FAQ items aan het laden...

Het cruciale belang van gevirtualiseerde infrastructuurbeveiliging (en 4 manieren om deze te verbeteren)

Haal uw gegevens op en hervat de activiteiten na een cyberaanval met virtuele infrastructuur

Het cruciale belang van gevirtualiseerde infrastructuurbeveiliging (en 4 manieren om deze te verbeteren)

Een afgebroken virtuele infrastructuur creëert risico’s voor elk bedrijf. En het kan een aanzienlijke impact hebben op hoe snel u uw gegevens kunt ophalen en de activiteiten kunt hervatten na een aanval.

Tegenwoordig gebruiken veel bedrijven een gevirtualiseerde infrastructuur voor eenvoudigere gegevensopslag. Dit komt omdat deze aanpak superieur is aan fysieke oplossingen vanwege de verbeterde flexibiliteit, eenvoudige levering en betaalbare prijzen.

ITR Automatisering

Dit model vereist echter ook een integrale benadering van beveiliging.

Er is een veel groter risico op gegevensverlies, omdat veel tools en praktijken voor fysieke gegevensbescherming bijna nutteloos zijn in de virtuele omgeving. Virtuele bedreigingen zijn anders, daarom moet u verder denken dan traditionele perimeterbeveiliging.

Dus, als u een gevirtualiseerde infrastructuur gebruikt voor gegevensopslag, lees dan verder.

Dit artikel bespreekt de risico’s van onjuiste beveiliging van gevirtualiseerde infrastructuur en bespreekt manieren waarop u deze kunt verbeteren.

LAAT UW GEVIRTUALISEERDE INFRASTRUCTUUR NIET AAN HET KANS

Virtualisatiebeveiliging is cruciaal voor de beveiligingsstrategie van elk bedrijf. We leven nu immers in een wereld van gevirtualiseerde omgevingen en moeten beveiliging toepassen op al zijn lagen.

Laten we eens kijken naar drie van de meest voorkomende beveiligingsproblemen met virtualisatie.

PROBLEEM #1. EXTERNE AANVALLEN

Deze vormen een reële bedreiging voor de gevirtualiseerde infrastructuur.

Als hackers uw host- of serverbeheersoftware binnendringen, kunnen ze gemakkelijk toegang krijgen tot andere cruciale delen van uw systeem. Ze kunnen een nieuwe gebruiker maken, beheerdersrechten toewijzen en die bevoegdheid vervolgens gebruiken om de gevoelige gegevens van uw bedrijf te extraheren of te vernietigen.

PROBLEEM #2. BESTANDEN DELEN EN KOPIREN-Plakken

Het delen van host en virtuele machine (VM) is normaal gesproken uitgeschakeld. Hetzelfde geldt voor het kopiëren en plakken van elementen tussen de console voor beheer op afstand en de VM. U kunt de standaardinstellingen aanpassen door het ESXi-hostsysteem aan te passen, maar deze actie wordt niet aanbevolen.

Waarom?

Want als een hacker toegang krijgt tot uw beheerconsole, kan hij gegevens buiten uw virtuele omgeving kopiëren of malware op uw virtuele machine installeren.

PROBLEEM #3. VIRUSSEN

Virtuele machines, of VM’s, zijn vatbaar voor veel aanvallen, waarbij ransomware een van de meest populaire is. Om deze reden is het van cruciaal belang om regelmatig back-ups van uw websitegegevens te maken en deze off-site op te slaan op een plaats waar ze niet door hackers kunnen worden versleuteld.

Als u geen back-ups maakt, bevindt u zich mogelijk in een situatie waarin hackers u om geld kunnen vragen om uw gegevens te ontcijferen.

Het herstellen van een VM is best lastig, zelfs als u regelmatig back-ups maakt. Daarom moet u uw teamleden informeren over het verminderen van het risico op het krijgen van ransomware en andere virussen.

UW GEVIRTUALISEERDE INFRASTRUCTUURBEVEILIGING OPTIMALISEREN

Nu u zich bewust bent van de 3 veelvoorkomende problemen waarmee een bedrijf kan worden geconfronteerd als ze een onbeschermde virtuele infrastructuur hebben, volgen hier 4 tips om de beveiliging te versterken.

TIP #1. VIRTUELE SPRAWL BEHEREN

Virtuele wildgroei wordt vaak geassocieerd met groeiende virtuele omgevingen. Het concept houdt simpelweg in dat hoe meer u uitbreidt, hoe groter de noodzaak om uw VM’s te beveiligen. Het aantal machines kan echter uw vermogen om dit te doen te groot worden.

