FAQ items aan het laden...

Office-productiviteit verbeteren met Google Chrome

Werken vanaf je computer of smartphone is handig, maar het kan al snel erg afleiden

Werken vanaf je computer of smartphone is handig, maar het kan al snel erg afleiden. Om je productiviteit op peil te houden is het handig om effectieve Google Chrome-extensies te installeren.

Google Chrome is waarschijnlijk de populairste browser van heel de wereld. De browser staat vooral bekend om het sneller laden van websites, geoptimaliseerde prestaties en een intuïtieve interface. Als gevolg hiervan kan het je team helpen hun dagelijkse taken veel sneller uit te voeren.

Het heeft echter hetzelfde probleem als andere browsers: er is ontzettend veel ruimte voor afleiding.

ITR Automatisering

Je teamleden kunnen gemakkelijk overschakelen naar YouTube-video’s of sociale media, waardoor hun productiviteit daalt. En het kan vaak uit de hand lopen, waardoor je medewerkers deadlines niet kunnen halen en de klanttevredenheid afneemt.

Je kunt je medewerkers helpen om weer op het juiste pad te komen en hun productiviteit op peil te houden. Het enige wat je hoeft te doen, is praktische extensies in je browser installeren.

In dit artikel vind je de 12 beste Google Chrome-extensies die de kantoorproductiviteit in je bedrijf helpen verbeteren.

DE 12 EXTENSIES

EXTENSIE #1 – BLOCKSITE

BlockSite stelt je team in staat geconcentreerd te blijven door afleidende websites te blokkeren. Deze extensie is perfect voor teamleden die de neiging hebben af te dwalen door alle online sites die hun aandacht vragen.

Een aantal van de webpagina’s waartoe je met BlockSite de toegang kunt blokkeren, zijn sociale-mediaplatforms zoals Facebook, Twitter en Instagram. Maar als je ze niet volledig wilt blokkeren, kun je de toegang ertoe beperken tijdens pauzes.

ICT Specialist nodig?

Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

EXTENSIE #2 – ADBLOCK

AdBlock is een van de meest gebruikte extensies voor Google Chrome. Meer dan 10 miljoen gebruikers vertrouwen erop dat de meeste advertenties worden verwijderd door te voorkomen dat ze op hun scherm verschijnen.

Het kan je team ook helpen malware-geladen advertenties te verhelpen, waardoor hun ervaring op zijn beurt verbetert door de browser snelheid te verhogen.

EXTENSIE #3 – LASTPASS

Het kan een hele uitdaging zijn om al je wachtwoorden te onthouden. Gelukkig is LastPass een efficiënte oplossing om te gebruiken.

LastPass is een effectief alternatief voor de ingebouwde wachtwoordbeheerder van je browser en genereert nieuwe wachtzinnen iedere keer als je inlogt op een webpagina.

Bovendien kan de extensie wachtwoorden synchroniseren tussen verschillende apparaten, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot accounts, creditcards en het invullen van formulieren.

EXTENSIE #4 – EVERNOTE WEB CLIPPER

Hoewel Chrome een handige bladwijzerfunctie heeft, is Evernote misschien nog wel wat beter. Je kunt Evernote Web Clipper gebruiken om je internetcontent op te slaan en later te bekijken.

Met deze extensie kun je gemakkelijk je web-content opslaan en overbrengen naar je account. Met slechts een paar klikken kun je afbeeldingen van elke website ophalen, samenvattende koppelingen maken, een afleidingsvrije versie van webpagina’s opslaan en annotaties maken.

UITBREIDING #5 – POCKET

Een andere effectieve manier om je online content bij te houden is via Pocket. Met deze extensie kun je ook artikelen, webpagina’s en video’s opslaan voor later gebruik.

Wanneer je interessante content tegenkomt hoef je alleen maar te drukken op e Pocket-extensie. Deze wordt vervolgens automatisch opgeslagen op al je apparaten. Je hebt er dan toegang toe wanneer je maar wilt, zelfs als je offline bent.

EXTENSIE #6 – MOMENTUM

Momentum is geen standaard extensie. Het is eerder een op maat gemaakte pagina om je standaard landingspagina te vervangen.

Het heeft een robuust, gepersonaliseerd dashboard met een prachtige landschappelijke achtergrond, inspirerende citaten, weerberichten, widgets naar favoriete sites en to-do-lijstjes. Daarom helpt het niet alleen de productiviteit te verhogen – het kan je teamleden ook motiveren om te blijven knokken.

