FAQ items aan het laden...

Strategieën om uw cyberbeveiliging feilloos te maken

Slimme hackers kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot je systeem en kostbare bedrijfsinformatie stelen.

Cyberbeveiliging voor kritieke online transacties

Cyberbeveiliging: Slimme hackers kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot je systeem en kostbare bedrijfsinformatie stelen. Een upgrade van je cyberbeveiliging kan zomaar eens helpen dit probleem aan te pakken.

Je cyberbeveiliging serieus nemen is een must. Anders laat je de deur open voor criminelen om de privacy van jouw bedrijf in gevaar te brengen en aanzienlijk wat juridische problemen te veroorzaken.

Nu denk je wellicht dat cybercriminelen zich alleen op grote bedrijven richten, omdat die over meer middelen beschikken. Maar dat is echter niet het geval.

ITR Automatisering

Of je nu een kleine of middelgrote organisatie beheert, je beschikt over een grote hoeveelheid gevoelige gegevens die hackers kunnen gebruiken. Als deze in de verkeerde handen terechtkomen, kan je reputatie een flinke klap oplopen en kun je toegang verliezen tot informatie van onschatbare waarde.

Het goede nieuws is dat elke bedrijfsleider dit scenario kan voorkomen. De beste manier om hiervoor te zorgen is door cyberbeveiligingsmaatregelen naar een hoger niveau te tillen.

In dit artikel vind je de 13 meest effectieve strategieën om je cyberbeveiliging pas echt beschermd te maken.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

DE 13 STRATEGIEËN

STRATEGIE # 1 – CLOUDBEVEILIGING UPGRADEN

Gegevensopslag in de Cloud is voordelig en effectief, maar dat betekent niet dat je zomaar elk platform moet gebruiken.

Zoek naar de veiligste platforms die prioriteit geven aan veiligheidsfuncties. Enkele van de beste opties zijn Icedrive, pCloud, en Sync.com.

STRATEGIE #2 – BEVEILIG ELK DEEL VAN UW NETWERK

Mobiele apparaten, computers en laptops die verbinding maken met uw netwerk zijn ideale toegangspunten voor hackers. Deze apparaten beveiligen met krachtige cyberbeveiliging authenticatiemaatregelen zijn een geweldige manier om cyberaanvallen te voorkomen.

Kies daarom altijd voor sterke wifi- en apparaatwachtwoorden. Ze beperken de toegang en zorgen ervoor dat alleen uw teamleden uw systeem kunnen betreden.

Hier zijn een paar richtlijnen voor het maken van sterke maar nuttige wachtwoorden:

– Ga niet te ver met het mixen van letters, symbolen, cijfers en hoofdletters. Verzin in plaats daarvan iets eenvoudigers, zij het met minimaal acht tekens.

– Kies iets dat u gemakkelijk kunt onthouden.

– Laat uw wachtwoordhints nooit openbaar beschikbaar.

– Reset uw wachtwoorden wanneer u ze bent vergeten. Verander ze bovendien één keer per jaar om ze vers te houden.

STRATEGIE #3 – GEBRUIK ANTI-FRAUDEDIENSTEN VOOR KAARTBETALINGEN

Vraag advies aan banken of uw betalingsverwerker over het selecteren van betrouwbare, gevalideerde en fraudebestendige cyberbeveiliging diensten. Naast het beschermen van uw informatie, kunnen ze ook de gegevens van uw klanten afschermen om uw reputatie zo goed mogelijk te behouden.

STRATEGIE #4 – NEEM EXTRA VEILIGHEIDSMAATREGELEN

Ongeacht het aantal cyberbeveiliging smaatregelen, u kunt altijd overwegen om er meer toe te voegen.

Antivirusbescherming is een must en is het meest gebruikte middel om cyberaanvallen tegen te gaan. Het kan voorkomen dat malware uw apparaten en gegevens aantast. Zoek naar programma’s van betrouwbare providers en gebruik slechts één antivirusprogramma per apparaat.

Investeren in firewallbescherming is een andere goede investering als u uw bedrijf wilt beschermen tegen hackers. Ze kunnen virussen en andere kwaadaardige activiteiten op internet stoppen en het verkeer regelen dat uw apparaten kan binnenkomen.

Mac OS X- en Windows-apparaten hebben hun eigen firewalls, respectievelijk Mac Firewall en Windows Firewall genoemd. Maar naast uw computer wilt u misschien ook een firewall voor uw router instellen om beveiligingsrisico’s te minimaliseren.

Vergeet tot slot niet om virtual private networks (VPN’s) te gebruiken. Deze kunnen voorkomen dat webbrowsers, software en mensen toegang krijgen tot uw verbinding, waardoor de gegevens die u verzendt en ontvangt anoniem blijven.

STRATEGIE #5 – NEGEER UPGRADES EN UPDATES NIET

Als je een melding krijgt dat je technologische hulpmiddelen een update nodig hebben, kun je overwegen deze te negeren. Dit is alleen een grote fout zijn omdat verouderde systemen vatbaarder zijn voor hacking.

