tips tandarts

Wat is ZorgSom – alles wat je moet weten

Het runnen van een eigen tandartspraktijk is niet zo eenvoudig als je zou denken. Naast het feit dat je je bezig moet houden met de algemene gang van zaken zal je veel aandacht moeten besteden aan de communicatie met de patiënten. Mocht je ervoor willen zorgen dat je jouw patiënten voorziet van meer informatie over de totale kosten die zij kunnen verwachten voor een behandeling dan is de software van ZorgSom dé aanwinst voor bij jou in de praktijk. Nu lang niet iedereen bekend is met deze software hebben we besloten om de belangrijkste informatie in dit artikel op een rijtje te zetten!

De functie van ZorgSom

ZorgSom kan gezien worden als een speciale soort software tool die is ontwikkeld voor onder andere tandartsen, orthodontisten en mondhygiënisten. Met behulp van deze handige tool is het mogelijk om te zien hoeveel geld iemand vergoed krijgt voor een bepaalde behandeling. Aan de hand van overzichten kan er worden bekeken of iets in de basisverzekering valt of dat de kosten alleen gedekt kunnen worden middels een speciale aanvullende verzekering.

Het is super eenvoudig om gebruik te maken van de tool van ZorgSom. Met behulp van klein aantal gegevens is het mogelijk om in kaart te brengen wat iemand kwijt is voor een bepaalde behandeling. Klik op de behandeling die er verricht moet worden en zie binnen een paar seconden of dit vergoed wordt of niet.

De voordelen van ZorgSom

Het voordeel van ZorgSom is dat deze tool het mogelijk maakt dat de klant gelijk meer inzicht krijgt in de totale kosten voor een bepaalde soort behandeling. Indien de behandeling niet vergoed wordt door de basisverzekering dan is de klant hier gelijk van op de hoogte. Dit maakt het voor de patiënt mogelijk om te kiezen of hij of zij wel echt de behandeling wilt of dat er toch voor een alternatieve optie gekozen kan worden die minder kosten met zich meebrengt.

Naast het feit dat ZorgSom ervoor zorgt dat je het de patiënten een stuk eenvoudiger kunt maken weet je ook nog eens zeker dat alle gegevens optimaal beveiligd zijn. De beveiligde verbinding met de server brengt met zich mee dat er nooit gegevens naar buiten zullen lekken. Dit in combinatie met de prettige interface maakt het een ware toevoeging voor bij jou in de praktijk. Niet voor niets dat er ieder jaar veel tandartsen zijn die kiezen voor de handige tool van ZorgSom.

ICT Specialist nodig?

Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Verschillende pakketten

Indien je graag gebruik wilt maken van ZorgSom dan is het mogelijk om uit verschillende soorten pakketten te kiezen. De pakketten die je kiest zijn van invloed op de totale prijs die je betaalt voor de dienst. De verschillende pakketten zijn de volgende

  • ZorgSom Brons – Brons is het basispakket. Met dit pakket kan je alle prestatiecodes eenvoudig opzoeken. Het is mogelijk om de software te koppelen aan vijf verschillende behandelstoelen bij jou in huis. Het spreekt voor zich dat dit de meest voordelige optie is om voor te kiezen.
  • ZorgSom Zilver – dit pakket lijkt in veel opzichten op de bovenstaande opties, we zien dan ook dat dezelfde soorten diensten terug te vinden zijn in het pakket zelf. Het verschil is alleen dat je met het ZorgSom Zilver pakket gebruik kunt maken van de software voor in totaal 10 behandelstoelen.
  • ZorgSom Goud – met de ZorgSom Goud optie heb je echt alles wat je maar nodig kunt hebben van het systeem. Dit pakket is voorzien van alle standaard behandelplannen en rekent aan de hand van een fictieve polis. In tegenstelling tot de bovenstaande opties is het met de Gouden variant van ZorgSom mogelijk om meer dan tien stoelen te voorzien van de software.

Kies jij ook voor ZorgSom?

Door middel van ZorgSom maak je het jouw patiënten een stuk eenvoudiger om te zien hoeveel geld zij terug kunnen krijgen van de verzekering. Door middel van de software ben je in staat om jouw patiënten op de juiste manier van informatie te voorzien. Een klik op de knop is voldoende om te laten zien welke kosten er wel en welke er niet vergoed zullen worden. Dit maakt het dé aanwinst voor iedere tandartspraktijk die een zo goed mogelijke communicatie met de patiënten wilt realiseren.

Wat is ZorgSom