FAQ items aan het laden...

Hoe vindt u een betrouwbare IT-dienstverlener voor uw tandartspraktijk

De uitdagingen op het gebied van tandheelkundige technologie binnen een tandartspraktijk zijn niet altijd eenvoudig uit te leggen.

Hoe vindt u een betrouwbare IT-dienstverlener voor uw tandartspraktijk

De uitdagingen op het gebied van tandheelkundige technologie binnen een tandartspraktijk zijn niet altijd eenvoudig uit te leggen. Zeker niet wanneer een technisch professional of IT-dienstverlener niet bekend is met de fijne kneepjes van tandheelkunde.

Veilige IT-ondersteuningsdiensten voor uw tandartspraktijk

Voor uw tandartspraktijk is het van belang dat een IT-dienstverlener begrijpt met welke unieke uitdagingen rekening moet worden gehouden binnen de tandheelkundige technologie. Op deze manier kunnen veilige en betrouwbare IT-ondersteuningsdiensten worden geboden. Binnen een tandartspraktijk zijn er namelijk een aantal regels die strikt moeten worden nageleefd.  Ook het inbouwen van extra beveiligingslagen is belangrijk.

In de eerste plaats om de privacygevoelige gegevens van uw patiënten te kunnen beschermen. Ook moeten stabiele back-ups en noodherstel oplossingen te allen tijde voorhanden zijn. Naast de uitdagingen die de praktijk met zich meeneemt, kan ook het vinden én behouden van een goede IT-dienstverlener een opgave zijn. Het belang weegt zwaar, zeker als het aankomt op ondersteuning in cyberbeveiliging.

Kunnen werken met een betrouwbare lokale IT-dienstverlener voorziet u als tandtechnicus van de bescherming die u nodig heeft. Zoals een veilige infrastructuur. Dit is uiteraard ook van belang voor de patiënten binnen uw tandartspraktijk. Op deze manier kunt u zich richten op de gespecialiseerde dienstverlening die uw branche met zich meeneemt.

Tandheelkundige technologie is voortdurend in ontwikkeling

Binnen een tandartspraktijk is er behoefte aan op maat gemaakte IT-dienstverlening. Het toepassen van traditionele en pasklare IT-diensten door een intern medewerker bieden geen oplossing. Enkele voorbeelden daarvan zijn het verschaffen van toegang aan personeel of het voorkomen van externe cyberaanvallen. Het uitvoeren van deze werkzaamheden en het bewaken van de veiligheid nemen veel tijd in beslag. Ook technische kennis essentieel.

Binnen uw tandartspraktijk heeft u behoefte aan een stand-by IT-dienstverlener die het niveau van beveiliging consistent en op elk moment bewaakt en in balans houdt. Omdat de tandheelkundige technologie voortdurend in ontwikkeling is, moet een IT-dienstverlener de unieke en specifieke behoefte van uw tandartspraktijk begrijpen. Op deze manier kunnen de juiste hardware en bekabeling configuraties wordt geleverd.

Dat is belangrijk om op het moment gebruik te kunnen maken van de hulpmiddelen die u nodig heeft. Daarnaast moeten de ondersteuningsdiensten ook flexibel inzetbaar en schaalbaar zijn. Zeker omdat de branche constant in beweging en ontwikkeling is.

Een voorbeeld daarvan is de verschuiving in regels op het gebied van mondgezondheid en onderzoek. Röntgenstralen maken bijvoorbeeld steeds meer en vaker plaats voor ultrasone scalers. Zo kan worden voldaan aan de groeiende behoefte van uw tandartspraktijk.

ICT Specialist nodig?

Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Ondersteuning en integratie van nieuwe softwareoplossingen

Uiteraard is het samenwerken met een IT-dienstverlener die bekend is met de  regelgeving van belang. Echter mag dit niet in de plaats komen van de specifieke opleiding en gedetailleerde kennis van personen die rechtstreeks hebben gewerkt met tandheelkundige technologieën en integraties.

Deze complexe systemen vormen een integraal onderdeel van een soepele werking binnen uw tandartspraktijk. Een IT-dienstverlener moet dus over voldoende ervaring beschikken binnen dit werkgebied. Zo voorkomt u tijdverlies op het gebied van systeem updates of het aantrekken van extra experts voor het opstarten van nieuwe projecten. Uiteindelijk zorgt dit alleen maar voor extra complexiteit en hogere kosten voor uw tandartspraktijk.

De activiteiten binnen uw tandartspraktijk snel en efficiënt opschalen

Groei en opschaling binnen uw tandartspraktijk kunnen ook beangstigend zijn. Zeker wanneer de technologische ondersteuning te wensen overlaat. Bijvoorbeeld als u nadenkt over het openen van een extra praktijk of het realiseren van meerdere ruimtes voor patiëntenzorg. Consequent toegang hebben tot de juiste technologische oplossingen en IT-ondersteuning voor uw huidige en nieuwe patiënten is een kenmerk van succes.

Netwerkbewaking, load balancing en snelle resultaten van uw IT-dienstverlener vormen een belangrijk onderdeel van de groeistrategie binnen uw tandartspraktijk.Helaas onderschatten IT-partners zonder ervaring in de tandheelkundige of medische sector mogelijk de tijd en moeite die nodig zijn om nieuwe websites online te brengen of uw huidige werk- en praktijkruimte van een update te voorzien. Dit kan een negatieve invloed hebben op het toepassen van tandheelkundige ingrepen en veroorzaakt lange wachttijden voor patiënten.

Onderzoeksbureau Dentavox merkt op dat 86% van de patiënten hun tandarts kiezen op basis van online klantbeoordelingen.  Het realiseren en behouden van een hoog patiënttevredenheid percentage is dan ook van belang. De professionals van ITR Automatisering zijn toegewijd aan het helpen creëren van een veilige, consistente en betrouwbare IT-infrastructuur voor uw tandartspraktijk. Wij bieden een uitgebreid pakket IT-diensten.

Deze zijn speciaal ontwikkeld voor tandartspraktijken en tandheelkundige technologie. Voorbeelden daarvan zijn onze bekroonde ITR Rescue Backup, ITR onderhoud en support contracten. Door gebruik te maken van best-practices uit de sector, helpt het ITR-team ervoor te zorgen dat uw medewerkers zich kunnen concentreren op het bieden van een uitstekende ervaring voor de patiënten. Dat, in plaats van zich zorgen te maken over de technologie die zij toepassen.

Heeft u behoefte aan een gratis consult? Neem dan contact op met de experts van ITR Automatisering