FAQ items aan het laden...

Zijn twee monitoren echt productiever dan één?

Als je die mensen met twee monitoren ziet, kun je ervan uitgaan dat ze gespecialiseerd werk doen

Zijn twee monitoren echt? Productiever dan één?

Als je die mensen met twee monitoren ziet, mag je aannemen dat ze gespecialiseerd werk doen waarvoor al die schermruimte nodig is, of dat ze gewoon heel erg van technologie houden.

Maar met de extra weergaveruimte die een tweede scherm biedt kan iedereen profiteren, zelfs als u de hele dag boekhoud- of documentwerk doet.
We raken eraan gewend om beperkt te worden door de schermgrootte die we hebben. Dit kan ertoe leiden dat we worstelen wanneer we proberen twee vensters naast elkaar te plaatsen of continu tussen vensters op het bureaublad te klikken.

De meesten van ons hebben wel eens rond geklikt om het venster te vinden dat we echt nodig hebben in een laag van verschillende applicaties. Dit is een van de dingen die overdag tijd kosten en die het gebruik van dubbele schermen kan helpen oplossen.

ITR Automatisering

Volgens een onderzoek van softwareontwikkelaar Mavenlink zegt 73% van de ondervraagde bedrijven dat ze gemiddeld meer dan een uur per dag besteden aan het switchen tussen verschillende apps.

PRODUCTIVITEITSONDERZOEK OP DUAL-SCREENS

Dus in hoeverre kan het gebruik van een tweede monitor de productiviteit verbeteren? Waarschijnlijk meer dan je beseft.
Jon Peddie Research keek naar de voordelen van het jarenlang gebruiken van twee schermen die op een desktopcomputer of laptop zijn aangesloten. Het bleek dat werknemers in alle soorten banen in het algemeen de productiviteit met gemiddeld 42% kunnen verbeteren.

Uit drie onderzoeken die gedurende 15 jaar zijn uitgevoerd, bleek ook dat er tussen 2002 en 2017 een significante toename was in het gebruik van twee monitoren, met een samengestelde jaarlijkse groei van 10%.

De naamgenoot van het bedrijf zei het eenvoudig: “Hoe meer je kunt zien, hoe meer je kunt doen.”

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN HET TOEVOEGEN VAN EEN 2E SCHERM?

DOE MEER IN MINDER TIJD

Het grootste voordeel van het gebruik van een tweede monitor is dat u meer kunt doen in minder tijd, omdat u geen moeite heeft om bij de vensters te komen die u nodig hebt wanneer u ze nodig hebt.

Met een extra monitor houdt u programma’s zoals e-mail altijd open op het ene scherm, terwijl u in andere programma’s op het tweede scherm werkt. Je kunt vloeiender werken en al je apps gebruiken wanneer je ze nodig hebt.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

VERGROOT DE SCHERMRUIMTE VOOR LAPTOPS

Laptops zijn geweldig voor draagbaarheid, vooral wanneer u reist of verhuist tussen huis en werk (zoals veel werknemers tegenwoordig doen). Maar hoe draagbaarder de laptop, hoe kleiner de schermruimte.

Een groot nadeel van het gebruik van een laptop is dat ze een kleinere monitor hebben. Er is ook de moeilijkheid bij het positioneren. Wanneer ze op een bureau worden gebruikt, proberen mensen ze vaak overeind te houden, maar in de meeste gevallen staart de persoon nog steeds naar het scherm.
Door uw laptop op een monitor aan te sluiten, kan de ervaring aanzienlijk worden verbeterd en lijkt het alsof u op een normale desktop-pc werkt.

Je kunt ervoor kiezen om je hele scherm te spiegelen of nog steeds het laptopscherm te gebruiken voor sommige activiteiten terwijl je het grotere scherm voor andere gebruikt.

SIDE-BY-SIDE VERGELIJKINGEN ZIJN GEMAKKELIJKER

Er zijn veel taken waarbij gegevens in twee vensters moeten worden bekeken. Mogelijk bent u bezig met het bewerken en vergelijken van een voltooid ontwerp met de originele instructies. Of misschien moet u details uit notities halen om op te nemen in een PowerPoint-presentatie.

Het kan frustrerend zijn om twee vensters naast elkaar op één scherm te krijgen. U kunt proberen de grootte van de vensters zo te wijzigen, alleen om uw configuratie te verliezen wanneer u een scherm moet maximaliseren om op een menu-item te klikken of te scrollen.

Met twee monitoren heb je de schermruimte die je nodig hebt om beide vensters volledig te openen en ze naast elkaar te hebben, zodat je gemakkelijk je werk kunt doen.

MEER VRIJHEID TIJDENS VIDEO-OPROEPEN

Heb je ooit een scherm gedeeld tijdens een videogesprek en moest je een e-mail checken of notities bekijken? Het is moeilijk om dat te doen als iedereen je scherm kan zien. We “reinigen” onze schermen vaak (zoals het uitschakelen van waarschuwingen, enz.) voordat we naar een vergadering gaan om ervoor te zorgen dat er niets verschijnt dat niet zou moeten verschijnen.

Met dubbele schermen kun je kiezen welk scherm je wilt delen tijdens vergaderingen en toch apps open hebben op het andere scherm die niemand kan zien. Dit is een groot voordeel als u moet controleren op een e-mail of iemand een bericht moet sturen terwijl u uw scherm deelt.

VRIJ GOEDKOPE PRODUCTIVITEITSBOOSTER

De aanschaf van een ander beeldscherm is een vrij lage investering als je kijkt naar technologie. Een monitor kan gemiddeld tussen de € 125 en € 250 worden gekocht. En met een gemiddelde productiviteitsverhoging van 42% kan het een behoorlijk ROI hebben.

Er is ook geen grote leercurve met deze upgrade. Zodra de monitor is aangesloten en de pc is ingesteld om het extra scherm te zien, is het tijd om productief aan de slag te gaan. Gebruikers kunnen eenvoudig apps en documenten van het ene scherm naar het andere slepen alsof ze één groot scherm hebben.

HULP NODIG BIJ HET VERBETEREN VAN DE PRODUCTIVITEIT?

Er zijn verschillende productiviteitsverbeteringen die u kunt krijgen met de juiste technologische hulpmiddelen, en ze hoeven geen fortuin te kosten. Vraag ons hoe we u kunnen helpen!