FAQ items aan het laden...

Onze top 5 administratie pakketten voor de tandartspraktijk

Als tandarts bent u niet alleen een arts, u bent namelijk ook een ondernemer.

Onze top 5 administratie pakketten voor de tandartspraktijk

Als tandarts bent u niet alleen een arts, u bent namelijk ook een ondernemer. Als ondernemer zijnde zal u na moeten denken over de wijze waarop u uw tandartspraktijk up and running weet te houden. Een van de zaken waar u veel aandacht aan moet besteden is het optimaliseren van de algemene gang van zaken. Dé manier om uw praktijk zo efficiënt mogelijk in te zetten ten behoeve van uw klanten is door te kiezen voor een patiënten administratie pakket. Waarom moet u kiezen voor een dergelijk pakket? En welke soorten pakketten kunt u het beste overwegen? Om hierachter te komen zal u snel verder moeten lezen. We laten u in dit artikel alles zien over het patiënten administratie pakket! 

ITR Automatisering

Waarom een patiënten administratie pakket? 

Laten we eens beginnen met de belangrijkste vraag: waarom zou u moeten kiezen voor een patiënten administratie pakket? Er zijn meerdere redenen waarom de keuze voor een dergelijk pakket een van de beste keuzes is die u als tandarts maar kunt maken. De voornaamste reden om te kiezen voor een hoogwaardig administratie pakket is het feit dat u in staat bent om uw administratie te optimaliseren. Zonder een dergelijk pakket gaat er veel tijd verloren met het bijhouden van alle administratieve taken. Hoe meer tijd hier in gaat zitten, hoe minder tijd er is om patiënten te kunnen helpen. Kiest u voor een patiënten administratie pakket dan kunt u echter de onderstaande taken volledig automatiseren:  

  • Het up to date houden van persoonlijke info over patiënten  
  • Het optimaliseren van de bezettingsgraad in uw praktijk 
  • Het communiceren met patiënten middels de klantenservice 
  • Het geven van transparante overzichten over de tarieven op maat 

Dit is echter niet alles. Het is namelijk ook nog eens zo dat een patiënten administratie pakket het mogelijk maakt om de communicatie met de patiënt aanzienlijk te verbeteren. Mocht u bijvoorbeeld klanten hebben die angstig zijn voor een tandartsbezoek dan is het mogelijk om hier van begin af aan al rekening mee te houden. Zo kunt u een aantekening maken in het persoonlijke overzicht van deze patiënt. Wanneer deze patiënt vervolgens op bezoek komt voor een afspraak kunt u in een oogopslag zien dat hij of zij wellicht wat zenuwachtig is.  

ICT Specialist nodig?

Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Keuze 1: Exquise – marktleider van dit moment 

Het zal u niet verbazen dat heel wat verschillende soorten patiënten administratie pakketten bestaan om voor te kiezen. Dé keuze van dit moment is nog altijd Exquise. Het patiënten administratie pakket van dit merk staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit die zij weten te leveren. Op dit moment is deze aanbieder al zo’n 30 jaar actief op het gebied van administratieve software voor mondverzorging. Dit brengt met zich mee dat deze aanbieder weer wat ervoor nodig is om uw administratie zo goed mogelijk te laten verlopen. Doordat deze aanbieder volledig Cloud based is weet je zeker dat alle data up to date is. Op deze wijze zal u nooit meer te maken krijgen met achterhaalde gegevens.  

Bijzonder aan Exquise is ook nog eens dat ze verschillende opties te bieden hebben. Het is mogelijk om te kiezen voor Exquise Klassiek. Dit is de reguliere software waarmee men over alle functionaliteiten beschikt die van belang zijn voor de optimalisatie van de administratie. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor de Next Generation versie. Deze versie beschikt over een groot extra opties die u kunt kiezen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van de Wachtkamer Functie of van een SMS order. Door de personaliseerbaarheid komt u altijd uit bij een patiënten administratie pakket op maat.  

Keuze 2: Novadent – een volwaardig alternatief  

De tweede keuze die u zeker in overweging zou moeten nemen is Novadent. Net als de aanbieder van hierboven is Novadent aan te merken als professioneel en betrouwbaar. Het grootste voordeel van de software van Novadent is het feit dat deze over een volwaardige agenda beschikt. Op de agenda ziet u alles wat van belang is voor de administratie van uw tandartspraktijk. Krijg bijvoorbeeld gelijk een overzicht over alle behandelingen die op die dag op de planning staan. Tevens heeft deze patiënten administratie pakket een volledige behandelkaart waarop alle info uit het patiëntendossier te zien is. Van de status van de laatste behandeling tot aan correspondentie tussen u en uw patiënt, alles kan met het patiënten administratie pakket van Novadent worden achterhaald.  

