FAQ items aan het laden...

Moet ik overwegen over te stappen naar de Edge-browser van Microsoft? (Topfuncties)

Wanneer we op een computer of een mobiel apparaat werken, werken we daar meestal mee omdat veel applicaties nu cloudgebaseerd zijn

Moet ik overwegen over te stappen naar de Edge-browser van Microsoft? (Topfuncties)

Een van de belangrijkste applicaties die we kiezen is onze internetbrowser. Wanneer we op een computer of een mobiel apparaat werken, werken we daar meestal mee omdat veel applicaties nu cloudgebaseerd zijn, dus om ze te openen, moet je via je browser gaan.

In de loop der jaren zijn browsers gekomen en gegaan. Iets meer dan tien jaar geleden was Internet Explorer de koploper, en nu die browser met pensioen is, staat Chrome van Google al enkele jaren op de eerste plaats.

Maar alleen omdat een browser tegenwoordig nummer één is, wil nog niet zeggen dat het zo zal blijven. Een browser die sinds de release in 2015 gestaag aan populariteit wint, is Microsoft Edge.

ITR Automatisering

Edge is de vervanging voor Internet Explorer, maar het heeft even geduurd voordat het mainstream werd. Het lijkt erop dat het nu zijn tijd is.

Microsoft Edge overtrof onlangs Firefox in het wereldwijde marktaandeel van desktopbrowsers en is nu de nummer 3 desktopbrowser ter wereld achter Chrome en Safari. En het is minder dan één procentpunt achter Safari, dus het is klaar om binnenkort naar de tweede plaats te springen.

  • Huidig ​​marktaandeel in desktopbrowsers:Chrome 64.8%
  • Safari 9.77%
  • Edge 9.6%
  • Firefox 9.46%
  • Opera 2.88%
  • Internet Explorer 1.14%

Waarom is Edge de afgelopen jaren zo populair geworden toen het langzaam uit de poort leek te gaan? Een belangrijke reden is dat het in 2020 het Chromium-framework heeft aangenomen. Dit is hetzelfde achtergrondframework dat Chrome gebruikt.

Dit versnelde de browser aanzienlijk en vermenigvuldigde het aantal extensies en add-ons dat ermee kon worden gebruikt.

Moet je overstappen naar Edge? Je zult dat zelf moeten beslissen, maar hier zijn verschillende geweldige functies waardoor je het misschien eens wilt proberen.

COLLECTIES VOOR HET OPSLAAN VAN PAGINASETS

Alle browsers hebben een vorm van “favorieten” of bladwijzers om webpaginalinks op te slaan. En deze lijsten worden al snel lang en ongeorganiseerd, waardoor het moeilijk is om na een tijdje te vinden wat je zoekt.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Edge heeft een erg leuke functie genaamd Collections. Hiermee kunt u webpagina’s in een zijbalk opslaan en op onderwerp groeperen. U kunt bijvoorbeeld een onderwerp maken met de naam Vakantieplanning en vervolgens alle webpagina’s van uw reisonderzoek erin opslaan.

Als er een afbeelding op de pagina staat, wordt die weergegeven om u te helpen de site te herkennen. En collecties zijn gemakkelijk toegankelijk via het “+”-pictogram bovenaan de browser.

Collecties zijn ook gemakkelijk te verwijderen als je klaar bent met ze, dus je zult niet eindigen met eindeloze webpagina-links, zoals meestal gebeurt met bladwijzers.

COUPONS

U hoeft geen coupon-app meer aan uw browser toe te voegen om sitecoupons te krijgen. Edge doet dit automatisch voor u.

Als het detecteert dat er kortingsbonnen zijn voor een site waarop u winkelt, krijgt u een pop-up en kunt u klikken om automatisch alle beschikbare kortingsbonnen voor die site te proberen.

Dit bespaart u de tijd om zelf naar kortingsbonnen te zoeken en zorgt ervoor dat u geen potentiële besparingen mist

PRIJSVERGELIJKING

Een andere manier waarop Edge u helpt de beste deal te krijgen wanneer u online winkelt, is via de prijsgeschiedenis en prijsvergelijkingsinformatie. Als u op een website winkelt en het product dat u bekijkt goedkoper is op een andere site, laat Edge u dit weten.

Het geeft u ook een prijsgeschiedenis, zodat u kunt zien of dit product de hoogste of laagste prijs heeft voor de site die u bekijkt.

Dit is erg handig om geld te besparen en ervoor te zorgen dat u geen besparingen misloopt door hetzelfde artikel bij een andere winkelier te bestellen.

BEVEILIGINGSFUNCTIES

Er zijn verschillende ingebouwde beveiligingsfuncties waarmee u phishing-sites met malware en opdringerige advertentietrackers van derden kunt vermijden.

Er is een wachtwoordbewakingsfunctie die u laat weten of eventuele wachtwoorden die u hebt opgeslagen bij een inbreuk betrokken zijn geweest.

U krijgt ook Microsoft Defender SmartScreen-bescherming om u weg te houden van sites waarvan bekend is dat ze malware bevatten of die zijn gebruikt voor phishing-zwendel.

Google wordt soms bekritiseerd vanwege gebrek aan privacy, en Microsoft probeert hierin een andere richting op te gaan. In Edge kunt u kiezen uit drie instellingen voor trackingpreventie om te voorkomen dat zoveel mogelijk van uw persoonlijke gegevens door adverteerders worden vastgelegd.

WEB-VASTLEGGEN VOOR SNELLE SCREENSHOTS

Het is gemakkelijk om schermafbeeldingen te maken en deze te markeren in Edge. In het browsermenu kies je gewoon Web Capture, waarmee je een rechthoek over elke gewenste regio kunt slepen of een volledige opname van het scherm kunt maken, en dat vervolgens in een venster kunt plaatsen als je extra notities wilt toevoegen

IS UW INTERNETBEVEILIGING WAAR U HET NODIG HEEFT?

Online veiligheid is zowel thuis als op het werk belangrijk. Heeft u hulp nodig om ervoor te zorgen dat u over de juiste beveiligingen beschikt? Bel ons!