FAQ items aan het laden...

Mac of Windows computer: wat is de beste keuze voor uw tandartspraktijk?

Is het tijd om uw tandartspraktijk van een nieuwe computer te voorzien?

Mac of Windows computer: Is het tijd om uw tandartspraktijk van een nieuwe computer te voorzien? Dan heeft u de keuze uit een Mac of een computer met een ander besturingssysteem. Wellicht overweegt u om de kantoorruimte binnen uw tandartspraktijk uit te rusten met een Mac of Apple computer. Dit lijkt misschien de meest voor de hand liggende keuze.

Zeker omdat steeds meer mensen gebruik maken van een Apple product. Zoals een iPhone of iPad. Mede door de draadloze accessoires, het gestroomlijnde design en de vriendelijke gebruikersinterface. Toch zijn er een aantal factoren die u wilt overdenken voordat u overgaat tot de aanschaf van een Mac. Welke factoren moet u zeker overdenken?

Belangrijke factoren die u moet overwegen voordat u een Mac koopt voor uw tandartspraktijk

De aanschaf van een nieuwe Mac brengt een behoorlijke uitgave met zich mee. Er zijn echter nog meer factoren die meespelen bij het maken van een beslissing. Deze zaken hebben de meeste invloed op u én uw tandartspraktijk. Zoals bijvoorbeeld:

  • Integratie: binnen de wereld van computers is integratie en compatibiliteit heel belangrijk. Mede omdat een computer in het algemeen een grote rol speelt binnen de professionele markt. Ongeacht de branche. Het is dus belangrijk dat software en toepassingen naadloos op elkaar aansluiten en geïntegreerd kunnen worden.

In uw zoektocht naar een nieuwe computer voor uw tandartspraktijk, moet u ook rekening houden met extra kosten. Zeker wanneer u overstapt van een computer naar een Mac, krijgt u te maken met extra uitgaven voor Apple software en hardware.

Dat heeft alles te maken met de verschillen in het besturingssysteem. Software van bijvoorbeeld een Windows computer kan niet worden gebruikt voor een Mac en andersom. Dit neemt niet alleen hoge kosten met zich mee, maar mogelijk ook een intensieve leerperiode voor uw personeel.

  • Veiligheidsrisico: ook binnen de medische sector is er behoefte aan verbeterde en innovatieve technologieën op het gebied van veiligheidsrisico’s. Houd er rekening mee dat de beveiliging voor een Mac totaal anders is dan voor een computer. Dat loopt uiteen van applicaties voor externe beveiliging tegen cybercriminaliteit, tot aan gegevensbescherming.

Bijvoorbeeld van patiënten binnen uw tandartspraktijk. Deze nieuwe platforms nemen risico’s met zich mee. Uw personeel moet de omgeving leren kennen voordat zij hier op een verantwoorde, correcte en bovenal veilige wijze mee om kunnen gaan.

  • Efficiëntie: technologieën worden dusdanig ontwikkeld om processen te kunnen vereenvoudigen. Dit leidt uiteindelijk tot meer efficiënte. Het is goed om af te wegen of een Mac voor meer efficiëntie binnen de werkprocessen van uw tandartspraktijk kan zorgen. Natuurlijk voordat u overgaat tot een aankoop. Vraag uzelf af welke processen u kunt automatiseren en of uw aankoop hiervoor geschikt is.
  • Cloud diensten: de Cloud is een omgeving waarbinnen de overgang relatief eenvoudig en soepel zal verlopen. Bent u binnen uw tandartspraktijk afhankelijk van Cloud diensten? Hoewel een audit ten zeerste wordt aanbevolen, kunt u vrijwel zeker zijn van een multiplatform omgeving.

ICT Specialist nodig?

Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Mac of Windows computer welke past bij jou?

Voordat u overgaat tot de aankoop van een nieuwe Mac of computer voor uw tandartspraktijk, moet u een behoorlijk lange checklist met belangrijke punten overdenken. Zeker wanneer uw nieuwe aankoop invloed heeft op een groot deel van de processen binnen uw tandheelkundige praktijk. Op deze manier gaat u goed voorbereid te werk.

ITR Automatisering is gespecialiseerd in de tandheelkundige industrie. Wij werken samen met verschillende tandartspraktijken om te kunnen voorzien in uw IT- en computer behoeften. Neem daarom vandaag nog contact op met de specialisten van ITR Automatisering. Wij bieden tandheelkundige IT-diensten die worden afgestemd op uw wensen.

Volg ons op Twitter