FAQ items aan het laden...

Verbeter de communicatie in je praktijk met Microsoft Teams

Het optimaliseren van uw praktijk is dé belangrijkste sleutel tot succes.

Microsoft Teams: Het optimaliseren van uw praktijk is dé belangrijkste sleutel tot succes. Immers, u wilt wel zeker weten dat u in staat bent om uw klanten de juiste zorg te bieden. Een cruciaal onderdeel wat door velen nog altijd vergeten wordt is de communicatie. Met de juiste communicatie bent u in staat om uw praktijk naar nieuwe hoogtes te tillen. Omdat we zien dat niet iedereen bekend is met communicatie en met de wijze waarop dit van belang is voor uw praktijk hebben we besloten om het belangrijkste op een rijtje te zetten. Door dit artikel even goed door te nemen weet u zeker dat u niet voor verrassingen komt te staan.

Verbeter de interne communicatie met chatten vanuit de kamers

Laten we beginnen met het belang van communicatie voor het succes van uw praktijk. Waarom is het zo belangrijk om te focussen op het verbeteren van de communicatie? (Hier kunt u gebruik maken van Micosoft Teams) De belangrijkste reden is dat dit het mogelijk maakt om de algemene gang van zaken te stroomlijnen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ​​speciale chat te gebruiken voor interne communicatie. Hiermee kun je een collega vragen of hij of zij tijd heeft voor een vraag. Of u kunt met de receptioniste praten om te zien of er al klanten staan ​​te wachten.

ITR Automatisering

Daar komt ook nog eens bij dat het aanzienlijk veel voordeel teweeg brengt voor u als tandarts. Als u op een gegeven moment met een klant bezig bent dan wilt u niet voor ieder dingetje op hoeven te staan. Met een chat is het mogelijk om op een tijdstip wat voor u uitkomt een reactie te sturen, zo kan u de telefoon gewoon naast u neerleggen. Hoe eenvoudig wilt u het hebben?

Samenwerk kanalen voor al je medewerkers

Communicatie kan in veel gevallen worden ondergebracht in speciale kanalen. Door gebruik te maken van deze kanalen weet u zeker dat alle informatie en afspraken overzichtelijk onder elkaar worden geplaatst. Hierdoor is het mogelijk om vanuit een centrale locatie bepaalde wijzigingen of notificaties naar elkaar te sturen. Wij kunnen u een prettig communicatieplatform bieden dat alle afspraken overzichtelijk bij elkaar brengt. Het gebruik van een communicatieplatform als Microsot Teams brengt verschillende voordelen met zich mee. We hebben ze hieronder allemaal op een rijtje gezet om het wat duidelijker te maken:

  • U kunt alles op een eenvoudige wijze samenbrengen op één plek
  • Alle medewerkers kunnen hiermee werken dankzij de prettige interface
  • Door de overzichtelijkheid kan u aanzienlijk veel tijd en moeite besparen

Protocollen, planning en afteken lijsten centraal in 1 app

Naast het feit dat het mogelijk is om te kiezen voor een communicatie-platform is het ook nog eens zo dat u kunt kiezen voor het gebruik van een speciale app. Dankzij een centrale app worden de meest belangrijke documenten en afspraken samengebracht op een centraal punt. Geen gedoe met allerlei systemen die los van elkaar staan, maar één enkele app waarmee iedereen in de praktijk kan werken. Deze hoge mate van efficiëntie brengt met zich mee dat er aanzienlijk minder tijd verloren zal gaan bij het opmaken van de planning of bij het behandelen van klanten.

ICT Specialist nodig?

Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Als bijkomend voordeel biedt de app je de nieuwste protocollen. Hierdoor weten alle medewerkers dat u zich aan de juiste wet- en regelgeving houdt. Handig, want als tandarts werk je met gevoelige informatie. Het is van groot belang dat alle informatie over de patiënten op een veilige manier wordt behandeld. Met een app van een bekende en betrouwbare provider (Microsoft Teams) weet je zeker dat je hier geen omkijken naar hebt. De grote verscheidenheid maakt het mogelijk om een ​​app ontwikkelaar te kiezen die past bij wat jij zoekt binnen jouw praktijk. Zo is er voor elke praktijk de juiste app.

Gezamenlijk overleggen met een video gesprek

Overleggen is van cruciaal belang als naar oplossingen moet worden gezocht. Nu is het door het hele coronavirus vandaag de dag lastig om face to face gesprekken in te plannen. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer praktijken zijn die telefonische overleggen inplannen. Het is echter veel beter om te kiezen voor het gebruik van een videoverbinding. Met een video conferentie bent u namelijk in staat om een hoge mate van betrokkenheid te genereren onder alle deelnemers.

Daar komt bij dat een video verbinding ook nog eens zorgt voor een toegankelijk overleg. In verhouding tot het telefonisch overleg hoeft men alleen maar over een internet verbinding te beschikken. Dit zal ervoor zorgen dat meer mensen aan kunnen sluiten, met als gevolg dat het overleg een stuk beter zal gaan dan eerst. Door al deze voordelen raden wij iedere tandarts aan om de overstap te maken op de video verbinding voor het houden van team overleggen. Wilt u hier meer over te weten komen dan is het altijd mogelijk om even contact met ons op te nemen. Wij helpen u namelijk graag verder.

Nog veel meer te weten komen over de mogelijkheden?

We hopen dat u dankzij de informatie uit dit artikel een beter beeld heeft gekregen over het belang van de juiste communicatie bij u in de praktijk. Door ook aan de slag te gaan met het optimaliseren van deze communicatie weet u zeker dat uw praktijk in staat is om de klanten optimaal te behandelen. Mocht u nog meer te weten willen komen over de mogelijkheden voor het verbeteren van de gang van zaken bij u in de praktijk dan heeft u geluk. Hier op de site vind u namelijk talloze andere artikelen waar wij u nog veel meer laten zien over de mogelijkheden voor uw praktijk!

Volg ons op Twitter