tips tandarts

Is Microsoft Office 365 iets voor mij?

Nagenoeg iedereen heeft wel eens gehoord van Office 365. Deze programma’s zijn op steeds meer Windows computer terug te vinden. Wil je wat meer te weten komen over het antwoord op de vraag of Microsoft Office 365 iets voor jou is dan is het verstandig om deze pagina even goed door te nemen. We laten je namelijk alles zien over Office 365 en over de voordelen die het met zich meebrengt.

Wat is Office 365 eigenlijk?

Office 365 werd gelanceerd in 2001 en is een Cloud based versie van Microsoft’s populaire pakket Microsoft Office. Office 365 bevat dezelfde kernapplicaties als de traditionele versies van Office, waaronder Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote. Daarnaast kan Microsoft Office 365 beschikken over een aantal bijkomende apps en diensten. Dit zijn onder andere Publisher, Planner, OneDrive, Exchange, SharePoint, Access, Skype, Yammer en Microsoft Teams. Er zijn een aantal verschillende pakketten beschikbaar om voor te kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale versies voor bedrijven, onderwijsinstellingen en particulieren. Deze verscheidenheid aan opties brengt met zich mee dat er altijd wel een Office 365 pakket te vinden is wat aansluit bij wat je zoekt.  Er zijn ook online- en mobiele versies van Office, bekend als Office Online, waarmee gebruikers gratis toegang kunnen krijgen tot feature-limited versies van Office-apps.

ICT Specialist nodig?

Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

De voordelen van Office 365

Je weet nu wat Office 365 is, wat je alleen nog niet weet is wat de voordelen zijn die dit platform met zich mee wee te brengen. Hieronder zijn de belangrijkste voordelen van Office 365 even onder elkaar op een rijtje gezet:

  • Gebruikers kunnen overal vandaan werken

Zolang je een werkende internetverbinding hebt kun je overal vandaan werken. Omdat het volledig gebaseerd is op de Cloud, kun je vanaf elke locatie op elk apparaat toegang krijgen tot e-mails, bestanden en Office-programma’s. Dit is vooral nuttig voor bedrijven die externe medewerkers hebben of die medewerkers hebben die deels van thuis uit werken. Doordat je het overal kunt openen is het een stuk flexibeler dan Office, dit is namelijk beperkt tot je lokale opslag.

  • Het biedt een hoge mate van veiligheid en betrouwbaarheid

Een veel voorkomende misvatting over de Cloud is dat het niet veilig is. Met Office 365 neemt Microsoft alle verantwoordelijkheid voor de veiligheid en betrouwbaarheid op zich. Het opslaan van al je gegevens in de Cloud met Office 365 elimineert de kosten voor de aanschaf van dure hardware voor je servers binnen het bedrijf. Door de speciale back-upsystemen hoef je je geen zorgen te maken over je bestanden.

Dé aanwinst voor jouw computer

Door de vele voordelen is het geen verkeerd idee om Office 365 te installeren bij jou op de computer. Het komt in principe op het volgende neer: Office 365 is een Cloud Based versie van Microsoft Office die in verschillende versies te verkrijgen is. Je kunt met Office 365 de standaard applicaties openen die ook in Office te vinden zijn, denk aan Word en Excel.

Is Office 365 iets voor mij?