  • Overweeg het volgende te doen om uw virtuele wildgroei te beheren:
  • Creëer te allen tijde een inventaris van al uw machines
  • Stel uitkijkposten in met monitoring op meerdere locaties
  • IP-adressen bewaken die toegang hebben tot uw VM’s
  • Zoek naar tafelsloten
  • Gebruik geen uitspraken over databasetoekenning om andere gebruikers privileges te geven
  • Bewaar zowel on-site als off-site back-ups
  • Evalueer regelmatig uw virtuele omgeving en bepaal welke machines u nodig heeft en welke niet
  • Zorg voor een centraal logboek van uw systemen en registreer alle hardware-acties
  • Maak een onderhoudsschema voor alle machines om ze up-to-date te houden

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

TIP #2. FOCUS OP VIRTUELE CONFIGURATIE-INSTELLING

Als u virtuele servers gebruikt, riskeert u grote configuratiefouten.

Daarom is het essentieel om ervoor te zorgen dat de initiële instellingen vrij zijn van beveiligingsrisico’s. Dit omvat onnodige poorten, nutteloze services en vergelijkbare kwetsbaarheden. Anders zullen al uw virtuele machines dezelfde problemen erven.

De waarheid is dat veel bedrijven slechte virtuele netwerkconfiguraties hebben. U kunt voorkomen dat u er een van bent door ervoor te zorgen dat alle virtuele toepassingen die de host aanroepen (en vice versa) de juiste segmentatie hebben. Dit omvat databases en alle webservices.

Het is ook vermeldenswaard dat de meeste virtualisatieplatforms slechts drie beveiligingsinstellingen voor schakelaars bieden: vervalste verzendingen, MAC-adreswijzigingen en promiscue modus. Er is geen bescherming voor virtuele systemen die verbinding maken met andere netwerkgebieden.

Zorg er dus voor dat u elk virtualisatieplatform onderzoekt dat dit soort communicatie mogelijk maakt, inclusief alle geheugenlekken, kopieer-plakfuncties en apparaatstuurprogramma’s. U kunt ook de systeembewakingsmiddelen aanpassen om op deze paden te letten.

TIP #3. ALLE ONDERDELEN VAN DE INFRASTRUCTUUR BEVEILIGEN

Het is absoluut noodzakelijk dat u alle onderdelen van uw infrastructuur goed beveiligt. Dit omvat de fysieke componenten (switches, hosts, fysieke opslag, routers) en virtuele en gastsystemen. Vergeet ook al uw cloudsystemen niet.

Als het gaat om het beschermen van verschillende infrastructuuronderdelen, zijn hier enkele dingen die u kunt doen:

  • Installeer de nieuwste firmware voor uw hosts. Gevirtualiseerde infrastructuur moet de nieuwste beveiligingspatches hebben. Houd dus al uw VMware-tools up-to-date.
  • Uw actieve netwerkelementen zoals routers, switches en load balancers moeten de nieuwste firmware gebruiken.
  • Patch alle besturingssystemen met automatische updates. Plan patchinstallaties buiten je werkuren en zorg voor automatische herstart.
  • In alle gevirtualiseerde omgevingen moet betrouwbare antimalware- en antivirussoftware zijn geïnstalleerd (en regelmatig worden bijgewerkt).

TIP #4. EEN ROBUUST BACK-UPPLAN HEBBEN

De juiste plannen voor noodherstel (DR) en back-up zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat uw bedrijf kan blijven werken na een aanval. Het is omdat zowel uw fysieke als virtuele componenten evenveel kunnen lijden onder schade door hackeraanvallen, orkanen, enz.

Idealiter wil je een DR-site in een afgelegen datacenter of in de cloud hebben. Op deze manier verkleint u het risico dat u voor lange tijd wordt afgesloten als uw vitale gegevens worden gecompromitteerd.

Zorg er ook voor dat u een back-up maakt van uw VM’s en uw fysieke servers. Gelukkig kunt u een back-up maken van uw fysieke systemen die op Windows of Linux werken, evenals van uw VM’s die op elk besturingssysteem draaien.

Daarnaast wilt u minimaal drie kopieën van uw gegevens maken en twee daarvan op verschillende virtuele plaatsen opslaan. En zorg ervoor dat u één back-up off-site bewaart.

Als u de zaken naar een ander niveau wilt tillen, kunt u uw VM’s repliceren naar een ander datacenter voor noodgevallen.

ZORG VOOR DE VEILIGHEID VAN UW VIRTUELE INFRASTRUCTUUR

Als u nooit veel belang heeft gehecht aan de beveiliging van gevirtualiseerde infrastructuur, zou dit nu uw prioriteit moeten zijn. Gezien het aantal mogelijke bedreigingen is het van cruciaal belang om uw VM’s te beschermen tegen ongeoorloofd delen van gegevens, virussen en andere soorten aanvallen.

Alle aspecten van uw fysieke en virtuele componenten moeten worden beschermd om problemen te voorkomen. Als dit onderwerp helemaal Grieks voor je is, ben je niet de enige. De realiteit is dat veel ondernemers met hetzelfde probleem hebben geworsteld.

U kunt echter contact met ons opnemen voor een gesprek van 10-15 minuten waarin we kunnen bespreken hoe u de beveiliging van uw gevirtualiseerde infrastructuur naar een hoger niveau kunt tillen.