FAQ items aan het laden...

Waarom het beschermen van uw printers tegen cybercriminaliteit een must is

Printers worden vaak over het hoofd gezien als het om beveiliging gaat. Maar de realiteit is dat cybercriminelen uw printer kunnen hacken om vertrouwelijke informatie te verkrijgen.

Waarom het beschermen van uw printers tegen cybercriminaliteit een must is (en 8 tips voor het verbeteren van de printerbeveiliging)

Printers worden vaak over het hoofd gezien als het om beveiliging gaat. Maar de realiteit is dat cybercriminelen uw printer kunnen hacken om vertrouwelijke informatie te verkrijgen.

Uw printer is waarschijnlijk het laatste stuk computerapparatuur waarvan u dacht dat het bescherming nodig had tegen cybercriminelen.

Maar de waarheid is heel anders.

ITR Automatisering

Aanvallers proberen actief de zwakste schakels in de beveiliging te lokaliseren om toegang te krijgen tot waardevolle gegevens en deze te exploiteren. En een van de zwakste schakels is de printer.

Het probleem met printers is tegenwoordig dat ze toegang hebben tot uw apparaten, netwerk en internet. Deze nieuwe open-access-functionaliteit maakt ze een ideaal doelwit voor cyberaanvallen.

Helaas zien veel ondernemers het belang van het beveiligen van hun printers over het hoofd en richten ze zich vooral op computers en mobiele telefoons.

De meeste mensen zien printers nog steeds als interne apparaten die basisfuncties vervullen. Om deze reden zijn ze een gemakkelijk doelwit voor cybercriminelen.

Naast het uitvoeren van ongeautoriseerde afdruktaken, hebben hackers via een printer toegang tot vertrouwelijke informatie en tot alle aangesloten computers en netwerken.

U bent zich misschien ook niet bewust van de hoeveelheid waardevolle gegevens die uw printer over u kan opslaan – belastingbestanden, bankgegevens, financiële gegevens, werknemersinformatie, persoonlijke informatie, enz. Het enige dat een hacker hoeft te doen, is in het besturingssysteem van uw printer, en zij kunnen deze gevoelige gegevens verzamelen.

Als je je net het belang van het beveiligen van je printer hebt gerealiseerd, lees dan verder. Dit artikel deelt acht tips om u daarbij te helpen.

DE 8 TIPS

TIP #1. ZORG ERVOOR DAT UW PRINTERS CORRECT ZIJN GECONFIGUREERD

Veel dingen kunnen een printer kwetsbaar maken voor cyberbedreigingen en beveiligingsinbreuken. U wilt dus de basis goed hebben om ervoor te zorgen dat de aanvallen u niet overkomen.

Zorg er om te beginnen voor dat u het standaardwachtwoord op uw printer wijzigt. Omdat iedereen op afstand toegang kan krijgen tot een printer, is een eenvoudige “123456” -code niet voldoende.

Ten tweede, zorg ervoor dat u uw eigen router gebruikt om bestanden op afstand af te drukken. Maak nooit verbinding met “Gast”-netwerken.

TIP #2. INSPECTEER PRINTLADEN REGELMATIG

Dit is een goed idee, maar iedereen zou het als herinnering kunnen gebruiken. Controleer uw printladen en verwijder ongebruikte pagina’s met gevoelige informatie. Er is geen eenvoudigere manier om datalekken te voorkomen dan deze.

Als alternatief kunt u een papiervernietiger voor uw kantoor aanschaffen en de papieren versnipperen waarvan u niet wilt dat iemand ze ziet.

TIP #3. INSTALLEER MALWARE EN FIRMWARE-UPDATES

Investeer tijd en moeite om ervoor te zorgen dat uw malware- en firmwarebescherming up-to-date is en alle soorten hacks aankan.

Het goede nieuws is dat veel printers worden geleverd met vooraf gebouwde malwarebescherming.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

HP installeert bijvoorbeeld de HP “SureStart” -software in hun printers die naderende doelen in de gaten houdt wanneer de printer aan staat. De software kan het apparaat uitschakelen als er een aanval op zijn pad komt. Dit is een geweldige manier om te voorkomen dat aanvallen zich verder verspreiden binnen het netwerk.

TIP #4. BEPERK TOEGANG TOT HET NETWERK

Onbeveiligde printers in een netwerk zijn een extreem gemakkelijk doelwit voor cybercriminelen. Natuurlijk hebben bedrijven en kantoren printers nodig om toegang te krijgen tot netwerken om afdrukken op afstand uit te voeren. Maar als u het werk kunt doen door de netwerktoegang uit te schakelen, zorg er dan voor dat u dat doet.

