tips tandarts

Wat is Dental Rules – alles wat je moet weten

Als tandarts zal je er altijd voor moeten zorgen dat de documentatie binnen jouw tandartspraktijk op de juiste manier geregeld is. Is de documentatie niet op orde dan kan je grote problemen verwachten ten tijde van een inspectie. Om het jou als tandarts net even wat makkelijker te maken is het verstandig om gebruik te maken van een tandartspraktijk management platform voor het bijhouden van de noodzakelijke dossiers en documenten. Dental Rules is één van de meest bekende tandartspraktijk management platformen die je vandaag de dag kunt kiezen.

Het platform van dit moment

Laten we eens beginnen bij de vraag wat Dental Rules eigenlijk is. Als tandartspraktijk management platform maakt dit platform het mogelijk om jouw documenten op een prettige en vooral overzichtelijke manier bij te houden. De software is speciaal bedoeld ter optimalisering en met name automatisering van diverse processen binnen jouw praktijk. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de automatisch invoer van protocollen en dossiers in het systeem. Alle gegevens die worden opgeslagen binnen het systeem zijn uiteraard voorzien van de nodige beveiliging. Deze beveiliging brengt met zich mee dat er geen gevoelige informatie op straat komt te liggen. Andere voordelen  die dit systeem met zich meebrengt zijn de volgende:

  • Een intuïtief systeem wat eenvoudig te gebruiken is
  • Een persoonlijke pagina met een volledig overzicht
  • Een sterke verbinding met de centrale server voor de opslag
  • Een gratis demo-software om uit te proberen als klant

De prettige interface zorgt ervoor dat je als leek gelijk weet wat je moet doen en waar je wat moet invullen. Dit brengt dan ook met zich mee dat deze software geschikt is voor iedere praktijk die zijn documentatie eens goed onder handen wilt nemen. Het systeem wordt altijd verbeterd om ervoor te zorgen dat jij als tandarts over de best mogelijke ervaring beschikt. Zo worden er met regelmaat functies toegevoegd die afkomstig zijn uit de feedback van voorgaande klanten. Dit brengt met zich mee dat je niets tekort komt bij het gebruik van het systeem.

ICT Specialist nodig?

Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Geen papieren documentatie meer aanhouden

Een van de belangrijkste voordelen van Dental Rules is dat het een volledig digitaal dossier bij kan houden. Door het online platform is het niet meer noodzakelijk om alle documentatie in papieren ordners bij te houden. Dit maakt het niet alleen een stuk makkelijker om alles te vinden, maar het zorgt er ook nog eens voor dat de bedrijfsvoering vele malen efficiënter zal zijn dan voorheen. Deze digitalisering komt voor veel tandartspraktijken goed van pas. Geen mappen vol met protocollen, dossiers en allerlei andere documenten die je moet bewaren. Voortaan kan je met één centraal systeem alles op een prettige manier bijhouden.

Volledig up to date van de nieuwste ontwikkelingen

Naast het feit dat Dental Rules overzichtelijkheid met zich meebrengt zorgt dit tandartspraktijk management platform er ook nog eens voor dat je altijd up to date zult zijn. Doordat de regelgeving op het gebied van de mondverzorging nog wel eens aan verandering onderhevig is wil je zeker weten dat je niets mist. Het systeem van Dental Rules stelt je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de wet- en regelgeving voor de mondverzorging branche. Hier kan je denken aan info over de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbewerking. Het systeem laat je bijvoorbeeld zien wat je moet doen om de gegevens op de juiste manier in te voeren en hoe je de privacy van de patiënt moet waarborgen. Dit is informatie die van cruciaal belang is voor het succesvol runnen van een eigen tandartspraktijk.

Maak jij ook de stap naar Dental Rules?

Door ook te kiezen voor Dental Rules weet je zeker dat jij je tandartspraktijk op de best mogelijke manier kunt voorzien van een volledig gedigitaliseerde documentatie. Middels deze prettige digitale documentatie hoef je je geen zorgen meer te maken als er een routinematige inspectie plaatsvindt. Dit maakt Dental Rules dé tandartspraktijk management platform van dit moment. Benieuwd naar andere systemen die het organiseren en beheren van jouw tandartspraktijk net even wat makkelijker kunnen maken? Neem dan zeker even een kijkje bij de andere artikelen, hier op de site is er namelijk veel meer handige info te vinden.

Dental Rules