tips tandarts

Wat is Trello en hoe ondersteunt het kleine bedrijven?

Trello is een samenwerkingstool welke ondersteunt in het realiseren van visueel overzicht. Trello maakt bijvoorbeeld duidelijk aan welk project wordt gewerkt, door wie en wat de vorderingen zijn. Trello organiseert uw projecten met behulp van kaarten en lijsten.

Trello heeft zich voor het platform een klein beetje laten inspireren door het KanBan systeem. Deze werd door Toyota ontwikkeld. Enerzijds voor het creëren van flexibiliteit, anderzijds om het productieniveau hoog te kunnen houden.

Trello is een combinatie tussen een to-do list, visuele tracking én een projectmanagement tool. Een tool die voorziet in de behoefte tot het toewijzen van taken aan teams, het maken van checklists, het voeren van discussies én het toevoegen van documenten. Trello biedt ook de mogelijkheid om de voortgang daarvan te kunnen volgen.

Wat is een Trello Board?

Trello kan worden gebruikt nadat de gebruiker zich heeft aangemeld. Dit is een vrij eenvoudig en snel proces. Zodra de gebruiker is ingelogd, worden de “boards” zichtbaar.

Een board is een pagina met overzichtelijke lijsten. Deze voorzien de gebruiker van een uitgebreid overzicht van alle projecten. De items binnen deze lijsten worden kaarten genoemd. Deze kunnen binnen de lijsten eenvoudig worden versleept en verplaatst.

Individuele kaarten kunnen tevens deadlines, bijlagen, checklists, afbeeldingen, discussienotities en gekleurde labels bevatten.

Trello kaarten zijn hetzelfde als de bekende gele plakmemo’s, maar dan digitaal. Daardoor zijn ze doorzoekbaar en deelbaar, maar fungeren ze ook als reminders.

ICT Specialist nodig?

Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Hoe Trello voor bedrijven gebruiken?

Trello is uiterst nuttig voor het maken van een takenoverzicht ten behoeve van de bedrijfsplanning. Trello kan ook worden gebruikt voor het toewijzen van taken en het volgen daarvan. Gebruik kaarten om elk teamlid taken toe te kunnen wijzen.

Vergeet daarbij niet om een deadline en een reminder te plannen.  U kunt de kaart van een teamlid ook verplaatsen naar een ander lid. Bijvoorbeeld wanneer een werknemer het te druk heeft om de taak binnen de deadline af te kunnen ronden.

Om een taak toe te kunnen wijzen, sleept u de iconen van een teamlid van de rechter zijbalk naar een kaart. Deze werkwijze gebruikt u ook wanneer u een taak wilt toewijzen aan verschillende leden. Sleep hun iconen naar de kaarten waaraan gewerkt moet worden.

Trello is gratis te gebruiken. Er is geen limiet op het aantal gebruikers. Heeft u behoefte aan onbeperkte Power-Ups en integraties met Github, Slack, Google Drive, Google Hangouts, Evernote, MailChimp, Salesforce, Dropbox en andere functies? Dan kunt u overwegen om over te gaan tot de aankoop van het Business Class plan voor $9,99 per gebruiker/maand.

Het platform biedt ook een Enterprise plan. Volgens Trello is deze keuze het meest geschikt voor grote bedrijven die op zoek zijn naar beveiliging en ondersteuning op hoog niveau.

Hoewel er veel samenwerkingstools bestaan, kan Trello zich toch eenvoudig onderscheiden. Mede door het gebruik van goed doordachte, visueel aantrekkelijke afbeeldingen en gekleurde labels waardoor informatie veel beter onthouden kan worden.