FAQ items aan het laden...

Wat is ‘Hardware as a service’ en welke voordelen heeft het te bieden?

Oude, ineffectieve en probleemgevoelige hardware is niet alleen enorm frustrerend, maar het is ook nog eens duur

Wat is ‘Hardware as a service’ en welke voordelen heeft het te bieden?

Oude, ineffectieve en probleemgevoelige hardware is niet alleen enorm frustrerend, maar het is ook nog eens duur – om te repareren of te vervangen, met als grootste kostenpost productiviteitsverlies. Wist je dat je jouw hardware beheer volledig kunt uitbesteden door over te stappen op ‘Hardware as a Service’?

ITR Automatisering

Hoeveel van jouw werkstations of andere apparatuur zijn verouderd en aan vernieuwing toe?

Als we eerlijk zijn, heb je waarschijnlijk wel een paar oude apparaten die aan vervanging toe zijn – maar heb je ze nog niet vervangen. Wellicht ben je dit ook niet van plan, of wel? Als je dat doet, moet je vooraf ontzettend veel geld betalen. Dat is veel om in één keer uit te geven, en vaak te veel voor sommigen, afhankelijk van je budget.

Wat als je de cyclus helemaal kunt elimineren?

In plaats van te investeren in nieuwe hardware door alles in één keer te betalen en de ROI over de levensduur te bekijken kan je jouw hardware ook op een “pay-as-you-go” manier budgetteren?

Het goede nieuws is dat dit kan met Hardware as a Service (HaaS)

Wat is ‘Hardware as a Service’?

HaaS is een dienstverleningsmodel voor apparatuur. Eenvoudig gezegd is het vergelijkbaar met een licentie of leasing.

In plaats van je apparatuur rechtstreeks aan te kopen, laat je jouw IT-bedrijf de apparatuur voor je installeren en huur je deze vervolgens van hen op doorlopende basis. Elke partij sluit een service level agreement (SLA) af waarin de verantwoordelijkheden van elke partij zijn vastgelegd.

Afhankelijk van de voorwaarden van het SLA-contract zijn er gewoonlijk twee betalingsopties:

 1. Je betaalt een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de hardware.
 2. De betaling wordt opgenomen in de kostenstructuur voor installatie, bewaking en onderhoud van de apparatuur.

Het grootste pluspunt is dat als de hardware verouderd raakt of kapot gaat, de verantwoordelijkheid voor reparaties of vervanging bij je IT-bedrijf ligt. Wanneer het apparaat wordt vervangen, begint het ontmantelingsproces:

 • Gepatenteerde gegevens worden gewist
 • Harde schijven worden fysiek vernietigd
 • Oude of kapotte apparatuur wordt legaal gerecycled, en gecertificeerd

4 voordelen die HaaS te bieden heeft

Naast de feitelijke hardware en bijbehorende diensten die HaaS biedt wil je waarschijnlijk weten wat je precies kunt verwachten van een dergelijke dienst.

HaaS biedt een aantal belangrijke voordelen voor jouw bedrijf

 1. Uitbesteed beheer: Wanneer je IT-bedrijf je hardware implementeert, onderhoudt, bijwerkt en beheert, is het interne IT-personeel in staat om ontzettend veel tijd te besparen.
 2. Vrije fysieke ruimte: Als je verouderde hardware op locatie hebt die moet worden geüpgraded, kan die oude apparatuur gemakkelijk een enorme hoeveelheid fysieke kantoorruimte in beslag nemen. In plaats van geld te steken in nieuwe apparatuur, kun je waardevolle kantoorruimte terugwinnen en tegelijkertijd beschikken over de meest recente technologieën.
 3. Beveiliging: Als onderdeel van HaaS zal je IT-bedrijf krachtige firewalls, virusscantechnologie, het updaten van patches en doorlopend onderhoud inzetten. Dit zorgt ervoor dat je veilig bent voor cyber criminele bedreigingen. Bij gebruik van HaaS hoef je je geen zorgen te maken over de beveiliging van jouw hardware.
 4. Lagere kapitaaluitgaven: Het belangrijkste budgettaire voordeel van dit servicemodel is dat je niet langer geld hoeft te investeren in hardware. Dat geld komt vrij en kan worden gebruikt op andere gebieden van je bedrijf. In plaats daarvan valt je hardware, samen met alle andere diensten die door je IT-bedrijf worden geleverd, onder de bedrijfskosten. Dit heeft tot gevolg dat je direct een maandelijks rendement boekt van het kleine vaste bedrag dat je normaal gesproken ook al kwijt bent.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Wat moet HaaS bevatten?

Er zijn vijf technologieën, gekoppeld aan HaaS, die vaak worden geleverd:

 1. Servers: File transfer apparatuur maakt directe bestandscommunicatie mogelijk tussen twee of meer partijen in een bedrijf. Het is snel en schaalbaar. Bij het leasen van een server, fysiek on-premises of virtueel in de Cloud, gaat het delen van bestanden sneller met HaaS.
 2. Beveiligingshardware: Aan veiligheidsbedreigingen komt nooit een einde, en een verouderde firewall leidt tot beveiliging compliance problemen. Met cybersecurity zijn firewalls voor HaaS enorm populair geworden, vooral bij het voorkomen dat ongewenste malware het systeem van een computer binnendringt.
 3. Werkstations: Als het gaat om de daadwerkelijke desktopcomputers die jou en je personeel elke dag gebruiken, installeert je IT-bedrijf de apparatuur in je omgeving. In plaats van duizenden euro’s uit te geven voor computers, maak je gebruik van de maandelijkse HaaS diensten die de aanloopkosten verlagen zonder ook maar enige grote veranderingen voor de eindgebruiker.
 4. Gegevensopslag: Er zijn gedeelde en opgeslagen bestanden, opslag en back-ups die beveiligd moeten worden. Als de opslagruimte van je opslagapparaat opraakt, komen netwerken of computers eigenlijk altijd tot stilstand. Wanneer je samen met je IT-bedrijf een opslagtoepassing implementeert, worden je behoeften geanalyseerd en wordt de opslagruimte schaalbaar gemaakt en geoptimaliseerd voor de benodigde opslagsnelheid.
 5. Switches en Routers: Deze apparaten zorgen ervoor dat werkstations efficiënt kunnen communiceren en gegevens kunnen routeren binnen uw bedrijf en met internet verbonden apparaten. Om met de beste snelheden te kunnen werken, worden slimme switches en routers gebruikt om het verkeer snel naar het juiste apparaat, de juiste gebruiker of de juiste privégroepen in uw netwerk te routeren.

Laat jouw hardware beheer over aan ITR Automatisering

Het onderhouden, vervangen en beheren van hardware is veel werk – waarom doet je eigenlijk nog allemaal alleen? Haal het van uw to-do lijst in drie eenvoudige stappen:

 1. Bel met ITR Automatisering en boek een gratis consult op een tijdstip dat jou uitkomt
 2. Laat ons je IT-systemen beoordelen en een inventarisatie maken van je hardware.
 3. Laat ons vanaf dit punt zorgen voor onderhoud, reparatie en vervanging.