FAQ items aan het laden...

Bescherm uw bedrijf tegen phishing met Microsoft 365 Defender

Microsoft 365 Defender is een uniforme pre- en post-inbreukverdedigingssuite voor ondernemingen die detectie en preventie van nature coördineert

Microsoft 365 Defender

Phishing kan je ontzettend veel geld kosten en gevoelige informatie blootgeven. