FAQ items aan het laden...

Tekenen dat uw computer Kan besmet zijn met malware

Bedrijven hebben een week of langer nodig om weer toegang te krijgen tot hun gegevens en systemen nadat ze zijn geïnfecteerd door malware

Tekenen dat uw computer Kan besmet zijn met malware

Ongeveer 34% van de bedrijven doet er een week of langer over om weer toegang te krijgen tot hun gegevens en systemen nadat ze zijn getroffen door een malware-aanval.

Malware is een overkoepelende term die veel verschillende soorten kwaadaardige code omvat. Het kan zijn:

  • Virussen
  • Ransomware
  • Spyware
  • Trojaanse paarden
  • Adware
  • Keyloggers
  • En meer

Hoe langer de malware ongecontroleerd op uw systeem blijft staan, hoe meer schade het kan aanrichten. De meeste vormen van malware hebben een ingebouwde richtlijn om zich naar zoveel mogelijk systemen te verspreiden. Dus als het niet meteen wordt opgemerkt en verwijderd, kan één computer er in een mum van tijd tien meer op hetzelfde netwerk infecteren.

ITR Automatisering

Vroege detectie is essentieel, zodat u een geïnfecteerd apparaat kunt loskoppelen van uw netwerk en het door een professional kunt laten opschonen.

Houd deze belangrijke waarschuwingssignalen van malware-infectie in de gaten, zodat u in actie kunt komen en uw risico kunt verkleinen.

VREEMDE PO-PUPS OP UW DESKTOP

Sommige vormen van malware kunnen de vermomming aannemen van een antivirus-app of een garantieverklaring die op uw scherm verschijnt. Hackers proberen dingen na te bootsen die gebruikers mogelijk hebben gezien van een legitiem programma, zodat ze eerder geneigd zijn om te klikken zonder na te denken.

Als u een vreemde waarschuwing voor het “vernieuw uw antivirus”-abonnement of een garantieverlenging begint te zien die niet helemaal logisch is, kunnen dit tekenen zijn dat uw pc is geïnfecteerd met adware of een ander type malware.

NIEUW LANGZAAM GEDRAG

Computers kunnen om verschillende redenen traag worden, zoals het hebben van te veel browsertabbladen tegelijk of het uitvoeren van een geheugenintensief programma. Maar meestal kent u uw computer en de soorten dingen die hem vertragen.

Als u nieuw traag gedrag opmerkt dat buitengewoon is, kan dit een infectie zijn. Een voorbeeld zou zijn als je geen programma’s hebt geopend, behalve Kladblok of een andere eenvoudige app, en toch bevriest.

Wanneer malware op de achtergrond wordt uitgevoerd, kan dit vaak systeembronnen opslokken en ervoor zorgen dat uw systeem traag wordt.

TOEPASSINGEN BEGINNEN TE CRASHEN

Applicaties mogen niet zomaar uit het niets crashen. Er is altijd een reden. Ofwel is de software defect, is er een probleem met een update of is er iets anders aan de hand met de bestanden van die applicatie.

Als je plotseling merkt dat apps crashen, waardoor je de app opnieuw moet opstarten of je systeem opnieuw moet opstarten, is dit een ander veelbetekenend teken dat een virus, trojan of andere kwaadaardige code is geïntroduceerd.

UW BROWSER-STARTPAGINA IS OMZET

Als u uw browser opent en op een startpagina terechtkomt die u normaal niet ziet, laat uw pc dan meteen scannen op malware. Het omleiden van een startpagina is een veel voorkomende truc van bepaalde soorten malware.

De malware zal uw systeem infecteren en de systeeminstelling voor uw standaard browser-startpagina wijzigen. Dit kan u leiden naar een site vol met pop-upadvertenties of naar een ander type phishingsite.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Gewoon proberen je startpagina terug in je instellingen te wijzigen, lost de situatie niet op. Het is belangrijk om de malware te laten verwijderen.

PLOTSELINGE REBOOTS

Een andere vervelende eigenschap van bepaalde soorten kwaadaardige code is dat je je systeem zonder waarschuwing opnieuw moet opstarten.

Dit kan ertoe leiden dat u het werk dat u zojuist hebt gedaan kwijtraakt en het moeilijk kan maken om iets voor elkaar te krijgen. Dit kan gebeuren wanneer malware achter de schermen kernsysteembestanden wijzigt. Als bestanden beschadigd zijn, wordt uw systeem onstabiel en kan het vaak onverwacht opnieuw opstarten.

JE MIST RUIMTE OP DE HARDE SCHIJF

Als u merkt dat een groot deel van de ruimte op uw harde schijf die vroeger open was, nu verdwenen is, kan het een malware-infectie zijn die uw ruimte inneemt. Sommige soorten malware kunnen kopieën van bestanden maken of nieuwe bestanden op uw systeem introduceren.

Ze zullen zich slim verbergen, dus verwacht niet het woord “malware” te zien bij het zoeken naar bestanden. In plaats daarvan worden de gevaarlijke activiteiten meestal gemaskeerd door een generiek klinkende naam die u aanziet voor een normaal systeembestand.

JE LOOPT OVER BESCHADIGDE BESTANDEN

Als u een bestand opent en merkt dat het beschadigd is, kan dit een waarschuwing zijn dat ransomware of een andere vorm van malware uw systeem heeft geïnfecteerd.

Hoewel bestanden af ​​en toe om andere redenen corrupt kunnen raken, is dit een serieus probleem dat een grondige malwarescan verdient als je het ziet.

PC “VERWERKT GELUIDEN” WANNEER DIT NIET MOET ZIJN

De meesten van ons zijn bekend met die ‘denkgeluiden’ wanneer onze computer iets geheugenintensiefs verwerkt. Meestal hoor je een soort gezoem dat weggaat als je klaar bent met die activiteit.

Als u dit verwerkingsgeluid begint te horen terwijl u niets bijzonders op uw computer doet, kan dit een teken zijn dat er malware op de achtergrond actief is en moet deze worden uitgecheckt.

VRAAG EXPERT MALWARE SCANNEN EN VERWIJDEREN

Gratis online malware- en virusscans zijn niet erg betrouwbaar. Ga in plaats daarvan naar een professional die ervoor kan zorgen dat uw hele systeem goed wordt schoongemaakt.