Interessante trends in cloudopslag

Een gebied van cloudcomputing dat veel wordt gebruikt, maar vaak niet zo flitsend is als de softwarekant, is cloudopslag.

Top cloudopslagtrends

Een gebied van cloudcomputing dat veel wordt gebruikt, maar vaak niet zo flitsend is als de softwarekant, is cloudopslag. Het opslaan van bestanden in de cloud om ze overal gemakkelijk toegankelijk en deelbaar te maken, was een van de allereerste toepassingen van de cloud die door veel gebruikers op grote schaal werd toegepast.

Naarmate ontwikkelingen zoals automatisering en AI naar andere soorten cloudservices komen, zoals teamcommunicatie en zakelijke apps, blijft cloudopslag niet achter. De industrie blijft zich ook ontwikkelen om het opslaan van gegevens in de cloud minder complex, betrouwbaarder en beter beveiligd te maken.

ITR Automatisering

Naar schatting was in 2021 50% van alle bedrijfsgegevens in de cloud opgeslagen. Dit is een stijging van 15% ten opzichte van slechts vijf jaar eerder. Met de hybride teams van tegenwoordig die mogelijk vanuit huis werken en honderden of duizenden kilometers verwijderd zijn van collega’s, is het belangrijk om bestanden centraal te lokaliseren in cloudsystemen die voor iedereen toegankelijk zijn.

Wat kunt u dit jaar verwachten op de markt voor cloudopslag? Hier zijn enkele van de meest interessante trends om in de gaten te houden.

1. INGEBOUWDE RANSOMWARE VERDEDIGING

Ransomware kan invloed hebben op gegevens, ongeacht waar deze zijn opgeslagen. Of het nu op een computer, server of in een cloudopslagplatform is, deze malware kan de informatie versleutelen en onleesbaar maken voor het bedrijf dat de informatie bezit.

In 2021 steeg de gemiddelde ransomwarebetaling met 82% en het aantal ransomware-incidenten steeg met 64% in de eerste helft van het jaar. Uit een onderzoek onder CISO’s bleek dat 98% van de organisaties in de afgelopen 18 maanden te maken had met een datalek in de cloud.

Om ransomware te bestrijden, zul je cloudopslagservices zien die bescherming bieden tegen ransomware. Dit omvat geavanceerde systemen die kunnen helpen voorkomen dat bestanden worden versleuteld met code, evenals systemen die een kopie van bestanden maken en deze veilig opbergen, zodat bestanden met één klik op de knop kunnen worden hersteld.

Met ransomware die geen teken van stoppen vertoont, is dit een welkome toevoeging in de cloudopslagarena.

2. “THE EDGE” WORDT MEER BELANGRIJK IN CLOUDOPSLAG

Een van de nieuwe modewoorden van de afgelopen jaren is ‘Edge’ of ‘Edge computing’. Dit betekent dat data-applicaties en opslagbronnen geografisch dichter bij de gebruiker komen die er verbinding mee moet maken.

Naarmate de afhankelijkheid van cloudopslag en andere cloudapplicaties is toegenomen, is ook de behoefte ontstaan ​​om de responstijden van gebruiker tot server te verbeteren. Wanneer gegevens over grote afstanden moeten reizen, wordt het moeilijker om snel en voordelig de beste gebruikerservaring te bieden. Daarom zijn cloudserviceproviders overgestapt op een Edge-computermodel.

Wat dit voor u betekent, is een betere betrouwbaarheid en snellere respons bij het openen van of zoeken in bestanden, omdat uw provider gaat werken om uw service te leveren vanaf een van de cloudservers van het bedrijf die geografisch dichter bij uw locatie is.

Voor bedrijven met kantoren verspreid over een land of over de hele wereld, betekent dit dat u de servicelocatie in gedachten wilt houden wanneer u zich aanmeldt voor cloudopslag en een gesprek wilt voeren met de provider over afstand en hoe Edge-computing daarin speelt.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

3. VERWACHT MEER HULP VAN AI EN MACHINE LEARNING

AI en machine learning maken zowat elk technologisch gebied slimmer. Microsoft Word- en sms-apps voorspellen nu wat u zou kunnen typen, zodat u de lege plekken kunt invullen en sneller kunt typen. Programma’s zoals Photoshop kunnen binnen enkele seconden rond een persoon in een afbeelding bijsnijden met behulp van AI.

AI zal dit jaar ook vaker voorkomen in cloudopslag. U kunt hulp verwachten bij het automatisch ordenen van uw bestanden op basis van uw cloudopslagpatronen.

Zoek naar functies die zijn ontworpen om handmatige of repetitieve taken te elimineren om meer tijd vrij te maken. Dit omvat AI die helpt bij het automatiseren van zaken als het verstrekken, verkrijgen en importeren van gegevens (bekend als ‘innemen’), het beheren van gegevensretentie en meer.

4. OUDE VENDOREN BEGINNEN MEER CLOUDOPTIES AAN TE BIEDEN

2022 brengt meer cloudopslagopties van legacy-technologieproviders. Zo heeft Hewlett-Packard Enterprise onlangs een nieuwe Data Services Cloud Console geïntroduceerd en heeft Dell Technologies zojuist een nieuw APEX multi-cloud-ontwerp aangekondigd waaraan het werkt om het cloud-ecosysteem te verbeteren.

Meer opties voor cloudopslag betekenen dat u mogelijk meer hulp nodig heeft bij het beslissen welk model het beste voor u werkt, aangezien de prijzen sterk kunnen variëren. U wilt niet eindigen met meer opslagruimte dan u nodig heeft of veel betalen voor een kleinere hoeveelheid ruimte.

Het loont de moeite om op de hoogte te blijven van nieuwe aanbiedingen en te begrijpen dat elke nieuwe cloudopslagoptie mogelijk niet geschikt is voor de specifieke gegevensopslagbehoeften van uw organisatie.

KRIJG HULP BIJ HET OPTIMALISEREN VAN UW CLOUDOPSLAG & BACK-UPOMGEVING

Uw bedrijfsgegevens zijn wat uw bedrijf runt en deze moeten veilig en op een toegankelijke manier worden opgeslagen. Ontdek hoe we u kunnen helpen uw cloudopslag te optimaliseren om de kostenefficiëntie te verbeteren.