FAQ items aan het laden...

VR Reality is in staat om jouw bedrijf schaalbaar te maken – De 5 manieren waarop virtuele realiteit jouw bedrijf tijd en geld kan besparen

Je bedrijf opschalen betekent niet alleen dat je geschikte systemen, personeel of partners moet hebben.

VR Reality is in staat om jouw bedrijf schaalbaar te maken – De 5 manieren waarop virtuele realiteit jouw bedrijf tijd en geld kan besparen

Je bedrijf opschalen betekent niet alleen dat je geschikte systemen, personeel of partners moet hebben. Het houdt ook in dat je nieuwe en innovatieve manieren moet vinden om tijd en geld te besparen. En dat is waar Virtual Reality (VR) technologie een belangrijke rol kan gaan spelen

Wat is virtuele realiteit, of VR?

VR Reality is de technologie die je onderdompelt in een gesimuleerde digitale omgeving. Met een koptelefoon en bril op betreedt je de digitale simulatie en beleef je een heel andere wereld.

ITR Automatisering

Als je aan VR denkt, stel je je misschien een donkere kamer voor vol gamers die elkaar proberen te overtreffen in een of andere fantasie wereldje. De waarheid is echter dat het gebruik van VR-technologie momenteel een enorme groei doormaakt, echt niet alleen in de game-industrie.

Verschillende industriesectoren beginnen in te zien dat VR een opkomende bedrijfstechnologie is.

Je kunt VR gebruiken om een real-world te bouwen om producten te laten zien en advertenties om te zetten in een boeiende ervaring. En je kunt het zelfs gebruiken om problemen op het gebied van architectuur en binnenhuisarchitectuur op te sporen en op te lossen.

Wellicht denk je: “Waarom zou ik me als bedrijfseigenaar druk maken over VR Reality?”

Het antwoord is eenvoudig:

De tijden veranderen.

Of je het nu leuk vindt of niet, het is het beste om op de hoogte te blijven van de evoluerende technologieën, waaronder VR. Bovendien kan VR, mits op het de juiste manier wordt ingezet, je bedrijf naar een hoger niveau tillen.

In dit artikel laten wij vijf manieren zien waarop VR je bedrijf tijd en geld kan besparen.

DE VIJF MANIEREN WAAROP JE TIJD EN GELD KUNT BESPAREN

MANIER #1 – MAAK EN TEST JE EIGEN PROTOTYPES

Als JE ervaring hebt met het ontwikkelen van JE eigen product ben je je vast wel bewust van de tijd en de kosten die dit met zich meebrengt. Van proefruns tot betrouwbaarheidscontroles, je bent duizenden euro’s en uren van je tijd kwijt.

Met behulp van VR-technologie kun je veel tijd besparen door je product te prototypen en te testen met behulp van een experimenteel model. Door het maken van modellen in VR Reality kun je jouw product in de preproductie- en testfase zeer gedetailleerd analyseren.

Een belangrijk voordeel van virtuele prototypes is dat je eventuele problemen in real-time kunt oplossen. Dat betekent dat je geen tijd en geld meer hoeft te besteden aan het bouwen van een fysiek model.

Bovendien kun je met virtuele prototypes je product in verschillende omgevingen bekijken. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende belichting en de verschillende hoeken. Gewapend met die kennis ben je in staat om cruciale beslissingen te nemen over onder meer kleuren of materialen.

MANIER #2 – LAAT JE PRODUCTEN OVER HEEL DE WERELD ZIEN

Stel je voor dat je een fabrikant van tractoren bent.

Je hebt een nieuwe lijn gebouwd en wilt je nieuwe product op buitenlandse tentoonstellingen in het buitenland laten zien. Normaal zou je exorbitante kosten moeten betalen om je tractoren te vervoeren zodat je ze op die exposities kunt tentoonstellen.

Maar waarom zou je dat doen als je VR Reality kunt gebruiken om een realistisch 3D-model van de tractor te maken tegen een fractie van de prijs?

