Hoe bescherm ik mijn patiënt gegevens?

Iedere organisatie die te maken krijgt met patiënt gegevens zal er alles aan willen doen om deze gegevens op de juiste manier te beschermen. Het is immers niet de bedoeling dat deze gevoelige informatie op straat komt te liggen. Om het je net even wat makkelijker te maken hebben we hieronder een selectie gemaakt met de beste dingen die je kunt doen om jouw patiënt gegevens te beschermen.

Maak gebruik van Bitlocker

Een van de beste manieren om gegevens van de patiënt te beschermen is door gebruik te maken van Bitlocker. BitLocker is een volledige volume-encryptie-functie die wordt meegeleverd met Microsoft Windows-versies. Je hoeft niet de nieuwste versie te hebben, Bitclocker werkt namelijk ook op Windows Vista. Het is ontworpen om gegevens te beschermen door het verstrekken van encryptie voor de harde schijf. Het maakt standaard gebruik van het AES-encryptie-algoritme voor het opslaan van de gegevens.

ICT Specialist nodig?

Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Kies voor een goede Antivirus

Een andere tip is om een goede anti virus software te gebruiken. Wij raden je altijd aan om gebruik te maken van de next generation anti virus software. Next-Generation Antivirus brengt traditionele antivirussoftware naar een nieuw niveau, dit maakt het echt de beste keuze. Het gaat verder dan bekende malware bescherming. Dit maakt het nog makkelijker om de gegevens te beveiligen. Het maakt gebruik van voorspellende analyses die worden aangestuurd door machinaal leren en kunstmatige intelligentie. Hiermee is het in staat om malwareaanvallen te detecteren en te voorkomen en om kwaadaardig gedrag en TTP’s van onbekende bronnen te identificeren. Met een goede anti virus software kun je voorkomen dat een of andere hacker met je gegevens aan de haal gaat. Dit maakt het dé meest noodzakelijke software om te installeren bij jou op de computer.

Voorzie je software van een patches en updates

Het laatste wat je nog kunt doen is de software bij jou in de praktijk met regelmaat patchen. Een softwarematige patch is een klein stukje software dat door de uitgever van software gebruikt wordt om fouten op te lossen of updates uit te voeren aan zijn software. Als er een nieuwe patch uitkomt voor de software die jij gebruikt is het super belangrijk om deze door te voeren. Mochten er bijvoorbeeld problemen zijn met bepaalde zwakke plekken in de software dan kunnen deze eenvoudig worden verholpen. Door de nieuwe patch te installeren weet je zeker dat jouw software zo optimaal mogelijk zal draaien en dat het risico op dataverlies minimaal is. Dit maakt het mogelijk om de gegevens van jouw patiënten optimaal te beschermen binnen je eigen praktijk, wel zo prettig natuurlijk!