FAQ items aan het laden...

Het gebruik van een intra-orale camera binnen uw tandartspraktijk

Een intra-orale camera gebruiken voor tandheelkundige fotografie kent voordelen.

Een intra-orale camera gebruiken voor tandheelkundige fotografie kent voordelen. Het design en formaat van deze camera’s is zo ontworpen dat ze goed in de mondholte passen. De beelden worden zeer gedetailleerd weergegeven en gestreamd. Details die met het blote oog of een traditionele onderzoekscamera eenvoudig onopgemerkt zouden blijven.

Intra-orale camera gebruiken voor tandheelkundig onderzoek

Plaatsnemen in een tandartsstoel is voor de meeste mensen direct verbonden met het wijd openen van de mond. Uiteraard is dit nodig om tandheelkundig onderzoek te kunnen verrichten. Het ver openen van de mond blijkt in de praktijk niet altijd voldoende.

Ondanks het feit dat u binnen uw praktijk kunt beschikken over spiegels en verlichting, komt het vaak voor dat een gebit niet in zijn totaliteit zichtbaar is. Dit bemoeilijkt het stellen van een diagnose, het waarnemen van een probleem of het identificeren van een pijnklacht.

De innovatieve technologieën en ontwikkelingen van nu, hebben de weg vrijgemaakt voor intra-orale camera’s van uitstekende kwaliteit. Deze micro camera’s zijn klein genoeg om te bevestigen aan het uiteinde van een onderzoeksinstrument.

Tanden of kiezen die onderzoek nodig hebben zijn op deze manier eenvoudig te bereiken. Daarnaast worden de beelden direct naar een verbonden apparaat gestreamd.

Een intra-orale camera voor tandartspraktijken: wat zijn de voordelen?

Voor u als tandarts zijn er voldoende redenen om uw tandartspraktijk te verrijken met intra-orale camera’s. Hieronder leest u de belangrijkste voordelen:

  • Gedetailleerd onderzoek: een intra-orale camera is een belangrijke toevoeging bij gebitscontroles en ander tandheelkundig onderzoek. Mede omdat deze kleine camera’s u voorzien van scherpe en gedetailleerde beelden. Zeker in vergelijking met traditionele digitale camera’s die worden gebruikt binnen de tandheelkunde.De camera’s zijn eenvoudig te plaatsen op het uiteinde van vrijwel ieder onderzoeksinstrument. Daarnaast zijn ze flexibel beweegbaar waardoor ook de moeilijk bereikbare plaatsen in de mondholte goed onderzocht kunnen worden.
  • Comfortabele houding: Het wijd openen van de mond is noodzakelijk voor het kunnen verrichten van tandheelkundig onderzoek. Toch is deze houding voor de patiënt niet altijd even comfortabel. Voor u als tandarts is het openen van de mond vaak niet voldoende om een specifieke gebitscontrole te kunnen uitvoeren.

Het gebruik van spiegels en verlichting is in dit geval noodzakelijk. Een intra-orale camera geeft u als tandarts de mogelijkheid om tanden en kiezen vanuit elke positie te kunnen bekijken terwijl de patiënt een comfortabele houding kan aannemen.

  • Bewustzijn gebitsproblemen: met tandheelkundige fotografie heeft u als tandarts de mogelijkheid om patiënten te laten zien hoe de mondholte en tanden eruit zien.

Dit vergroot het bewustzijn als het aankomt op de aanwezigheid en vorming van tandplak, tandsteen, cariës en andere gebitsproblemen. Door de beelden realtime te tonen voelt de patiënt meer verantwoordelijkheid op het gebied van gebitsverzorging.

ICT Specialist nodig?

Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Prijzen van intra-orale camera’s voor tandartspraktijken

Intra-orale camera’s kunnen, net zoals traditionele digitale camera’s, onderling sterk verschillen in prijs. Deze kunnen variëren van € 100 tot € 5.500. Het grote prijsverschil wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Zoals de functionaliteit van het design.

Ook de kwaliteit van de cameralens én de eventuele extra functies van de software hebben een sterke invloed op de prijs van intra-orale camera’s. Dat geldt ook voor de gebruikerservaring bij het exporteren van de beelden.

Ook voor een intra-orale camera geldt de uitspraak: “waarde naar geld”. Verwacht geen superieure beelden of uitgebreide functies van een goedkope camera. Ze worden vervaardigd uit minder kwalitatief materiaal en zijn mogelijk minder functioneel.

Gratis intra-orale camera voor uw tandartspraktijk bij ITR Automatisering

Als tandarts laat u niets aan het toeval over als het aankomt op specifieke tandheelkunde. Wilt u uw tandartspraktijk ook voorzien van een intra-orale camera om gebitscontroles nog gedetailleerder te kunnen uitvoeren? ITR Automatisering staat voor u klaar.

Als dé specialist in IT-ondersteuning voor tandartspraktijken, ondersteunen we u én uw medewerkers bij het inzetten en toepassen van nieuwe technologieën om de patiëntenzorg binnen uw tandartspraktijk te kunnen verbeteren.

Sluit u een Managed Services Contract af bij ITR Automatisering? Dan voorzien we u graag van een gratis intra-orale camera. Neem vandaag nog contact op met onze specialisten. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden binnen uw tandartspraktijk.

Volg ons op Twitter