FAQ items aan het laden...

Wat Zijn De Beste Manieren Om Een Oudere PC Een Nieuw Leven Te Geven?

Veel kleine bedrijven en eigenaren van thuiscomputers worstelen met oudere systemen omdat ze er zoveel mogelijk jaren uit willen halen.

Heb je gemerkt dat je gefrustreerd op je toetsenbord bonkt? Heb je elke tip en truc geprobeerd die je online hebt gevonden, om nog steeds te worstelen met een trage pc?

Er zijn enkele veelbelovende upgrades die u kunt doen die veel minder kosten dan de prijs van een nieuwe computer, terwijl uw pc weer als nieuw aanvoelt.

ITR Automatisering

Hier zijn enkele van de opties die u kunt proberen om de prestaties van een oudere computer te verbeteren.

UPGRADE NAAR EEN SOLID-STATE SCHIJF (SSD)

De prijzen voor solid-state schijven zijn de afgelopen jaren behoorlijk gedaald, waardoor ze een betaalbare upgrade zijn die leven kan blazen in een oudere pc die mogelijk langzamer gaat werken.

In tegenstelling tot harde schijven (HDD’s) hebben SSD’s geen bewegende delen en gebruiken ze een flashgeheugen dat zorgt voor een snellere responstijd. U kunt uw opstarttijd en uw ervaring verbeteren bij het zoeken naar bestanden, het openen van toepassingen en andere activiteiten.

Enkele voordelen van het upgraden van de harde schijf van uw computer naar SSD zijn:

  • SSD lees-/schrijfsnelheden tot 2500 MB/seconde vergeleken met

HDD tot 200 MB/seconde

  • SSD-toegangstijd van 0,1 ms in vergelijking met HDD van 5,5-8,0 ms
  • SSD’s verbruiken tussen de 2-5 watt energie in vergelijking met HDD’s van 6-15 watt

VERGROOT HET RAM-geheugen (GEHEUGEN)

Een upgrade die zeer goedkoop is en een aanzienlijke prestatieverbetering kan betekenen, is een geheugenupgrade. Als uw pc een van de goedkopere was die slechts 4 GB RAM had toen u hem kocht, heeft u waarschijnlijk problemen met het openen van te veel tabbladen in uw browser of met het gebruik van een zwaar grafisch programma.

Als u uw RAM-geheugen opwaardeert, als uw pc beschikbare geheugenslots heeft, naar 8 GB of 12 GB, kan het lijken alsof u een geheel nieuwe computer hebt vanwege de grote snelheidstoename.

UPGRADE DE GRAFISCHE KAART

Als je computerspelletjes speelt of met welk type video-, beeld- of 3D-software dan ook werkt, kan een verouderde grafische kaart je ervaring verpesten.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

In plaats van je hele computer te vervangen, kan het upgraden van de grafische kaart naar een robuuster model de prestaties van je pc verbeteren en je nog een aantal nuttige jaren geven.

VERVANG UW PC-KOELSYSTEEM

Het verouderingsproces van de interne componenten van uw computer wordt versneld door de introductie en ophoping van warmte. Wanneer dit gebeurt, kunnen programma’s crashen of kan het leiden tot automatische systeem herstarts zonder waarschuwingssignalen vooraf; dus als u vermoedt dat er een probleem kan zijn met overmatige verwarming op een bepaalde dag – laat ze nakijken!

Een externe monitor aansluiten op een laptop

Als je op een laptop werkt en moeite hebt met multitasken vanwege de beperkte schermruimte, overweeg dan om een ​​externe monitor aan te schaffen in plaats van je hele pc te vervangen.

Monitoren zijn slechts een fractie van de kosten van computers, en een scherm dat twee keer zo groot is als dat van uw laptop kan een wereld van verschil maken en de productiviteit verbeteren dankzij de extra schermruimte.

Vervang je toetsenbord

Met een upgrade naar een moderner toetsenbord kunt u frustrerende problemen met uw pc voorkomen en alle functies behouden.

Koop een externe harde schijf

Computers kunnen langzamer werken en moeilijker te gebruiken zijn wanneer de harde schijf vol raakt met gegevens. In de loop der jaren stapelen bestanden zich op en veel gebruikers nemen nooit de tijd om onnodige bestanden door te nemen en te verwijderen.

Door een externe harde schijf te kopen, kunt u bestanden die u mogelijk vertragen, offloaden, terwijl u ze toch gemakkelijk toegankelijk houdt.

Een ander voordeel van een externe harde schijf is dat hij draagbaar is en gemakkelijk tussen huis en werk kan worden vervoerd en op beide plaatsen kan worden gebruikt..

KRIJG HULP OM DE PRESTATIES VAN UW COMPUTER VANDAAG TE VERBETEREN!

Worstel niet met een oudere pc! We kunnen u helpen met kosteneffectieve upgrade-opties die perfect bij uw systeem en budget passen.