Om dit te voorkomen, moet je jouw apparaten en software regelmatig upgraden en bijwerken. Het kan hun verdediging tegen cyberaanvallen versterken.

STRATEGIE #6 – ONTWIKKEL GOEDE PROTOCOLLEN MET UW KLANTEN EN LEVERANCIERS

Het beveiligen van je communicatie en het delen van gegevens met leveranciers en nieuwe klanten is ook van het grootste belang. Indien mogelijk moet je enkel gebruik maken van directe contactkanalen via betrouwbaar personeel. Dring bovendien aan op de juiste codewoorden om eventuele wijzigingen in betalingen, termijnen en andere belangrijke details aan te duiden.

Om het risico op gegevensdiefstal via leveranciers en klanten verder te verlagen, moet je elke persoon vertellen dat je hem of haar toegang geeft tot je systeem.

STRATEGIE #7 – MAAK EEN BACK-UP VAN UW GEGEVENS

Ransomware-aanvallen zijn een veel voorkomende vorm van hacking. Het houdt in dat cybercriminelen je bedrijf gijzelen door de toegang tot jouw gegevens te beperken totdat ze losgeld ontvangen.

Sla je bedrijfsgegevens op meerdere platforms en netwerken op om dit probleem op te lossen. Het maken van back-ups van je gegevens kan voorkomen dat je organisatie instort als gevolg van ontoegankelijkheid.

STRATEGIE #8 – GEBRUIK ALLEEN GOEDGEKEURDE APPARATEN EN VERBINDINGEN

Werken op afstand is op dit moment populairder dan ooit. Hoewel het bedrijven heeft geholpen de kosten te verlagen, brengt het ook de nodige veiligheidsrisico’s met zich mee. Je werknemers kunnen met name hun eigen apparaten of netwerken gebruiken die niet beveiligd zijn. Dit zijn ideale manieren voor dieven om je informatie te stelen.

Je kunt dit probleem verhelpen door mobiele apparaten van je bedrijf te voorzien en je teamleden toe te staan alleen vanaf deze apparaten te werken.

STRATEGIE #9 – KOOP GELIJKSOORTIGE DOMEINEN

Het kopen van gelijksoortige domeinen is een effectieve manier om je cyberbeveiliging te verbeteren. Het kan het risico op het ontvangen van e-mails met kwaadaardige bijlagen van vervalste adressen en links naar vervalste websites aanzienlijk naar beneden halen.

STRATEGIE #10 – TRAIN UW TEAM

Een enorm aantal cyberaanvallen vindt plaats door onwetendheid van werknemers. Sommige werknemers klikken vaak op verdachte e-mails en trappen in phishing-schema’s of delen hun wachtwoorden zonder na te denken.

Het minimaliseren van menselijke fouten is dus een must.

Zet phishing-campagnes en -simulaties op, zodat je in staat bent om jouw team voor te bereiden op inbreuken op de beveiliging.

STRATEGIE #11 – BEPERK DE TOEGANG VOOR MEDEWERKERS

Niet alle cyberaanvallen komen van buiten je bedrijf – ze kunnen ook van binnenuit komen.

Om de schade te beperken die iemand uit je onderneming kan aanrichten met hacken, is het van belang om de toegang van werknemers te beperken toot slechts enkele delen van je systeem.

STRATEGIE #12 – KOESTER EEN CULTUUR VAN VEILIGHEID OP JE WERKPLEK

Cyberbeveiliging moet de nummer één prioriteit zijn in al je afdelingen en niet alleen bij je IT-leverancier. Als iedereen samenwerkt om zijn werkplek te beschermen tegen aanvallen, is de kans veel groter dat je gegevens pas echt veilig blijven.

STRATEGIE #13 – CONTROLEER REGELMATIG OP KWETSBAARHEDEN

Je wilt niet stilzitten nadat je al deze verdedigingsmechanismen hebt geïmplementeerd. Voer in plaats daarvan regelmatig controles uit om de zwakke punten in de cyberbeveiliging van je bedrijf op te sporen. Door dit te doen, kun je er eenvoudig voor zorgen dat je alle risico’s vermindert en je beveiligingssysteem van de juiste beveiliging voorziet.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

HACKERS OP AFSTAND HOUDEN

Het verbeteren van je cyberbeveiliging is niet zomaar iets. Het omvat alle onderdelen van je systeem en tal van activiteiten, zoals het inbouwen van software en het maken van back-ups van je gegevens.

Dit maakt het proces zeer complex.

Als je hulp nodig hebt om je cyberbeveiliging zo effectief mogelijk te maken, neem dan contact met ons op voor een snel en vrijblijvend gesprek van 10 tot 15 minuten. Wij kunnen om de tafel zitten om te praten over hoe we je kunnen helpen je cyberbeveiliging te verbeteren en hoe we bedreigingen op afstand kunnen houden.

Volg ons op Twitter

Cyberbeveiliging