FAQ items aan het laden...

Voldoet de bekabeling binnen uw tandartspraktijk aan de hoogste eisen?

Tegenwoordig is CAT6 Voip de meest gebruikte vorm van netwerk bekabeling binnen tandartspraktijken.

CAT6 Voip: Voldoet de bekabeling binnen uw tandartspraktijk aan de hoogste eisen?

Tegenwoordig is CAT6 Voip de meest gebruikte vorm van netwerk bekabeling binnen tandartspraktijken. Maar waarom eigenlijk? CAT6 bestaat uit 4 koperdraden. Dit zorgt voor betere prestaties. Daarnaast is CAT6 ontwikkeld en ontworpen voor de ondersteuning van Gbps ethernet. Daardoor vindt de overdracht met één gigabyte per seconde plaats. Dit heeft een positieve invloed op de prestaties, maar verbetert ook de betrouwbaarheid en veiligheid.

CAT6 Voip en 6 andere belangrijke dingen om te overwegen

CAT6 bestaat uit 4 koperdraden. Dit zorgt voor betere prestaties. Daarnaast is CAT6 Voip ontwikkeld en ontworpen voor de ondersteuning van Gbps ethernet. Daardoor vindt de overdracht met één gigabyte per seconde plaats. Dit heeft een positieve invloed op de prestaties, maar verbetert ook de betrouwbaarheid en veiligheid.

Is uw tandartspraktijk al uitgerust met CAT6 bekabeling?

CAT6 Voip is de 6e generatie gedraaide ethernet-bekabeling. Dit betreft een standaard die is gedefinieerd en gespecificeerd door TIA/EIA. De TIA/EIA-normen definiëren de hoogste standaard in design, bouw en beheer van gestructureerde bekabeling systemen.

Computers worden aangesloten via ethernet-bekabeling. CAT6 is volledig compatibel en kan worden gebruikt voor elke toepassing waarvoor doorgaans CAT5e bekabeling wordt gebruikt. CAT6 bekabeling is tevens voorzien van meer strenge specificaties voor systeem ruis dan CAT5e dat heeft. Dit resulteert als vanzelfsprekend in minder fouten.

CAT6 bekabeling werd enkele jaren na de komst van CAT5e gepresenteerd.  De bekabeling heeft de mogelijkheid om een 10 Gigabit netwerk te kunnen ondersteunen.  CAT6 Voip biedt enkele praktische voordelen. Zoals een hoge snelheid en een verbeterde beveiliging. Wanneer u meer computers toevoegt aan uw netwerk, bespaart u tevens op de kosten.

Wie moet CAT6 Voip bekabeling installeren binnen uw tandartspraktijk?

Veel mensen denken dat CAT6 Voip moeilijker te installeren is dan andere bekabeling. Dat komt omdat CAT6 geleiders strak gedraaid zijn waardoor er meer isolatie ontstaat. Voorzichtigheid is dus geboden wanneer er gesneden moet worden in CAT6 bekabeling.

ICT Specialist nodig?

Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Bekabeling beoordeling laten uitvoeren binnen uw tandartspraktijk

Voordat u budget vrij maakt of uitgeeft aan gestructureerde bekabeling, is overleg met uw netwerk specialist noodzakelijk. Een netwerk- of IT-specialist kan u ondersteunen bij complicaties of het oplossen van problemen. Deze kunnen optreden wanneer de gestructureerde bekabeling wordt geïnstalleerd. Uw IT-specialist helpt u tevens bij het overwegen van essentiële factoren die van belang zijn voor uw CAT6 omgeving.

6 essentiële factoren zijn onder meer:

  1. Heeft u een draadloos netwerk nodig binnen uw tandartspraktijk?

Binnen vrijwel de meeste tandartspraktijken worden tegenwoordig mobiele apparaten gebruikt. Voorbeelden daarvan zijn laptops, tablets en smartphones. Wanneer dit het geval is, wilt u mogelijk een draadloos netwerk latten opzetten binnen uw praktijk en kantoor.

