FAQ items aan het laden...

ICT veiligheidspakket: Op weg naar een veilige tandartspraktijk

Denk maar niet dat cybercriminelen alleen azen op banken of grote internationale bedrijven.

ICT veiligheidspakket – Beveiliging zonder compromis

Denk maar niet dat cybercriminelen alleen azen op banken of grote internationale bedrijven. Ook minder grote bedrijven lopen risico doelwit te worden. Steeds vaker krijgen we meldingen van tandartsen die het slachtoffer zijn van DDOS aanvallen, virusinfecties, ransomware of andere soorten van malware.

Help, mijn bestanden zijn gegijzeld

De laatste tijd is ransomware een grote plaag. Het kan de beste overkomen. Er komt een besmet mailtje binnen en onoplettend klik je op een link die kwaadwillende software installeert op je pc. Voor je het weet worden alle bestanden geblokkeerd en kunt u nergens meer bij: de patiëntendossiers, de agenda’s, de financiële administratie. Alle gegevens zijn ineens weg!

Heeft u een goede back up, dan kunnen we die terugzetten zodat de schade redelijk beperkt blijft. Dat neemt niet weg, dat uw praktijk er wel hinder van ondervindt. Hoe gaat u uw patiënten helpen als het dossier niet beschikbaar is?

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Tips en Tricks

Professionele cybercriminelen worden steeds slimmer en brutaler. Gelukkig kunt u zelf veel doen om de risico’s te beperken.
• Gebruik een password dat niet voor de hand ligt, wijzig het regelmatig en geef nooit uw inloggegevens aan anderen.
• Wees alert als u mails krijgt van iemand die u niet kent. Open nooit zomaar een bijlage. Krijgt u een factuur binnen van een onbekend adres, gooi die dan ongeopend meteen weg.
• Als u twijfelt over een mail, bel dan even naar de afzender om navraag te doen en controleer de contactgegevens op internet. Gebruik nooit de gegevens uit de e-mail.

Hou uw systemen up-to-date

Een andere belangrijke maatregel is uw systemen altijd up to date te houden. Een verouderd besturingssysteem Windows XP brengt allerlei veiligheidsrisico’s met zich mee. Nieuw ontdekte veiligheidslekken worden niet meer gepatcht zodat uw virusscanner ze niet zal herkennen en hackers vrij spel hebben. Zorg er dus voor dat u altijd een Windows versie hebt die nog ondersteund wordt en werk die versie regelmatig bij!

Dat geldt ook voor andere systemen zoals Flash of Java. Een actuele versie geeft de beste bescherming!

Gebruik een virusscanner

Een professioneel bedrijf kan niet zonder virusscanner die het netwerk regelmatig checkt op de aanwezigheid van virussen of malware. Ook hiervoor geldt dat de virusscanner regelmatig moet worden geupdate zodat ook de laatst ontdekte malware wordt ondervangen.

Het ICT veiligheidspakket van ITR Automatisering

Als tandartspraktijk bent u steeds afhankelijker van ICT, maar het is niet uw core business. U bent er liever niet teveel geld en tijd mee kwijt. Dat snappen we en daarom bieden we een speciaal ICT veiligheidspakket aan.

Voor slechts € 9,95 per maand installeren wij een antivirus programma bij u én zorgen wij ervoor dat uw computer altijd up-to date is door regelmatig de laatste updates en patches van Microsoft en andere kritische applicaties te installeren. Verder omvat het pakket remote support. Dat betekent dat u ons bij vragen of storingen altijd kan bellen voor directe hulp.

Interesse?

Wilt u meer informatie over het ICT veiligheidspakket, bel 030-7115791 of mail ons. We helpen u graag!

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op Twitter