FAQ items aan het laden...

Zeven manieren om cloud oplossingen voor uw bedrijf te maximaliseren

In de wereldwijde verschuiving naar werken op afstand, staat cloud computing centraal.

In de wereldwijde verschuiving naar werken op afstand, staat cloud computing centraal. Ontdek hoe u deze technologie optimaal kunt inzetten binnen uw bedrijf.

Veel bedrijfspraktijk zijn gedateerd geraakt door het uitbreken van de COVID-19 pandemie.

  • Face-to-face brainstorm sessies…
  • Team building activiteiten…
  • Zelfs het complete kantoorconcept

De wereldwijde crisis heeft ook de invoering van specifieke technologieën versneld. Deze zijn het vasthouden waard, ook wanneer de wereld zich herstelt.

Dit omvat ook cloud computing.

Van samenwerken op afstand tot aan virtuele trainingen. Cloud gebaseerde applicaties creëren zeker in deze moeilijke tijden een zekere mate van normaliteit.

Vroeger was de cloud een obscuur concept. Het was moeilijk om een ongrijpbare, gecentraliseerde locatie op het internet voor te stellen waar gegevens worden opgeslagen en bedrijfsprocessen worden gehost.  Toch hebben de talrijke voordelen van het “verplaatsen van uw bedrijf naar de cloud” zich in de achterliggende jaren bewezen.

Cloud voor kleine bedrijven

Tegenwoordig voeren bijna alle grote bedrijven en multinationals hun bedrijfsprocessen uit via de cloud.

Voor grote bedrijven met schijnbaar onbeperkte budgetten, is de overstap naar de cloud inderdaad heel zinvol.

  • Maar hoe zit dat eigenlijk met kleine bedrijven?
  • Zijn de kosten van een overstap het waard?
  • Is het tijd voor uw bedrijf om over te stappen?

In dit artikel leest u 7 manieren waarop u cloud oplossingen kunt gebruiken binnen uw kleine bedrijf. Na het lezen van deze methoden krijgt u een duidelijker beeld van waarom u zou moeten overwegen om sommige bedrijfsprocessen te verplaatsen naar de cloud.

7 manieren waarop cloud oplossingen gebruikt kunnen worden

#1: Samenwerking op afstand

Door de aard van cloud connectiviteit, kunnen u en uw team overal ter wereld in realtime samenwerken. U heeft alleen maar internettoegang nodig. Diensten zoals Microsoft OneDrive, DropBox en Google Drive bieden u en uw medewerkers meer flexibiliteit om vanaf elke locatie te kunnen werken. Met samenwerking op afstand hoeft u zich geen zorgen te maken dat u te veel gebonden bent aan uw kantoor.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

#2: Bedrijfscontinuïteit

Heeft u ooit een laptop gehad die crashte terwijl u aan iets belangrijks werkte? Of heeft u te maken gehad met een plotseling onleesbaar harde schijf vol met belangrijke bestanden? Wanneer u probeert de gegevens te herstellen die nodig zijn, wordt er in veel gevallen gemeld dat deze voor altijd verdwenen zijn.

Door het verplaatsen van deze gegevens naar de cloud, kunnen dergelijke stress situaties worden voorkomen. Eén van de kenmerken van cloud gebaseerde applicaties zijn automatische back-up- en herstelopties. Zelfs wanneer uw team te maken krijgt met een stroom- of hardwarestoring tijdens belangrijke werkzaamheden, kan het werk worden hersteld door 1 klik op de knop.

#3: Opslag

Eén van de meer wijdverspreide toepassingen van de cloud zijn bestandsopslag diensten.

Zelfs als uw bedrijf niet technologie intensief is, heeft u behoefte aan een grote opslagcapaciteit voor bestanden. Feitelijk gezien is het niet langer wenselijk om uw inventarislijsten en databases met klant- en personeelsgegevens te bewaren binnen fysieke on-site archieven. Met opslag in de cloud heeft u overal toegang tot deze documenten.

