FAQ items aan het laden...

Deze Google-zoektips Zullen U Veel Tijd Besparen

Elke minuut vinden er meer dan 2,4 miljoen zoekopdrachten plaats op Google. Het is vaak de eerste stop die mensen maken als ze online gaan.

We zoeken dagelijks naar zowel persoonlijke als zakelijke behoeften, en vaak kan het zoeken naar de juiste informatie veel tijd kosten als je door verschillende irrelevante resultaten moet bladeren.

Uit een onderzoek van adviesbureau McKinsey bleek dat werknemers gemiddeld 1,8 uur per dag of 9,3 uur per week besteden aan het zoeken en verzamelen van informatie. Dit kan een productiviteitsdaling zijn, aangezien er elke dag meer webresultaten aan het internet worden toegevoegd.

Een manier waarop u tijd kunt besparen op uw persoonlijke en werkgerelateerde zoekopdrachten, is door enkele ‘geheime’ zoektips van Google te leren. Deze helpen u uw zoekresultaten te verfijnen en de productiviteit te verbeteren door u te helpen de informatie die u nodig hebt sneller te vinden.

ITR Automatisering

ZOEK EEN SPECIFIEKE WEBSITE VIA “SITE:”

Soms heb je informatie nodig op een specifieke website. U moet bijvoorbeeld mogelijk een overheidsstatistiek vinden waarvan u weet dat deze er is, maar die u bij een algemene zoekopdracht niet kunt vinden.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

U kunt Google gebruiken om trefwoorden op een specifieke website te zoeken met behulp van de functie “site”.

Gebruik in de zoekbalk het volgende: site:(site url) (trefwoord)

Hierdoor worden alleen zoekresultaten weergegeven voor die ene specifieke URL.

VIND VLUCHTINFORMATIE ZONDER GOOGLE TE VERLATEN

Wanneer u vluchtinformatie nodig heeft, bent u vaak onderweg. Ofwel maak je je klaar om naar het vliegveld te gaan of wacht je tot iemand arriveert. Het laden van meerdere sitepagina’s in uw browser kan kostbare tijd kosten. Haal in plaats daarvan uw vluchtresultaten rechtstreeks van Google.

Typ gewoon het vluchtnummer en de naam van de luchtvaartmaatschappijen en u krijgt een lijst met vluchtinformatie zonder dat u naar een andere pagina hoeft te klikken. U kunt zelfs een tabblad gebruiken om vluchtinformatie voor dezelfde vlucht op verschillende dagen te kiezen.

ZOEK DOCUMENTTYPES MET “FILETYPE:”

Als je net de opdracht hebt gekregen om een presentatie over duurzame energie te maken, kan het handig zijn om te zien wat andere mensen over hetzelfde onderwerp hebben gedaan.

Zoeken op websites kan u veel details geven om door te bladeren, maar als u naar een andere PowerPoint-presentatie zoekt, krijgt u nog meer inzicht in hoe anderen die informatie in een presentatie hebben omgezet.

Google heeft een zoekfunctie waarmee u kunt zoeken op een bestandstype, dus in plaats van webpagina’s die in uw resultaten verschijnen, verschijnen bestanden van het bestandstype dat u heeft gezocht.

Typ het volgende om deze functie te gebruiken: filetype:(type) (trefwoord)

Als u een PowerPoint over duurzame energie wilt vinden, kunt u in de zoekbalk het volgende gebruiken: bestandstype:ppt duurzame energie.

Alle resultaten zullen PPT-presentaties zijn.

U kunt deze functie ook gebruiken voor andere bestandstypen, zoals:

  • DOC
  • PDF
  • XLS of XLSX
  • SVG
  • en meer

BEPERK TIJDSCHEMA MET BEHULP VAN DE LINK “TOOLS”

Een frustratie is wanneer je zoiets als een populatie- of cyberbeveiligingsstatistiek opzoekt en je resultaten krijgt die te oud zijn om relevant te zijn. U kunt kostbare tijd besteden aan het bladeren door de zoekresultaten, of u kunt Google aangeven in welk tijdsbestek u wilt zoeken.

Ga als volgt te werk om uw zoekresultaten te verfijnen op een specifiek tijdsbestek:

  • Voer uw trefwoord in en klik om te zoeken.
  • Klik onder de zoekbalk op de link ‘Extra’.
  • Klik op de link “Elk moment”.
  • Kies uw tijdsbestek.

U kunt kiezen uit vooraf ingestelde tijdframes, zoals het afgelopen uur of het afgelopen jaar, of u kunt een aangepast datumbereik instellen voor uw resultaten.

ZOEK GELIJKAARDIGE SITES MET “GERELATEERD:”

Wanneer u online onderzoek doet naar een onderwerp, is het vaak handig om vergelijkbare websites te vinden als degene die u bekijkt. Het bekijken van gerelateerde sites kan ook worden gebruikt als u online een specifiek product of specifieke dienst probeert te vinden en wat vergelijkingsshoppen wilt doen.

Google kan u een lijst met gerelateerde websites bezorgen wanneer u de functie “gerelateerde” gebruikt.

Nog een manier waarop u deze zoektip kunt gebruiken, is door naar concurrenten te zoeken door uw eigen website-URL in de zoekopdracht in te voeren.

VERWIJDER RESULTATEN DIE U “-(KEYWORD)” NIET WILT GEBRUIKEN

Niet-relevante resultaten zijn een van de belangrijkste tijdverspillers van online zoeken. U moet door resultaten bladeren die niets te maken hebben met wat u echt wilt vinden, alleen omdat ze een gerelateerd zoekwoord gebruiken.

Stel dat u bijvoorbeeld in het Ruby Slipper Cafe in New Orleans aan het zoeken was. Maar in uw zoekresultaten krijgt u steeds pagina’s gerelateerd aan de film The Wizard of Oz. U kunt die irrelevante resultaten elimineren door de functie voor uitsluitingszoekwoorden te gebruiken.

Typ gewoon: (zoekwoord) -(zoekwoord)

Kortom, u plaatst gewoon een minteken voor een zoekwoord dat u wilt uitsluiten van uw zoekopdracht. In het bovenstaande voorbeeld typt u: ruby slippers -oz.

OP ZOEK NAAR MEER MANIEREN OM DE PRODUCTIVITEIT TE VERHOGEN EN TIJD TE BESPAREN?

IT-consultants zijn er niet alleen voor grote projecten, we kunnen u ook helpen de productiviteit in uw dagelijkse workflow te verhogen om uw leven gemakkelijker te maken.