tips tandarts

Wat is Oase Dental – alles wat je moet weten

Als tandarts heb je vast wel eens van Oase Dental gehoord. Dit is één van de bekendere soorten softwaresystemen van dit moment voor binnen de tandartspraktijk. Deze bekende software zorgt ervoor dat ook jij in staat bent om alles uit je tandartspraktijk te halen en om te zorgen voor een zo soepel mogelijk lopende organisatie. Mocht je er over denken om zelf over te stappen op Oase Dental dan raden wij je aan om dit artikel even goed door te nemen. We hebben hieronder de belangrijkste informatie over de software namelijk voor je op een rijtje gezet.

Professionele software voor tandartsen

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is Oase Dental aan te merken als een bekende software voor tandartspraktijken. De software van Oase Dental maakt het mogelijk om jouw praktijk op een professionele manier te ondersteuning. Met de software van Oase Dental kan je jouw werkwijze strak aan laten sluiten bij de praktijk. Dit wordt met name mogelijk gemaakt door het feit dat de software volledig personaliseerbaar is aan te hand van je wensen en behoeftes. Deze personaliseerbaarheid brengt ook nog eens met zich mee dat naast tandartsen ook jeugdtandartsen en andere bijzondere tandheelkundigen gebruik kunnen maken van de software.

Altijd overzicht met de agenda

Zowel als een tandarts als een ondernemer wil je ervoor zorgen dat de instroom van klanten goed verloopt. Dit is dan ook de reden dat Oase Dental je de beschikking geeft over een uitgebreide agenda. Deze agenda bied je net even wat meer inzicht in de beschikbare medewerkers die op dat moment actief zijn. Ook krijg je inzicht in het aantal patiënten die er op die dag geholpen moet worden. Deze algemene informatie over de bezetting van de praktijk zorgt ervoor dat er nog soepeler te werk gegaan wordt. De speciale wachtkamermodule zorgt ervoor dat de klant een barcode kan scannen. Vervolgens wordt de patiënt aangemeld in het systeem.

ICT Specialist nodig?

Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Inzicht in de patiënt – volledige behandelkaart

Oase Dental zet gebruiksvriendelijkheid op nummer een, dat is een ding wat zeker is. Een van de belangrijkste voordelen die deze software met zich meebrengt is dat je een nog beter inzicht krijgt in de patiënt die je voor je hebt. Dit wordt mogelijk gemaakt door je als tandarts te voorzien van een volledige behandelkaart van de betreffende patiënt. In dit dossier vind je bijvoorbeeld informatie over behandelingen die de patiënt al heeft ondergaan of over problemen waar de patiënt last van heeft. Mocht er een gaatje gevuld moeten worden dan verschijnt dit gelijk in het dossier nadat het ingevoerd wordt. Het dossier laat je meer zien over de volgende gegevens:

  • Hoofdscherm met primaire behandelgegevens
  • Notities en correspondentie van de patiënt
  • Op maat opgestelde subonderdelen

Middels de professionele software wordt je als tandarts zo goed mogelijk ondersteund tijdens het werk. Je ziet welke behandelingen er op de planning staan en wie er precies langskomt. Voor de patiënt zelf brengt dit ook de nodige voordelen met zich mee. Zo zal de patiënt bijvoorbeeld niet meer iedere keer aan hoeven te geven dat hij of zij allergisch is voor fluoride. Is er eenmaal een notitie gemaakt dan staat dit gelijk in het dossier van de tandarts.

Verbeterde communicatie met patiënten

Communicatie is de sleutel tot succes voor een goed lopende tandartspraktijk. Om de communicatie naar het volgende niveau te tillen maken ze bij Oase Dental gebruik van diverse technologische ontwikkelingen. De belangrijkste hiervan is dat een afspraak met een klik in het systeem staat. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om het overzicht te behouden. Mocht de patiënt helaas niet langs kunnen komen dan kan dit in een paar seconden worden aangepast in het systeem. Dit zorgt ervoor dat je nooit meer met lege tijdsvakken zit te kijken.

Deze voordelen maken Oase Dental één van de beste systemen die er gekozen kan worden voor in de tandartspraktijk. Mocht je nog meer te weten willen komen over dit systeem of een van de vele andere systemen dan heb je geluk. Hier op de  site kan je namelijk veel meer artikelen vinden die je hier alles over laten zien. Door dit zelf door te nemen kom je niet meer voor verrassingen te staan.

Oase Dental