FAQ items aan het laden...

6 Manieren Om Sociale Phishing-aanvallen Te Bestrijden

Phishing is de nummer één methode voor het afleveren van aanvallen voor alles, van ransomware tot diefstal van inloggegevens.

In de afgelopen jaren is phishing via sociale media met 500% omhooggeschoten. Er is ook een toename van 100% van frauduleuze sociale media-accounts.

Phishing via sociale media bedriegt de slachtoffers vaak omdat mensen de neiging hebben om op hun hoede te zijn op sociale platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Ze socializen en zijn niet op zoek naar phishing-zwendel.

Phishing-oplichters zijn echter naar u op zoek en zullen contact met u opnemen via vriendschapsverzoeken en directe berichten. Leer verschillende manieren waarop u uw gebruik van sociale media kunt beveiligen om dit soort geheime aanvallen te voorkomen.

ITR Automatisering

MAAK JE PROFIEL PRIVÉ OP SOCIALE PLATFORMS

Phishing-oplichters houden van openbare profielen op sociale media omdat ze niet alleen informatie over u kunnen verzamelen om een ​​gesprek aan te knopen, maar ze kunnen ook uw profiel klonen en een neppagina opzetten om uw connecties te phishen.

Criminelen doen dit om te proberen contact te maken met degenen op uw vrienden- of connectielijst om sociale phishing-links te sturen waarop die doelen eerder zullen klikken omdat ze denken dat het van iemand is die ze kennen.

U kunt uw risico beperken door naar uw profiel te gaan en het alleen voor uw connecties privé te maken. Dit betekent dat alleen iemand met wie je contact hebt gehad je berichten en afbeeldingen kan zien, niet het grote publiek.

Voor sites zoals LinkedIn waar veel mensen netwerken voor zaken, wil je misschien nog steeds je profiel openbaar houden, maar je kunt de andere tips hieronder volgen om je risico te verkleinen.

UW CONTACTEN/VRIENDENLIJST VERBERGEN

U kunt voorkomen dat sociale phishing-oplichters proberen uw sociale-mediaprofiel te gebruiken om uw connecties te bereiken door uw vrienden- of connectielijst te verbergen. Platforms zoals LinkedIn en Facebook geven je beide deze privacyoptie.

Houd er rekening mee dat dit oplichters er niet van weerhoudt u als een vriend of connectie op het profiel van iemand anders te zien, tenzij ook zij hun vriendenlijst hebben verborgen.

PAS OP VOOR LINKS DIE VIA DIRECT BERICHT & IN POSTS VERZONDEN WORDEN

Links zijn de geprefereerde manier om phishing-aanvallen uit te voeren, vooral via sociale media. Links in sociale berichten worden vaak ingekort, waardoor het moeilijk is voor iemand om te weten waar ze naartoe worden geleid totdat ze daar aankomen. Dit maakt het nog gevaarlijker om op links te klikken die u op een social media-platform ziet.

Een oplichter kan u op LinkedIn chatten om te informeren naar uw zakelijke aanbod en u een link te geven die volgens hen naar hun website is. Klik niet op links die via directe berichten of in posts op sociale media zijn verzonden, tenzij u weet dat de bron legitiem is. Ze kunnen leiden naar een phishing-site die een drive-by download van malware op uw apparaat uitvoert.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Zelfs als een van uw connecties een link deelt, moet u onderzoeken waar deze vandaan komt. Mensen delen vaak berichten in hun eigen feeds omdat ze een foto op het bericht leuk vinden, maar ze nemen nooit de tijd om te controleren of de bron te vertrouwen is.

DEEL NIET MEE AAN SOCIALE MEDIA-ENQUETES OF QUIZZES

Hoewel het misschien leuk is om te weten welke Marvel-superheld of Disney-prinses je bent, blijf uit de buurt van quizzen op sociale media. Ze zijn vaak ontworpen als een truc om gegevens over u te verzamelen. Gegevens die kunnen worden gebruikt voor gerichte phishing-aanvallen of identiteitsdiefstal.

Het Cambridge Analytica-schandaal dat invloed had op de persoonlijke gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers, is nog niet zo lang geleden gebeurd. Het bedrijf bleek enquêtes en quizzen te gebruiken om informatie over gebruikers te verzamelen zonder hun toestemming.

Hoewel deze zaak spraakmakend was, zijn ze zeker niet de enigen die los en snel spelen met gebruikersgegevens en profiteren van sociale media om zoveel mogelijk te verzamelen.

Het is het beste om alle soorten enquêtes of quizzen op elk social-mediaplatform te vermijden, want als uw persoonlijke gegevens eenmaal beschikbaar zijn, kunt u ze niet meer terugkrijgen.

VERMIJD DAT U DIRECT KOPEN VIA ADVERTENTIES OP FACEBOOK OF INSTAGRAM

Veel bedrijven adverteren legitiem op sociale media, maar helaas gebruiken veel oplichters de platforms ook voor creditcardfraude en identiteitsdiefstal.

Als je iets ziet dat je opvalt in een Facebook- of Instagram-advertentie, ga dan rechtstreeks naar de website van de adverteerder om het te bekijken, klik niet door de sociale advertentie.

ONDERZOEK VOORDAT U EEN VRIENDENVERZOEK AANVAARDT

De oplichters zijn u altijd een stap voor. Daarom is het zo belangrijk om voorzichtig en op je hoede te zijn bij het accepteren van connecties op social media platforms zoals Facebook of LinkedIn, omdat deze de weg kunnen wijzen naar een phishing scam! Als je een ongevraagd verbindingsverzoek krijgt van iemand die je persoonlijke gegevens niet kent (we noemen ze “strings attached”).

Maak geen verbinding met vriendschapsverzoeken zonder eerst de persoon op de site en online te bekijken met behulp van een zoekmachine. Als je ziet dat hun tijdlijn alleen foto’s van zichzelf heeft en geen berichten, is dat een grote rode vlag dat je het verzoek moet weigeren.

KUNNEN UW APPARATEN EEN PHISHING-LINK OF -BESTAND AAN?

Het is belangrijk om uw apparaten te beschermen met zaken als DNS-filtering, beheerde antivirus, e-mailfiltering en meer. Dit helpt u te beschermen als u op een phishing-link klikt.

Ontdek hoe we kunnen helpen!