FAQ items aan het laden...

Wat moet u doen om het risico te verminderen wanneer uw mobiele apparaat vermist raakt?

Weinig dingen roepen onmiddellijke paniek op zoals een ontbrekende smartphone of laptop. Deze apparaten houden een groot deel van ons leven vast. Dit omvat bestanden, persoonlijke financiën, apps, wachtwoorden, foto’s, video’s en nog veel meer.

De informatie die ze bewaren is persoonlijker dan zelfs die in uw portemonnee. Het komt door al je digitale voetafdrukken. Dit maakt een verloren of gestolen apparaat een reden tot alarm.

Het is vaak niet het apparaat dat de grootste zorg is. Het zijn de gegevens op het apparaat en de toegang die het apparaat heeft tot cloudaccounts en websites. De gedachte dat dat in handen is van een crimineel is best eng. ITR Automatisering

Er zijn ongeveer 70 miljoen verloren smartphones per jaar. De eigenaren recupereren slechts ongeveer 7% van hen. Diefstal op de werkplek komt maar al te vaak voor. Het kantoor is waar 52% van de gestolen apparaten vermist raakt.

Als het een werklaptop of smartphone is die vermist raakt, nog erger. Dit kan betekenen dat het bedrijf onderhevig is aan een schending van de gegevensprivacy. Het kan ook te maken krijgen met een ransomware-aanval afkomstig van dat gestolen apparaat.

In 2020 betaalde Lifespan Health System een HIPAA-boete van $ 1.040.000.  Dit kwam door een onversleuteld gestolen laptoplek.

De minuten na het verlies van uw apparaat zijn kritiek

De dingen die u doet in de minuten nadat u een apparaat hebt gemist, zijn van cruciaal belang. Dit is het geval of het nu een persoonlijk of zakelijk apparaat is. Hoe sneller je handelt, hoe kleiner de kans op blootstelling van gevoelige data.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht

Wat voor soort informatie bevat uw apparaat?

Wanneer een crimineel een smartphone, tablet of laptop in handen krijgt, hebben ze toegang tot een schatkamer. Dit omvat:

  • Documenten
  • Foto’s &video’s
  • Toegang tot alle ingelogde app-accounts op het apparaat
  • Wachtwoorden die zijn opgeslagen in een browser
  • Toegang tot cloudopslag via een synchronisatieaccount
  • E-mails
  • Sms-berichten
  • Multi-factor authenticatie prompts die via sms komen
  • En meer

stappen om onmiddellijk na het missen van uw apparaat te nemen

Zoals we al zeiden, is tijd van essentieel belang als het gaat om een verloren mobiel apparaat. Hoe sneller u handelt, hoe meer risico u beperkt voor een inbreuk op persoonlijke of zakelijke informatie.

Hier zijn stappen die u onmiddellijk moet nemen nadat het apparaat ontbreekt.

Activeer een “Lock My Device” -functie

De meeste mobiele apparaten en laptops bevatten een “lock my device”-functie. Het maakt activering op afstand mogelijk als u het hebt ingeschakeld. U moet ook ‘locatieservices’ inschakelen. Hoewel goede dieven mogelijk een toegangscode kunnen kraken, kan het onmiddellijk inschakelen ervan hen vertragen.

Hoe zit het met “vind mijn apparaat?”

Er is meestal ook een “zoek mijn apparaat” -functie beschikbaar in hetzelfde instellingsgebied. Gebruik dit alleen om te proberen uw apparaat te lokaliseren als u denkt dat het zoek is, maar niet gestolen. Je wilt niet oog in oog komen te staan met criminelen!

Meld het ontbrekende apparaat aan uw bedrijf als het voor werk wordt gebruikt

Als u het apparaat zakelijk gebruikt, moet u uw bedrijf onmiddellijk op de hoogte stellen. Zelfs als u alleen maar werk-e-mail op een persoonlijke smartphone ontvangt, telt het nog steeds. Veel bedrijven gebruiken een endpoint device manager. In dit geval kan de toegang tot het bedrijfsnetwerk onmiddellijk worden ingetrokken.

Als u uw apparaat onmiddellijk meldt, kan uw bedrijf snel handelen. Dit kan vaak het risico op een datalek beperken.

Log out &revoke access to SaaS Tools

De meeste mobiele apparaten hebben permanente aanmeldingen bij SaaS-tools. SaaS staat voor Software as a Service. Dit zijn accounts zoals Microsoft 365, Trello, Salesforce, etc.

Gebruik een ander apparaat om in te loggen op uw account via een webtoepassing. Ga vervolgens naar het geautoriseerde apparaatgebied van uw accountinstellingen. Zoek het apparaat dat ontbreekt en meld het af bij de service. Trek vervolgens de toegang in, als dit een optie is.

Hierdoor wordt het apparaat losgekoppeld van uw account, zodat de dief geen toegang kan krijgen.

Log out &trek de toegang tot cloudopslag

Het is erg belangrijk om cloudopslagtoepassingen op te nemen wanneer u de toegang intrekt. Synchroniseert uw ontbrekende apparaat met een cloudopslagplatform? Als dat zo is, kan de crimineel die verbinding misbruiken.

Ze kunnen een malwarebestand uploaden dat het hele opslagsysteem infecteert. Ze kunnen ook uw apparaat resetten om het door te verkopen en daarbij bestanden uit cloudopslag verwijderen.

Active een functie “Mijn apparaat wissen

Hopelijk maakt u een back-up van al uw apparaten. Dit zorgt ervoor dat u een kopie van al uw bestanden hebt in het geval van een verloren apparaat.

Lijkt het erop dat het apparaat niet simpelweg misplaatst is, maar eerder voorgoed is gestolen of verloren? Als dat het geval is, moet u een externe functie “mijn apparaat wissen” gebruiken als deze is ingesteld. Hiermee wordt de harde schijf met gegevens gewist.

Noed Mobile Device Security Solutions?

Het maakt niet uit hoe groot het bedrijf is, het beheer van mobiele apparaten is van vitaal belang. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze endpoint-beveiligingsoplossingen.