FAQ items aan het laden...

Vecozo en Uzi in de Tandartspraktijk

Een van de beste opties van dit moment is Vecozo in combinatie met Uzi. Benieuwd wat je van deze aanbieders kunt verwachten?

Als tandarts ben je niet alleen arts, je bent ook nog eens een ondernemer. Dit brengt met zich mee dat je op zoek moet gaan naar dingen om de dagelijkse gang van zaken binnen je praktijk te optimaliseren. Dé manier om hiervoor te zorgen is door te investeren in een goede administratiesoftware.

ITR Automatisering

Een van de beste opties van dit moment is Vecozo in combinatie met Uzi. Benieuwd wat je van deze aanbieders kunt verwachten? Lees dan snel verder, in dit artikel laten wij het jou namelijk allemaal zien!

Slimme en efficiënte communicatie in de zorgketen met Vecozo en het Uziregister.

De vraag die je waarschijnlijk hebt is waarom het van belang is om te kiezen voor Vecozo in combinatie met Uzi. De belangrijkste reden is het feit dat dit het mogelijk maakt om je bassi administratie op een zeer eenvoudige wijze op te vragen. Alles gebeurt met behulp van een Uzi pas of een Uzi certificaat. Dit wordt aangevraagd bij heet Uzi-register. We laten je straks meer zien over dit register, maar voor nu is het voldoende als je weet dat hiermee belangrijke gegevens op kunnen worden gevraagd over al je patiënten bij jou in de praktijk. Door dit certificaat te gebruiken beschik je over alle informatie die je nodig hebt om jouw administratie geheel up to date  te houden.

Vervolgens kan je met deze informatie simpel en snel aan de slag om het een en ander te regelen met de zorgverzekeraar. De communicatie met de verzekeraar verloopt altijd via het platform van Vecozo. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om te vragen of iemand verzekerd is en om te zien waarvoor dan precies. Het voordeel hiervan is dat je over een overzichtelijk platform beschikt waar de communicatie op kan verlopen. Hiermee voorkom je dat je buiten de software om allerlei mailtjes of berichtjes moet sturen om de administratie op orde te krijgen. Vecozo maakt het jou als tandarts dan ook gelijk een stuk makkelijker, iets waar jij als ondernemer natuurlijk warm voor jou moeten lopen.

Wat is het Uzi register?

Nu vraag je je aan de hand van het bovenstaande wellicht af wat het Uzi register precies inhoudt voor jou als tandarts zijnde? In feite is het Uzi register nies meer dan een vorm van identificatie die bedoeld is digitale aanvragen mogelijk te maken. Met behulp van dit register kan je als zorgverlener informatie opvragen en aanvragen bij de basis registratie van personen. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de BSN van je patiënten te achterhalen om te controleren of alles klopt. Ook is het mogelijk om via het Uzi register inzake te krijgen in andere persoonsgegevens, denk met name aan iemand zijn of haar volledige naam of adres gegevens. Dit kan allemaal op een veilige manier worden opgevraagd. Via het overzicht worden de persoonlijke gegevens namelijk allemaal voorzien van een speciale beveiliging. Wel zo prettig, je wilt niet hebben dat deze info op straat komt te liggen.

Wat is Vecozo?

Nu je weet wat het Uzi register is, is het handig om even in te zoomen op Vecozo zelf. Dit is een speciale software die bedoeld is om te controleren of, en zo ja op welke wijze, iemand verzekerd is. Dit is met name van belang voor het controleren of behandelingen wel of niet vergoed worden. Ook kan je deze software gebruiken voor het aanvragen van machtigingen voor behandelingen. Op een eenvoudige wijze ben je dankzij Vecozo in staat om de zorgkosten te declareren bij jouw patiënten, geheel op een veilige en overzichtelijke manier. Vecozo is eigenlijk een toevoeging op je reguliere administratie die je in staat stelt om de communicatie veel makkelijker te laten verlopen. Niet zo raar dat er momenteel zo veel praktijken zijn die kiezen voor deze handige tool.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Verschil tussen een systeem certificaat en een persoonlijk certificaat.

We zien dat niet iedereen op de hoogte is van het grootste verschil tussen een systeem certificaat en het persoonlijk certificaat. Dit is zonde, het is namelijk echt zo dat beide termen zien op iets anders. Het Systeemcertificaat is voor het controleren van de verzekering. Dit houdt in dat deze enkel en alleen bedoeld is om te zien of iemand over een verzekering beschikt en hoe dit precies is vormgegeven. Het persoonlijk certificaat gebruik je als zorgverlener om in te loggen op het machtigingen portaal. Ook gebruik je dit certificaat voor de zorg inkoop. Dit maakt het dus een wezenlijk ander certificaat dan het systeem certificaat, houd dit dus altijd in gedachten!

Tip: altijd op tijd verlengen

Van belang om op te merken is dat je goed moet letten op het tijdsverloop met betrekking tot Vecozo of de Uzi registratie. Het is namelijk zo dat je Uzi pas of certificaat kan verlopen als je niet op tijd bent met het verlengen. Dit geldt ook voor Vecozo zelf. De reden dat je er altijd op tijd bij moet zijn is het feit dat het een stuk lastiger is om alles weer aan te vragen als het eenmaal verlopen is. Door op tijd te zijn met het verlengen is het mogelijk om jezelf een hoop tijd en moeite te besparen. Via je account op de site van Vecozo en Uzi is het overigens mogelijk om te zien hoeveel dagen of maanden je nog hebt om te verlengen. Van hieruit is het ook mogelijk om automatische notificaties aan te zetten.

Kies je ook voor Vecozo en Uzi?

We hopen dat je dankzij de informatie uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over de diverse voordelen van Vecozo in combinatie met Uzi. Door te kiezen voor deze software is het ook voor jou mogelijk geworden om de administratie naar een hoger niveau te tillen. Wil je nog veel meer te weten komen over de mogelijkheden op het gebied van administratiesoftware? Blijf dan zeker even hangen op deze site. Hier is namelijk nog veel meer informatie die van belang kan zijn!