  1. Welke snelheid heeft u nodig?

De snelheid is van toepassing op de werkstations die u binnen uw tandartspraktijk gebruikt. De meeste werkstations werken op een snelheid van 70-80 Mbps met een maximum van 100 Mbps. Dit is een belangrijke overweging om te maken. De snelheid voor netwerkkabels kan namelijk verschillen.

  1. Zijn draadloze adapters noodzakelijk?

Wanneer u gebruikt wilt maken van een draadloos netwerk, heeft elke computer binnen uw tandartspraktijk een draadloze adapter nodig. De meeste desktops worden niet standaard geleverd met een draadloze adapter. Dit is wel het geval bij laptops en notebooks. Het is dus van belang om voor elk systeem een USB-adapter of PCI (Peripheral Component Interconnect) toe te voegen.

  1. Is de IT-beveiliging binnen uw tandartspraktijk toereikend?

Uw IT-specialist zorgt ervoor dat u een WPA-setup gebruikt om uw draadloze verbinding te kunnen beveiligen. Dit wordt alleen gebruikt voor de computers die u met uw netwerk verbindt en wordt gerealiseerd door de broadcasting van het draadloze netwerk uit te schakelen. Draadloze systemen worden doorgaans geleverd met een uitgeschakelde beveiliging. Het is belangrijk om dit te controleren.

  1. Zijn er afstandsbeperkingen?

De geaccepteerde afstandslimiet voor UTP (Unshielded Twisted Pair) bekabeling tot 1 Gbps is 100 meter. Wanneer u een groter bereik nodig heeft is het gebruik van CAT6A bekabeling of hoger van essentieel belang.

  1. Veroorzaakt de elektrische bekabeling interferentie?

Netwerkkabels en CAT6 Voip maken gebruik van een twee-aderige bedrading welke in elkaar gedraaid zijn. Daardoor kan elektromagnetische interferentie worden geëlimineerd. Wanneer ze naast elektriciteitskabels worden geïnstalleerd is de kans op interferentie groter. Dit kan resulteren in een inferieur signaal of een traag lopend netwerk.

Geef de IT uit handen aan een specialist

Probeer de bekabeling niet op eigen initiatief te installeren. Gestructureerde bekabeling is een integraal onderdeel van het IT-netwerk binnen uw tandartspraktijk. Het is van cruciaal belang dat de infrastructuur vakkundig wordt geïnstalleerd en getest. Dit om ultieme prestaties welke voldoen aan de hoogste eisen te kunnen garanderen. Wenst u meer informatie omtrent CAT6-bekabeling? Als IT-specialist beantwoorden wij uw vragen graag.

Via onze blog blijft u op de hoogte van belangrijk nieuws binnen de IT. U leest bijvoorbeeld essentiële informatie over de onderstaande actuele onderwerpen:

Hoeveel budget moeten tandartspraktijken reserveren voor diensten van een bedrijf dat gespecialiseerd is in IT binnen de tandheelkundige industrie?

IT-diensten voor tandartspraktijken zijn veelal geprijsd binnen één van de twee kostenstructuren. Deze zijn gebaseerd op de keuze in serviceniveaus van de tandartspraktijk. Eén prijsmodel is voor dringende of incidentele ondersteuning. Dit worden ook wel Break/Fix prijzen genoemd. Het andere model is voor volledig uitbesteed IT-beheer ofwel, Managed IT Services.

Maakt u gebruik van sociale media om uw tandartspraktijk onder de aandacht te brengen?

Social media marketing is een krachtig instrument voor het werven van nieuwe tandheelkundige patiënten. Social media marketing toepassen en op de juiste manier gebruiken is echter niet altijd eenvoudig. Welke informatie moet u plaatsen en op welk platform? Is het gebruik van hashtags van essentieel belang?

Hoe kan een nieuw telefoonsysteem tandartsen helpen om hun patiënten beter van dienst te kunnen zijn?

Vrijwel iedereen is een tandheelkundig patiënt. We zijn allemaal bekend met frustrerende ervaringen door slechte communicatiesystemen binnen tandartspraktijken en andere professionele kantoren. Als IT-specialist helpen we tandheelkundige professionals, zoals tandartsen en orthodontisten met maatwerk communicatie oplossingen om de kwaliteit van de patiëntenzorg te kunnen optimaliseren.