FAQ items aan het laden...

IT Tandartspraktijk: Een tandartspraktijk starten of kopen?

We krijgen veel telefoontjes van tandartsen die een oudere praktijk hebben gekocht en merken dat ze grote upgrades van hardware en software moeten doen.

IT Tandartspraktijk

11 zaken om te overwegen

IT Tandartspraktijk: We krijgen veel telefoontjes van tandartsen die een oudere praktijk hebben gekocht en merken dat ze grote upgrades van hardware en software moeten doen. Dit kan overweldigend zijn om aan te nemen zonder een IT-expert die u kan begeleiden. Hier zijn enkele van de dingen die u moet overwegen voordat u uw deuren opent.

 1. CAT6 Bekabeling

Zorg ervoor dat de tandartspraktijk (IT Tandartspraktijk) is uitgerust met CAT6-bekabeling. Dit is wat de moderne tandartspraktijk vandaag de dag nodig heeft. Het bestaat uit 4 paar koperdraad voor hoge prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid. Het ondersteunt een 10 Gigabit netwerk en ethernet dat één gigabyte per seconde uitzendt. U bespaart ook geld wanneer u computers aan het netwerk toevoegt. Het kost bijna niets om dit te doen als uw CAT6-bekabeling al aanwezig is.

 1. Server

U heeft zeker een server nodig. U wilt uw softwaretoepassingen niet opslaan op uw computers. Het besturingssysteem van een server is veel stabieler dan het besturingssysteem van een computer. Uw hele team heeft ook toegang tot uw applicaties en bestanden vanaf een computer die verbonden is met de server. Uiteraard heeft u altijd de mogelijkheid om software in de Cloud te gebruiken. Maar niet alle software is beschikbaar in cloud formaat. U moet deze in uw server onderbrengen.

 1. Cloud-Based Oplossingen

Met cloud-gebaseerde toepassingen en bestanden kunt u niet alleen gegevens en toepassingen veilig opslaan in de cloud, maar hebben u en uw bevoegde medewerkers de mogelijkheid om ze te benaderen vanaf elke locatie waar u een computer en internetverbinding heeft. Als u in het weekend vanuit thuis wilt werken, of als uw kantoor gesloten is kunt u nog steeds wat werk gedaan krijgen.

 1. Up-To-Date Computers

Zorg ervoor dat uw personeel over de moderne computers beschikt die ze nodig hebben. Ze hebben computers nodig voor bijvoorbeeld:

 • Het verzamelen en beheren van patiënteninformatie.
 • Digitale beeld verwerking.
 • Administratieve, plannings- en boekhoudkundige taken.
 • Uw patiënten laten zien waarom ze een bepaalde behandeling nodig hebben.
 • CAD/CAM om tandheelkundige restauraties te maken (Computer Aided Design/Computer Aided Manufacturing).
 • Overleg met uw partners en medewerkers over een diagnose en aanbevolen behandeling.

ICT Specialist nodig?

Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Het aantal computers dat u koopt is afhankelijk van de grootte van uw praktijk. De gemiddelde praktijk vereist 8 computers:

 • 1- Receptie / Balie
 • 3- Behandelkamers
 • 1-Kantoor
 • 1- Overlegruimte
 • 1- Röntgenruimte – OPT
 • Sterilisatie

Een kostenbesparende oplossing is om uw IT-dienstverlener te vragen naar Hardware-as-a-Service. Hier huurt u maandelijks computers in plaats van ze aan te schaffen. U kunt de leasekosten afschrijven als bedrijfskosten – u hoeft computers niet af te schrijven als kapitaaluitgaven. En dit bespaart u het geld dat u nodig heeft om uw praktijk op gang te brengen.

Uw IT-dienstverlener zal verantwoordelijk zijn voor de goede werking van uw computers – al het onderhoud is inbegrepen in de maandelijkse vergoeding die u betaalt. Uw computers worden om de paar jaar vervangen door nieuwe, zodat u altijd de nieuwste modellen hebt. U heeft ook de flexibiliteit om computers toe te voegen of te verwijderen als uw praktijk groeit of krimpt.

 1. Mobiele oplossingen

Vraag bij de aankoop of leasing van werkstations ook uw IT-dienstverlener naar mobiele oplossingen zoals tablets en smartphones. Veel praktijken worden mobiel. Hun medewerkers kunnen zich door het kantoor verplaatsen en met hun tablet gegevens invoeren of openen vanaf de server. Vraag hen ook naar Mobile Device Management. Met deze dienst kan uw IT-dienstverlener de gegevens van een mobiel apparaat wissen bij verlies of diefstal.

