FAQ items aan het laden...

Voor- en nadelen van het gebruik van de Windows 365 Cloud PC

Veel bedrijven hebben de meeste van hun workflows naar de cloud verplaatst, er is nog steeds een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering

Voor- en nadelen van het gebruik van de Windows 365 Cloud-pc

Hoewel veel bedrijven de meeste van hun workflows naar de cloud hebben verplaatst, is er nog steeds een belangrijk onderdeel van kantooractiviteiten dat locatiegebaseerd is. Dit zouden werknemerscomputers zijn.

De meeste bedrijven vertrouwen nog steeds op desktops en laptops om werknemers toegang te geven tot kritieke software en als hun belangrijkste werkstation.

Dit kan onhandig worden als u vanaf één locatie werkt. Als u bijvoorbeeld zowel op kantoor als thuis werkt, zit u op een van die plaatsen zonder uw ‘hoofdcomputer’. Dit kan een echt probleem zijn als het gaat om toegang tot bepaalde bestanden of mogelijk werken vanaf een langzamer apparaat dan u gewend bent.

ITR Automatisering

Veel technologiebedrijven, zoals Microsoft, hebben hier een antwoord op: zet je computerwerkplek in de cloud. Dit is precies wat wordt aangeprezen als het volgende grote ding als het gaat om Windows 365 Cloud PC.

WAT IS WINDOWS 365?

Windows 365 is een cloudgebaseerde pc. Je hele besturingssysteem en alles wat erop staat (instellingen, bestanden, software, enz.) wordt op een cloudserver geladen in plaats van op de harde schijf van je eigen apparaat. U kunt deze vervolgens openen via een online portal en de interface wordt op uw apparaat geladen (desktop, laptop, tablet, enz.).

Microsoft’s Windows 365 Cloud-based PC

Net als andere cloudgebaseerde services werkt Windows 365 vanuit een abonnement en heeft het verschillende niveaus. Dit zijn de huidige opties voor de bedrijfsplannen:

  • $31/user/month: 2vCPU, 4 GB RAM, 128 GB Storage
  • $41/user/month: 2vCPU, 8 GB RAM, 128 GB Storage
  • $66/user/month: 4vCPU, 16 GB RAM, 128 GB Storage

Windows 365 is toegankelijk via elk type apparaat, overal, net als andere cloudservices. U kunt toepassingen installeren, uw bureaublad personaliseren en alle dingen doen die u normaal op een computer doet. Het belangrijkste verschil is dat het besturingssysteem van de computer zich nu in de cloud bevindt.

WINDOWS 365 PROS

TOEGANG TOT UW COMPUTER OVERAL

Het grootste voordeel is dat u uw “hoofdcomputer” kunt gebruiken, waar u ook bent, zonder dat u hem hoeft te slepen.

Dit kan een groot voordeel zijn tijdens het reizen, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken dat een laptop beschadigd, verloren of gestolen wordt en essentiële gegevens kwijtraakt. Je hebt je pc en bestanden nog steeds veilig opgeslagen in de cloud en kunt er gemakkelijk vanaf een ander apparaat bij.

PERFECT VOOR DE HYBRIDE WERKWERELD

Hybride werk is het nieuwe normaal. Sinds de pandemie is er een verschuiving geweest met meer werknemers dan ooit die vanuit huis werken. Nu zijn veel bedrijven van plan om een ​​mix van werken op kantoor en op afstand te houden.

74% van de Amerikaanse bedrijven gebruikt of plant een permanent hybride werkmodel te implementeren.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Met de Windows 365-pc in de cloud kunnen werknemers eenvoudig thuis, op het werk of beide werken.

BETERE TOEGANG TOT APPARAATBEVEILIGING EN BEHEER

Wanneer werknemers op afstand werken, kan het een probleem zijn om ervoor te zorgen dat al hun apparaten correct zijn bijgewerkt. En wat gebeurt er als een medewerker plotseling stopt en veel gevoelige werkgegevens op een apparaat in huis heeft staan?

Het gebruik van cloud-pc’s geeft een bedrijf volledige controle over zijn pc-assets en -gegevens. Medewerkers loggen overal in, maar de “computer” zelf bevindt zich in een cloudomgeving, waardoor het eenvoudig is om dingen te doen zoals beveiligingsupdates pushen en toegang beperken.

WINDOWS 365 CONS

JE KUNT HET ALLEEN ONLINE GEBRUIKEN

Het voor de hand liggende nadeel van een Windows-cloud-pc is dat u deze alleen online kunt gebruiken. Je hebt geen toegang tot gegevens, bestanden of programma’s als je geen internetverbinding hebt.

Voor veel mensen is dit misschien niet zo’n groot probleem, aangezien het meeste werk nu toch afhankelijk is van cloud-applicaties.

EEN LANGZAME VERBINDING RUNT DE ERVARING

Als je een trage internetverbinding hebt, kan de frustratie vermenigvuldigen. Dit zou niet alleen een cloud-app vertragen waartoe u toegang probeert te krijgen, maar ook de cloudcomputer van waaruit u toegang probeert te krijgen.

Bij het gebruik van een computer in de cloud bestaat het risico dat u vertraging ervaart, waardoor het moeilijk wordt om te werken.

ER IS EEN GEVAAR VAN ONDERHOUD VAN DE SERVICE

Je bent afhankelijk van de cloudprovider – in dit geval Microsoft – om de dienst altijd beschikbaar te hebben. Zelfs grote bedrijven kunnen van tijd tot tijd storingen hebben, in welk geval u geen toegang kunt krijgen tot uw computer of de gegevens die erop zijn opgeslagen.

Te afhankelijk zijn van één cloudleverancier is ook een risico voor de bedrijfscontinuïteit. Een manier om dat risico te verkleinen is ervoor te zorgen dat alle gegevens die zijn opgeslagen in Windows 365 afzonderlijk worden geback-upt in een back-upoplossing van derden

IS EEN CLOUD-PC GESCHIKT VOOR UW BEDRIJF?

Er zijn verschillende gevallen waarin Windows 365 grote voordelen biedt voor een bedrijf. Als je dingen probeert uit te zoeken, bel ons dan voor een gesprek. Wij kunnen u helpen om alle hoeken te overwegen.