FAQ items aan het laden...

5 spannende manieren Microsoft 365
Kan het hybride kantoor inschakelen

Microsoft 365 is veel meer dan alleen Excel, Word, PowerPoint en Outlook. Ontdek hoe dit krachtige platform teams helpt evolueren in de nieuwe hybride kantoorwereld.

‘Hybride kantoor’ is het nieuwe modewoord dat je in zakelijke discussies zult horen. Het is de mix van medewerkers die zowel op kantoor werken als thuiswerken. Dit is meer dan een modewoord geworden en is nu de realiteit voor veel bedrijven.

Er is een enquête gehouden onder werknemers met een baan die op afstand mogelijk is. Uit het onderzoek bleek dat vanaf februari 2022 42% van hen een hybride schema had. En 39% werkte fulltime vanuit huis.

De wereldwijde pandemie bracht deze hybride kantoortransitie teweeg. Het dwong bedrijven om te werken met teams die niet meer veilig naar kantoor konden komen. Gedurende deze tijd hebben werkgevers en werknemers de voordelen van hybride werken uit de eerste hand ervaren.

ITR Automatisering

Deze voordelen van teams op afstand omvatten kostenbesparingen voor zowel werknemers als werkgevers. Het stelde het bedrijf ook in staat flexibeler te opereren. Het verbeterde moreel van de arbeiders was een ander voordeel.

Eén feit verraste veel werkgevers die vreesden dat werken op afstand de productiviteit zou verminderen. Het nam in veel omstandigheden zelfs toe.

63% van de snelgroeiende bedrijven gebruikt een hybride werkaanpak “productiviteit overal”.

Om hybride teams productief te laten zijn, moeten ze verbonden blijven. Waar ze ook werken, de juiste technologische tools moeten hen in staat stellen.

Een van de leiders in deze ruimte is Microsoft geweest. Het bedrijf is van plan dit jaar verschillende opwindende updates toe te voegen. Deze zullen bedrijven meer tools bieden om hun hybride teams mogelijk te maken.

Hier zijn enkele manieren waarop u Microsoft 365 kunt gebruiken om een ​​productief hybride kantoor te optimaliseren. Merk op dat sommige van deze functies al beschikbaar zijn en dat andere later dit jaar moeten verschijnen.

1. Microsoft Teams en uitgebreide functies

Microsoft Teams is veel meer dan een app voor teamberichten. De applicatie combineert de beste eigenschappen van virtuele videovergaderingen en berichtenkanalen. Het brengt ze samen in een platform dat is ontworpen als een veilige online werkhub.

MS Teams heeft de afgelopen vijf jaar een lange weg afgelegd. En het bedrijf blijft meer functies toevoegen om hybride kantoren mogelijk te maken. Enkele van de recente functie-updates zijn:

 • De mogelijkheid om webinar registratie te doen
 • Presentatormodi die zorgen voor een professionelere virtuele aanwezigheid
 • Verhoogde beveiliging door functies zoals slimme koppelingen en slimme bijlagen
 • Een volledige add-on voor het zakelijke VoIP-telefoonsysteem
 • De toevoeging van een “metaverse” component genaamd Mesh for Teams

Nieuwe vergaderopties voor RSVP in Outlook

Een van de uitdagingen, wanneer niet iedereen op dezelfde plek werkt, is hoe je weet wanneer je moet ‘inklokken’ en ‘uitklokken’. Evenals hoe je collega’s laat weten of je volgende week thuis of op kantoor werkt.

Om hybride teams te helpen beter te coördineren, krijgt Outlook een update. Hiermee kunnen gebruikers reageren op vergaderingen. Dit kan teamleden laten weten of ze virtueel of persoonlijk aanwezig zijn.

Betere framing voor boeiendere vergaderingen

Een ding dat kan afleiden van het doel van een vergadering, is iemands achtergrond thuis. Het positioneren van de camera kan ook problematisch zijn. Bij één persoon kan het gezicht 80% van het videoscherm in beslag nemen. Een ander neemt misschien maar 20% in beslag omdat ze verder van de camera van hun pc zitten.

Een nieuwe Surface Hub 2S Smart Camera zorgt voor een betere gezichtskadering. Dit heeft invloed op wanneer mensen virtueel vergaderen in Microsoft Teams. Functies omvatten het aanpassen van de kamerweergave, zodat de gezichten van mensen duidelijker zijn. Evenals het hebben van een meer consistente maatvoering.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

De videoweergave wordt ook automatisch aangepast als mensen een fysieke ruimte binnenkomen of verlaten.

Betere controle over uw video met PowerPoint om te presenteren

Mensen delen vaak een scherm in een videogesprek en presenteren een PowerPoint-presentatie. Het kan moeilijk zijn om iedereen net zo betrokken te houden als wanneer je persoonlijk presenteert.

U kunt bijvoorbeeld persoonlijk oogcontact houden. Mensen kunnen je gezichtsuitdrukkingen duidelijk zien als je verschillende dingen benadrukt. Dat is niet altijd het geval bij virtueel presenteren. De app kan uw videofeed in een klein vakje duwen.

Er is een nieuwe aankomende functie voor Teams genaamd Cameo. Hiermee kunt u PowerPoint naadloos integreren met MS-teams. U kunt precies bepalen hoe u wilt dat uw videofeed wordt weergegeven in relatie tot uw presentatie.

Een andere toevoeging is Recording Studio. Met deze nieuwe functie voor PowerPoint kunt u professioneel ogende on-demand video’s opnemen. Je kunt het rechtstreeks in de app doen.

Hulp bij uw presentatievaardigheden

Microsoft heeft de afgelopen jaren veel AI-mogelijkheden in Microsoft 365 gestopt. Een die u binnenkort zal helpen betere virtuele presentaties te geven, is Speaker Coach.

Dit is een persoonlijke en persoonlijke coach. Het kan u helpen uw presentatievaardigheden aan te scherpen. Dit verbetert uw overstap naar de verschillen tussen online en persoonlijk presenteren.

Enkele van de feedback die het kan geven zijn:

 • Gebruik van repetitieve taal
 • Gebruik van vulwoorden (Ummm)
 • Spreektempo
 • Pauzeren voor invoer
 • Intonatie
 • Luidspreker overlapt
 • En meer

Vraag ons naar het verbeteren van uw hybride kantoormogelijkheden met Microsoft 365

Microsoft 365 heeft een heleboel handige functies. Maar het helpt wel om een ​​deskundige gids te hebben die u helpt bij het navigeren door deze mogelijkheden. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gesprek over hoe Microsoft 365 je bedrijf kan helpen groeien.