Als ICT specialist snappen we hoe belangrijk een goede ICT omgeving is voor uw tandartspraktijk. Voor het actuele overzicht van uw afspraken, de patiëntendossiers , uw voorraden en declaraties bent u grotendeels afhankelijk van de computer. ICT kan uw bedrijf dan ook veel opleveren, maar dan moet u een aantal zaken wel goed op orde hebben!
We zetten wat aandachtspunten op een rij:

1. Veiligheid voor alles

De tijd dat alleen grote banken en multinationals beducht moesten zijn op cybercriminaliteit, is allang verleden tijd. Ook kleinere bedrijven krijgen te maken met ransomware, virussen of andere malware. U kunt zich hiertegen wapenen met een goed antivirusprogramma en door uw systemen regelmatig te patchen. Ook is het belangrijk om uw autorisatiestructuur goed op orde te hebben!

2. Beschikbaarheid

Niets is vervelender dan een systeem dat eruit ligt als je het nodig hebt. Door 24/7 de systemen en processen te monitoren, worden haperingen direct gesignaleerd. Zo kunnen storingen voorkomen of opgelost worden zonder u er iets van merkt.

3. Continuïteit

Natuurlijk kan er onverhoopt toch altijd iets mis gaan. In dat geval is het belangrijk een goede back up achter de hand te hebben zodat er geen gegevens verloren gaan en uw bedrijf gewoon door kan draaien.

4. Hygiëne en esthetiek

Voor een tandartspraktijk is hygiëne natuurlijk erg belangrijk! Tegenwoordig zijn er allerlei goede oplossingen die bijdragen aan een strakke, schone werkplek: compacte computers incl. scherm, kabelgoten waarmee alle kabels netjes weggewerkt worden, medische toetsenborden en muizen die eenvoudig met alcohol gereinigd kunnen worden.

5. Slimme toepassingen

Door ICT slim in te zetten, kunt u de efficiëntie van uw praktijk verbeteren. Denk hierbij aan een aanmeldsysteem voor patiënten, het koppelen van uw telefoon met uw praktijk software of een computerscherm in de sterilisatie ruimte zodat de spullen voor de volgende patiënten al klaargezet kunnen worden. Er is meer mogelijk dan u denkt!

Zoveel kansen!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw ICT omgeving zo goed mogelijk af te stemmen op uw bedrijfsprocessen en de kansen die ICT biedt? Wij houden u graag op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen, trends en andere relevante informatie. Bij ITR Automatisering staan wij voor u klaar!

Op zoek naar een specifiek onderwerp?

Doorzoek het archief

Meest recente berichten

Archieven