel eens over het hoofd gezien, echter is het van belang om hier toch even bij stil te staan. Het is namelijk zo dat een medisch toetsenbord in de meeste gevallen een erg strak uiterlijk heeft. Dit zorgt ervoor dat je in staat bent om jouw praktijk van een verzorgde uitstraling te voorzien. Cliënten of klanten die op bezoek komen kijken toch best raar op als je een onverzorgde werkplek voor je neus hebt. Door te investeren in een medisch toetsenbord ben je dan ook in staat om de uitstraling van jouw praktijk naar een hoger niveau te tillen.

Waar op letten bij het kopen van een medisch toetsenbord?

Het kopen van een medisch toetsenbord is niet zomaar iets. Je wilt namelijk wel zeker weten dat je thuis zal komen met een aankoop die aan alle wensen voldoet die je maar hebt. Om hiervoor te zorgen is het van belang om de nodige voorbereiding te treffen. Hieronder vind je een aantal handige tips en tricks die het kopen van een goed medisch toetsenbord net even wat makkelijker maken:

  • Gebruiksvriendelijk – als eerste is het van cruciaal belang om te kijken naar de mate van de gebruiksvriendelijkheid van het toetsenbord. Een toetsenbord van medische kwaliteit is een natuurlijk slechte investering als je er niet comfortabel op kunt typen. Goede tactiele feedback is belangrijk omdat tijd kostbaar is en nauwkeurigheid van cruciaal belang is voor het werken met patiëntendossiers. Zorg ervoor dat het toetsenbord bij wijze van spreken door iedereen kan worden gebruikt. Het makkelijkste is om ervaringen van voorgaande klanten door te lezen als je een zo volledig mogelijk beeld wilt krijgen over de uiteindelijke kwaliteit.
  • Afsluitbaarheid – tijd om door te gaan met de volgende tip. Dit is om te kijken naar de mate van afsluitbaarheid van het toetsenbord. Om te voorkomen dat bacteriën zich verspreiden, moeten spetters op het toetsenbord meteen worden verwijderd. Als je het toetsenbord eerst moet loskoppelen dan is dit natuurlijk niet zo handig. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de patiëntendossiers beschadigd raken. De mogelijkheid om het toetsenbord te vergrendelen tijdens het schoonmaken is daarom echt handig om te hebben. Wij raden het dan ook zeker aan om hiervoor te kiezen bij het maken van je aankoop.
  • Kleur – het is ook erg belangrijk om stil te staan bij de kleur van het medische toetsenbord. Wat je kunt zien is natuurlijk van belang als je klanten over de vloer krijgt.. Bloed en andere lichaamsvloeistoffen worden gemakkelijker opgemerkt tegen een lichte achtergrond. Daarom wordt een hygiënisch wit toetsenbord aanbevolen voor binnen de gezondheidszorg. Wel is het zo dat het door de witte kleur wat lastiger is om te zien wanneer het toetsenbord schoon moet worden gemaakt. Zolang je hem echter van een regelmatige reiniging voorziet hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Beste merken medische toetsenborden

Het zal je niet verbazen dat er heel wat merken te vinden zijn als het aankomt op het bestellen van een medisch toetsenbord. Nu is het alleen wel zo dat lang niet ieder merk een even hoge kwaliteit te bieden heeft. gelukkig zijn er een aantal merken die wel in staat zijn om een uitstekende prijs kwaliteit verhouding te bieden. We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door de beste merken van dit moment hieronder even voor jou op een rijtje te zetten:

Ook een medisch toetsenbord bestellen?

We hopen dat we je dankzij de informatie uit dit artikel meer hebben kunnen laten zien over de grote voordelen die er zitten aan een medisch toetsenbord. Met een medisch toetsenbord weet je zeker dat je altijd weer in staat bent om jouw praktijk op de beste manier te beheren. Hier op de site kan je nog veel meer informatie vinden over de aanschaf van een medisch toetsenbord. Wij raden je overigens aan om ook te blijven hangen als je nog op zoek bent naar nieuwe software voor binnen de praktijk. Onze site laat je alles zien van A tot Z, zo ben ook jij in staat om jouw eigen praktijk naar een hoger niveau te tillen!