EXTENSIE #7 – GOOGLE KEEP

Google Keep is een extensie waarmee je team hun gegevens netjes kan organiseren. Het belangrijkste doel is om gebruikers te helpen bij het maken van takenlijsten en het maken van aantekeningen. Het werkt ook geweldig voor het opslaan van pagina’s, afbeeldingen en het toevoegen van notities aan hen. Bovendien kan het spraakmemo’s maken om het maken van notities te vereenvoudigen.

Om notities nog beter te organiseren, kunnen gebruikers ze markeren met kleuren en labels. Op deze manier wordt er geen tijd verspild met het zoeken naar cruciale notities.

EXTENSIE #8 – CLOCKIFY TIME TRACKER

De prestaties op de werkplek in de gaten houden is van cruciaal belang. Clockify Time Tracker is de ideale extensie om hiervoor te gebruiken.

Zoals de naam al doet vermoeden, houdt het de tijd bij die aan specifieke activiteiten wordt besteed. Je personeel kan de resultaten later gebruiken om hun productiviteitsniveaus te analyseren en hun zwakke punten te bepalen.

Met de extensie kunnen gebruikers pauzes inplannen, in vooraf ingestelde werkperiodes werken, inactieve tijd detecteren, herinneringen instellen en integreren met meer dan 50 apps.

EXTENSIE #9 – STAYFOCUSED

Als je zeker wilt weten dat je team niet naar afleidende websites gaat, maar ze niet helemaal wilt verwijderen, kan StayFocused een goede optie zijn

Deze extensie kan je werknemers helpen afleidingen te vermijden door de tijd te beperken die ze eraan kunnen besteden.

Bovendien wordt StayFocusd geleverd met een handige Nucleaire optie. Hiermee stel je in hoe lang je team geen toegang heeft tot bepaalde websites. Zodra je deze optie activeert, is er geen manier om het uit te schakelen totdat de tijd is verstreken.

UITBREIDING #10 – NOISLI

Het belangrijkste doel van Noisli is om de productiviteit van je team te verhogen. Je kunt de geluidscombinatie selecteren die je personeel het prettigst vind om bij te werken. Dit kan vallende regen zijn, stormen, houtgeluiden, wind, krekels, knetterend vuur en gebabbel in een koffiehuis.

Noisli kan vooral nuttig zijn als je team in open kantoren werkt waar achtergrondgeluiden vaak voor afleiding zorgen.

EXTENSIE #11 – HYPERCONTEXT

Hypercontext is een extensie die teams kan helpen hoge prestaties te handhaven door het combineren van betrokkenheidsmetingen, kwartaalprioriteiten en wekelijkse vergaderingen.

Het platform stelt je in staat om collaboratieve, één-op-één vergaderingen te creëren, toegang te krijgen tot gespreksstarters, en feedback te vragen aan elk teamlid. Je krijgt ook een functie die kan helpen om afleiding via sociale media te beperken en je medewerkers aan te moedigen om zich voor te bereiden op hun vergadering.

UITBREIDING #12 – TODOIST

Todoist is een eenvoudige maar handige takenbeheerder. Het kan gebruikers helpen hun projecten en taken te controleren door ze te delegeren of te organiseren vanuit je eigen browser.

Deze extensie is een geweldige optie voor het bijhouden van meerdere deadlines. Het kan immers vervaldata instellen en je helpen specifieke taken dienovereenkomstig te prioriteren.

TIL JOUW PRODUCTIVITEIT NAAR EEN NIEUWE HOOGTE MET GOOGLE CHROME

Het stroomlijnen van de productiviteit op kantoor houdt niet alleen in dat je jouw team voorziet van geavanceerde computers en geavanceerde software. Het ziet ook op het installeren van de juiste extensies op je webbrowser.

We hebben je met dit artikel veel opties voor Google Chrome laten zien. Het is nu aan jou om te beslissen welke het beste werken voor je bedrijf. Vergeet niet dat als je ze in je bedrijf integreert, je personeel efficiënter zou moeten worden.

Bel ons als je andere tips wilt om de productiviteit van je werknemers te verhogen. We gaan samen met jou om de tafel zitten om te zien wat er allemaal mogelijk is.