tips tandarts

Wat is Zorgmail – alles wat je moet weten

Indien je een medische organisatie of instelling hebt is het natuurlijk noodzakelijk dat je op een veilige manier e-mails kunt sturen naar jouw patiënten. Om te zorgen voor de hoogst mogelijke bescherming is het noodzakelijk om gebruik te maken van een goede e-mail software. Zorgmail behoort nog altijd tot één van de beste soorten software van dit moment. Benieuwd wat je van deze software kunt verwachten en wat Zorgmail eigenlijk is? Lees dan snel verder, hieronder hebben we het namelijk allemaal op een rijtje gezet. door dit door te nemen kom je niet meer voor verrassingen te staan.

De functie van Zorgmail – waar is het voor bedoeld?

Om in te zien waarom Zorgmail zo belangrijk is om te gebruiken is het noodzakelijk om even stil te staan bij de noodzaak van veilig e-mailen. Volgens de privacywetgeving is het verplicht om een veilige vorm van e-mail communicatie mogelijk te maken indien je hiermee te maken krijgt. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat informatie over patiënten niet zomaar op straat kan komen te liggen. Nu veel persoonlijke informatie via de mail wordt verstuurd is het noodzakelijk dat dit veilig kan gebeuren.

Dit is dan ook waar Zorgmail een belangrijke rol kan spelen. Zorgmail kan gebruikt worden om op een veilige manier alle mogelijke soorten persoonlijke gegevens door te sturen naar een bepaald adres. Door gebruik te maken van Zorgmail weet je zeker dat de informatie die wordt verstuurd enkel en alleen gelezen kan worden door de persoon voor wie dit ook echt is bedoeld. Het is niet mogelijk dat derde partijen zomaar met deze informatie aan de haal kunnen gaan. Zorgmail is met name bedoeld voor de bedrijven en organisaties die zowel aan de wettelijke regelgeving willen voldoen als voor de organisaties die de privacy van hun patiënten optimaal willen waarborgen.

Een beveiligde verbinding

Om te zorgen voor een veilige online communicatie via e-mail maakt Zorgmail het mogelijk om een beveiligde verbinding op te stellen. Deze beveiligde verbinding is voorzien van een speciale laag aan beveiliging die ervoor zorgt dat gegevens niet meer onderschept kunnen worden. Deze communicatie is vervolgens alleen zichtbaar voor de ontvanger van de boodschap. Een speciale encryptie zorgt ervoor dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over het lekken van gegevens. Zonder deze bescherming van Zorgmail loop je aanzienlijk veel risico op mogelijke problemen op het gebied van de privacy van de patiënten.

ICT Specialist nodig?

Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Hoe kan er gebruik worden gemaakt van de speciale verbinding vraag je je af Er zijn veel zorgverleners die al gebruik maken van Zorgmail. Dit wordt met name gedaan door middel van de informatiesystemen via Edifact. De speciale beveiliging voor de communicatie via de e-mail loopt via een aanvullend pakket. Indien je graag zelf gebruik wilt maken van de beveiligde verbinding dan kan je op de site van Zorgmail meer informatie vinden over hoe je je aanmeldt. Hier vind je ook terug welke stappen je precies moet ondernemen.

Voor wie is Zorgmail bedoeld?

In principe kan iedere organisatie gebruik maken van Zorgmail. Zoals je wel aan de naam kunt zien is Zorgmail wel primair voor de zorg bedoeld. Dit komt met name door het feit dat juist de zorg in het bijzonder veel te maken krijgt met persoonlijke gegevens. Echter is het ook voor gemeentes en bedrijfsgezondheidszorg organisaties mogelijk om gebruik te maken van de software van Zorgmail. Iedere instelling of organisatie die baat heeft bij een geoptimaliseerde vorm van emailverkeer doet er verstandig aan om een kijkje te nemen op de website van Zorgmail.

We hopen dat je dankzij de bovenstaande informatie een beter beeld hebt gekregen over Zorgmail en over de voordelen die dit systeem met zich mee weet te brengen. Door middel van Zorgmail is het mogelijk om op een eenvoudige manier te zorgen voor een beveiligde mailwisseling met al jouw patiënten. Deze hoge mate van veiligheid is noodzakelijk als het aankomt op het versturen van persoonlijke en gevoelige informatie. Nog meer te weten komen over Zorgmail of over andere systemen voor jouw organisatie? Blijf dan zeker even hangen op deze site, er is namelijk nog veel meer te ontdekken!

Zorgmail