Keuze 3: Simplex – veel extra’s en volledig personaliseerbaar  

Waarschijnlijk heeft u wel eens van het patiënten administratie pakket van dit merk gehoord. Dit merk staat namelijk al voor een lange tijd bekend om de enorm hoge kwaliteit software die zij leveren. Wat het patiënten administratie pakket van dit merk bijzonder maakt is het feit dat hij voorzien is van een multi-user input. Dit houdt in dat u meerdere gebruikers op één patiëntenkaart kunt invoeren. Op deze wijze kunt u bijvoorbeeld meerdere gezinsleden op hetzelfde overzicht samenbrengen. Daar komt ook nog eens bij dat deze aanbieder over een geïntegreerde tekstverwerker beschikt. Dit stelt u in staat om lay-outs van brieven te maken, bijvoorbeeld voor het versturen van alle facturen naar uw klanten. Met het patiënten administratie pakket kunt u tevens sneltoetsen instellen. Dankzij deze sneltoetsen weet u zeker dat er geen onnodige tijd meer verloren gaat, welke tandarts wilt dit nu niet?  

Keuze 4: Oase Dental – kleinschalig maar professioneel 

Deze aanbieder is wat minder bekend dan andere merken uit dit lijstje. Dit betekent echter niet dat het een verkeerde optie is om te overwegen. Integendeel, Oase Dental is tot op de dag vandaag een van de beste aanbieders van dit moment. Met het patiënten administratie pakket bent u bijvoorbeeld in staat om een behandelkaart met een totaaloverzicht op te laten maken voorafgaand aan iedere  afspraak. Oase Dental heeft tevens een fysieke aanmeldzuil te bieden. Dankzij deze zuil kunnen alle mensen die een afspraak hebben zich bij deze zuil aanmelden. Dit brengt met zich mee dat de balie enkel en alleen belast hoeft te zijn met het aannemen van alle telefoontjes. Dit maakt het één van de beste manieren om uw tandartspraktijk zo optimaal mogelijk te ontlasten.  

Keuze 5: Evolution – voordeligste patiënten administratie pakket  

Op de laatste plaats is het mogelijk om te kiezen voor het patiënten administratie pakket van Evolution. Een groot voordeel van deze optie is dat u in staat bent om aanzienlijk wat geld te besparen. Door de lage kosten bent u in staat om de maandelijkse kosten naar beneden te halen, zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit die u biedt aan al uw patiënten. Hou wel rekening met het feit dat het patiënten administratie pakket van deze aanbieder wat minder uitvoerig is dan de bovenstaande opties. Wilt u zeker weten dat uw administratie volledig geoptimaliseerd wordt dan is het verstandiger om te kiezen voor een van de opties van hierboven. Heeft u echter geen behoefte aan een hoge mate van opties op maat maar wilt u graag geld besparen dan is Evolution één van de beste opties om voor te gaan.  

Waarom heb ik een ICT bedrijf nodig?  

Uit het bovenstaande volgt wel dat de keuze voor een patiënten administratie pakket één van de beste keuzes is om te maken voor uw praktijk. Nu vraagt u zich wellicht af waarom u hulp in zou moeten schakelen van een ICT bedrijf wanneer u kiest voor een patiënten administratie pakket. De reden dat wij als ICT tussenpersoon fungeren is het feit dat u eigenlijk niet zonder kunt. Als ICT bedrijf staan wij voor alle klanten klaar om de juiste ondersteuning te bieden op het gebied van de software. Zo leveren wij onder andere de software voor het pakket en onderhouden wij de onderliggende infrastructuur.  

Daarnaast staan wij klaar op het moment dat er technische problemen zich voor kunnen doen. Ons bedrijf is – in tegenstelling tot andere ICT ondersteuners – bekend met alle valkuilen die zich ook maar voor kunnen doen bij uw tandartspraktijk. Dit heeft tot gevolg dat wij aanzienlijk veel toegevoegde waarde weten te leveren ten opzichte van ICT dienstverleners die niet specifiek voor de tandheelkunde zijn. Indien u bepaalde persoonlijke wensen heeft voor de software dan is het altijd mogelijk om dit op voorhand te melden bij ons team. Wij gaan vervolgens met u om de tafel zitten om tot een oplossing op maat te komen.  

Ook kiezen voor dé optimalisatie van uw praktijk?  

Heeft u naar aanleiding van dit artikel interesse gekregen in de keuze voor een patiënten administratie pakket? Of wilt u graag wat meer weten over de mogelijkheden die wij te bieden hebben? Maak dan zeker even gebruik van ons contactformulier. Eén van onze specialisten zal u zo snel mogelijk te woord staan om u van alle vragen af te kunnen helpen. Blijf ook zeker even hangen op deze site. Hier vind u namelijk nog veel meer informatie die van belang kan zijn om een afgewogen keuze te maken. Door vandaag nog te kiezen voor een hoogwaardig patiënten administratie pakket weet u zeker dat ook u uw tandartspraktijk zo efficiënt mogelijk in beheer kunt hebben!