 1. WIFI

U zult zeker draadloze toegang willen, maar u moet ervoor zorgen dat deze beperkt is tot uw personeel. U kunt een aparte WIFI-service opzetten voor uw gasten die ze kunnen gebruiken terwijl ze in de wachtkamer op hun afspraken wachten. U hebt een router en toegangspunten nodig om dekking in uw hele kantoor te garanderen. U hebt ook ethernetbekabeling en switches nodig.

Het is het beste als u uw IT-provider een WIFI-installatie laat ontwerpen voor uw tandartspraktijk (IT Tandartspraktijk). Zij zullen dingen overwegen zoals:

 • Uw workflow.
 • De kantoorconfiguratie.
 • Welke draadloze technologieën u gaat gebruiken.
 • Hoe ze te integreren met uw IT-infrastructuur.

Bij de planning van de inrichting van een WIFI-systeem voor de tandartspraktijk (IT Tandartspraktijk) spelen veel factoren een rol. Het is essentieel dat uw netwerk privé blijft en dat uw patiënten toegang hebben tot de WIFI van uw gasten zonder toegang te krijgen tot de WIFI van uw kantoor.

Alle draadloze systemen zijn standaard voorzien van een beveiliging die is uitgeschakeld. De meeste mensen hebben geen ervaring met de juiste draadloze installatie voor volledige netwerkbeveiliging. Daarom moet uw IT-provider uw router, computers en draadloze apparaten configureren voor de veiligheid. Zij gebruiken een WPA-instelling met een draadloze versleutelingsmethode voor het beveiligen van uw verbinding.

Uw werkstations hebben een draadloze adapter nodig om toegang te krijgen tot uw draadloze netwerken. De meeste werkstations worden niet geleverd met een adapter, hoewel uw laptops en tablets dat wel doen. U hebt een USB-adapter (Universal Serial Bus) of PCI (Peripheral Component Interconnect) nodig voor elke desktopcomputer.

 1. Backup Systeem

Een back-up maken op een lokaal opslagapparaat is prima, maar het is niet genoeg. Met het juiste cloudgebaseerde back-upsysteem bent u ervan verzekerd dat uw vertrouwelijke gegevens veilig worden opgeslagen en toegankelijk zijn, zelfs als uw kantoor gesloten is, of beschadigd is door een ramp zoals waterschade of brand.

Het is het beste om uw IT-dienstverlener uw back-upsysteem te laten opzetten. Zij zorgen ervoor dat uw systeem regelmatig en automatisch een back-up maakt en dat uw back-ups altijd werkend en herstelbaar zijn. Vraag hen naar virtualisatie. Hier wordt een back-up gemaakt van uw gehele IT-systeem, inclusief uw softwaretoepassingen.

ICT Specialist nodig?

Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

 1. IT-beveiliging

Vraag uw IT-dienstverlener naar een cybersecurityoplossing met beheerde firewalls, antivirus- en web/e-mailbeveiliging. U wilt niet alleen een firewall kopen en deze zelf instellen. Er zijn vandaag de dag te veel cybersecurity bedreigingen en uw patiëntgegevens zijn waardevol voor hackers.

Vraag naar een complete netwerkbeveiligingsoplossing met beheer en bewaking op afstand (RMM) die ongeautoriseerde inbraken detecteert en elimineert. RMM detecteert ook onregelmatigheden in uw netwerk die kunnen leiden tot downtime. Uw IT-dienstverlener kan inbraken blokkeren en problemen automatisch repareren voordat u weet dat ze er zijn.

 1. E-mailbeveiligingsdiensten/hosting

Uw IT-dienstverlener zou in staat moeten zijn om beveiligde e-mail te leveren. Zij kunnen ervoor zorgen dat het beschermd is tegen spammers, hackers en beveiligings uitbuitingen.

 1. Zakelijke telefoons

Een VoIP (Voice over Internet Protocol)-telefoonoplossing kan toegang bieden. Door uw traditionele telefoonlijnen te vervangen door SIP (Session Initiation Protocol), kunt u 20% tot 50% besparen op uw maandelijkse telefoonrekening. SIP is een signaleringsprotocol dat spraak-, video- en berichtenapplicaties omvat. Het vermindert niet alleen uw telefoonrekening, maar voegt ook prestatiekenmerken toe.

 1. Een dienstverlener met ervaring in tandheelkundige IT

Zoek een IT-dienstverlener die ervaring heeft met tandartspraktijken. ITR Automatisering is gespecialiseerd in het opzetten en beheren van technologie voor de beste tandartsen in onze regio. Wij kunnen uw nieuwe tandartspraktijk (IT Tandartspraktijk) op gang helpen met nieuwe servers, computers, software – wat u ook nodig heeft, en zonder de hoofdpijn en aanzienlijke kosten.

Volg ons op Twitter