Met het virtuele 3D-model kunnen potentiële klanten zien hoe de tractor er vanuit alle hoeken uitziet. Ze zullen ook in staat zijn om te zien hoe het werkt in real-time.

MANIER #3. GEBRUIK VR OM JE TEAM TE TRAINEN

Stel dat je overweegt om je team te trainen in soft skills. In dit geval kan een VR training een goed alternatief zijn voor het gebruik van traditionele schermen en projectoren.

Over het algemeen kan het gebruik van VR Reality om je werknemers te trainen veel minder kosten dan bij het gebruik van conventionele trainingsmethoden.

Bovendien zorgt VR-training voor intensievere, meer impactvolle leerervaringen. VR-training neemt ook het risico weg van onaangename gevolgen in de echte wereld, zoals valpartijen met teamleden.

Tot slot kunnen werknemers in VR-training tot vier keer sneller worden opgeleid dan e-learning- en in-classroomtrainers.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

MANIER #4. WERK SAMEN OP EEN GLOBALE SCHAAL

Stel dat je een groep specialisten van over de hele wereld wilt inschakelen om j te helpen een product te ontwikkelen.

Hoewel het fantastisch zou zijn om ze allemaal in één ruimte te laten brainstormen, zou dat wel erg veel geld kosten. Als je de prijs van vliegtickets, accommodatie, taxi’s en eten bij elkaar optelt, kom je uit op duizenden en duizenden euro’s als je dit echt wilt doen.

Maar dankzij VR-technologie kunnen teams uit verschillende delen van de wereld elkaar gemakkelijk ontmoeten zonder dat het veel kost. Het enige wat nodig is, is een VR-headset kopen en lid worden van een samenwerkingsnetwerk. In luttele seconden kan iedereen verbinding maken, samenwerken en inzichten delen vanuit het comfort van zijn eigen werkplek

En omdat je allemaal in dezelfde omgeving en aan hetzelfde model werkt vind het delen van feedback in real-time plaats. Dit is natuurlijk vele malen effectiever.

MANIER #5. VERMINDER REISKOSTEN

Reiskosten kunnen al snel een groot deel van het bedrijfsbudget opslokken. Gelukkig ben je in staat om virtuele 3D-modellen te maken om je product aan potentiële klanten te laten zien. En dat alles zonder naar een ander land af te hoeven rijden.

Een makelaar wil bijvoorbeeld tijd besparen om van huis tot huis te gaan met potentiële kopers. In dat geval stelt VR-technologie de kopers in staat te zien hoe een woning er in een virtuele 3D-setting uitziet. Zij (of de makelaar) hoeven het pand niet elke keer te bezoeken.

Op dezelfde manier weet iedereen die high-touch klanten moet ontmoeten dat onderweg zijn een enorme tijdsverspilling is. VR kan je face-to-face interacties vervangen, dit bespaart je gelijk en hoop tijd.

Een van de beste aspecten van VR-communicatie is dat je klanten op de hoogte kunnen blijven van wat er in een bepaald project gebeurt. En dat ongeacht van waar ze zich bevinden.

VR TO THE RESCUE

VR-technologie is een van de meest innovatieve manieren om je bedrijf tijd en geld te besparen.

In het begin kan het je tijd en middelen kosten om de technologie te gaan gebruiken. Maar op de lange termijn zal VR je in staat stellen om nieuwe en opwindende besparingen te realiseren in je eigen onderneming.

Je kunt VR gebruiken in de eerste fasen van productontwerp om dure fouten te voorkomen of als een manier om je team snel en effectief te trainen. VR is ook een veel goedkopere optie voor je om producten aan boord te laten zien of samen te werken met internationale collega’s.

Investeren in VR is iets waar elk bedrijf veel baat bij kan hebben.

Overweeg jij ook om VR toe te passen in je eigen bedrijf?

Neem dan contact met ons op voor een snel gesprek van 15 minuten. Onze experts zullen hun best doen om je te helpen erachter te komen hoe jij VR-technologie kunt inzetten binnen je organisatie.