Als dat niet het geval is, past u de printer- en netwerkinstellingen zo aan dat het apparaat alleen afdruktaken kan aannemen van het netwerk dat u vertrouwt. Dit helpt interferentie van buitenaf en inbreuken op de beveiliging te voorkomen.

TIP #5. UPDATE JE PRINTERS

Het bijwerken van een printer is net zo belangrijk als het bijwerken van uw telefoon naar de nieuwste software. Net zoals iOS-ontwikkelaars naar bugs zoeken en deze oplossen in een nieuwe update, werken printerfabrikanten aan bekende kwetsbaarheden in het apparaat en werken ze de software bij voor extra bescherming.

Zoek naar printerupdates zodat u bekende bedreigingen voor de printer gemakkelijk kunt overwinnen. Werk uw printers idealiter elk kwartaal bij om optimaal te profiteren van de beveiligingsvoordelen.

TIP #6. INSTALLEER EEN FIREWALL

Als u een kantoor runt, is de kans groot dat u al een firewall heeft. Maar voor het geval je deze vereiste hebt gemist, is dit het moment om het te doen.

Het gebruik van een betrouwbare firewall helpt printers te beschermen tegen cybercriminelen.

Uw computers worden hoogstwaarschijnlijk geleverd met vooraf gebouwde firewalls en u hoeft ze alleen maar ingeschakeld te houden. Maar er zijn ook gespecialiseerde firewalls voor huizen en kantoren die geavanceerde beveiliging bieden en het vrijwel onmogelijk maken voor iedereen om in te breken.

TIP #7. ENCRYPT UW OPSLAG

Printers met gedeelde netwerken kunnen afdrukken op afstand uitvoeren. En wanneer een afdruktaak onderweg is en van een computer naar een printer gaat, kunnen hackers de gegevens onderscheppen en misbruiken.

Versleutel uw afdruktaken om dit te voorkomen. Zorg er ook voor dat de gevoelige gegevens op de harde of interne schijf van uw printer ook versleuteld zijn.

Houd er rekening mee dat wanneer u een document afdrukt, dat bestand vaak als afbeelding in de printer wordt opgeslagen en het een gemakkelijk doelwit is voor hackers. Daarom moet u een versleutelingstool gebruiken om uw gegevens te beschermen. Gelukkig hebben veel moderne printers deze tool vooraf gebouwd.

U kunt de tool gebruiken om een ​​veilig wachtwoord in te stellen waarmee de printeropslag kan worden versleuteld, gebruikers-ID’s en toegang van ex-werknemers kan worden verwijderd, documenten uit de afdrukwachtrij worden verwijderd zodra ze zijn afgedrukt, en nog veel meer.

TIP #8. LEID UW WERKNEMERS OP

Als u op kantoor werkt, is de kans groot dat u niet de enige bent die de printer gebruikt. Iedereen die er toegang toe heeft, moet zich bewust zijn van de verantwoordelijkheden die met het gebruik gepaard gaan. Zorg ervoor dat u met uw medewerkers praat over manieren om zowel de fysieke als de virtuele veiligheid van de printers te waarborgen.

 

Uw medewerkers moeten ook voorzichtig zijn bij het gebruik van hun mobiele apparaten om af te drukken, aangezien smartphones gemakkelijker te hacken zijn. Leg hen uit wat phishing-scams zijn en hoe ze kunnen voorkomen dat ze het slachtoffer worden.

Zorg er ten slotte voor dat het voor hen duidelijk is hoe ze vertrouwelijke informatie in uw bedrijf kunnen gebruiken

HET IS TIJD OM DE PRINTERBEVEILIGING TE GARANDEREN

Printers zijn de apparaten die het meest over het hoofd worden gezien als het gaat om beveiliging. Gezien het feit dat de meeste bedrijfseigenaren ze beschouwen als louter interne apparaten waarvan de enige functie is om documenten af ​​te drukken, is het geen wonder dat ze qua beveiliging een zwakke plek zijn.

Of u nu printers op kantoor of thuis gebruikt, neem even de tijd om te zien hoe u de beveiliging kunt verbeteren voordat u uw volgende afdruktaak uitvoert.

Omdat cybercriminelen een groeiend probleem vormen, is ieder van ons verantwoordelijk voor het beschermen van onze gegevens. Gelukkig helpen de tips in dit artikel je om de beveiliging van je printer naar een hoger niveau te tillen.

Als u meer inzicht nodig heeft in het beschermen van de beveiliging van uw printers, neem dan vandaag nog contact met ons op. We kunnen een gesprek van 10-15 minuten opzetten om te bespreken hoe u deze wijzigingen kunt doorvoeren en cybercriminelen op afstand kunt houden.