Als beveiliging uw zorg is, is het goed om te weten dat u als eigenaar en beheerder van de cloud de volledige controle heeft over wie toegang krijgt tot deze bestanden. Het verplaatsen van al uw bestanden naar de cloud kan uw bedrijf zelfs papierloos én duurzamer maken.

#4: Gegevensbeveiliging

Wij begrijpen als geen ander dat gegevensbeveiliging één van de belangrijkste redenen is waarom kleine bedrijven terughoudend zijn met het verkennen van de cloud. Dit kan een zorg zijn geweest in de beginfase van de cloud, maar de industrie heeft sindsdien flinke sprongen vooruit gemaakt. Uw inzet blijft belangrijk bij de beveiliging van gegevens.

Toch hebben de meeste leveranciers van clouddiensten hun producten uitgerust met extra beveiligingsmaatregelen. Een voorbeeld hiervan is de decentralisatie van gegevens door middel van blockchain-technologie. De informatie die is opgeslagen in de cloud is daardoor veel moeilijker te kraken voor hackers.

#5: Schaalbare groei planning

Het doen van een aanzienlijke investering vooraf is een veelvoorkomende misvatting rond clouddiensten. In werkelijkheid zijn cloud oplossingen zeer goed schaalbaar.

Wat houdt dat in?

Dit betekent dat u altijd nog kunt betalen voor de diensten en het toegangsniveau dat u op dat moment nodig hebt. U kunt bijvoorbeeld starten met het betalen voor de kleinste opslagcapaciteit en slechts een deel van uw bestanden naar de cloud verplaatsen. Uiteindelijk kunt u het gebruik uitbreiden naarmate uw bedrijf groeit.

Aangezien de cloud ook wordt beheerd door de provider, is het aanstellen van een interne IT-medewerker voor het beheer van uw gegevens en technische behoeften overbodig. Wanneer u uw bedrijf uitbreidt, groeien uw clouddiensten dus gewoon met u mee.

#6: Cloud gebaseerde e-mail

Host u de e-mailclient van uw bedrijf nog steeds op uw eigen servers? Bent u er misschien nog niet aan toegekomen om gepersonaliseerde of geïndividualiseerde e-mailadressen voor uw personeel te creëren? Ook op dit gebied kunt u clouddiensten maximaliseren.

Door uw e-mail hosting te verplaatsen naar een cloud oplossing, is het investeren in of het beheren van servers voor zakelijke e-mail niet meer nodig. Dit valt nu onder de verantwoordelijkheid van de cloud serviceprovider.Daarnaast is cloud gehoste e-mail voordeliger dan on-site servers.

#7: E-commerce

Hoewel de pandemie fysieke winkels misschien niet volledig overbodig heeft gemaakt, heeft het zeker de afhankelijkheid van uw klanten door online winkelen vergroot. Als u een online winkel heeft of uw fysieke winkel hierheen wilt verplaatsen, zijn cloud gebaseerde e-commerce platformen zeker een aanrader.

Platformen zoals Shopify zijn ongeëvenaard. Dat geldt voor de kosten, maar zeker ook voor het gebruiksgemak. Het afschaffen van een in-house winkel management oplossing is nu een no-brainer.Cloud gebaseerde e-commerce platformen zijn ook eenvoudig te schalen zonder dat hier een kostbare investering in hardware voor nodig is.

Bedrijf verplaatsen naar de cloud

Nu u weet hoe nuttig cloud oplossingen kunnen zijn voor uw kleine bedrijf, hoeft u alleen nog maar te beslissen wat het juiste moment is om over te stappen. Wenst u meer informatie over cloud oplossingen of heeft u hulp nodig bij het verplaatsen van uw bedrijfsactiviteiten naar de cloud? Ons team staat voor u klaar.

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend gesprek om aan de slag te gaan.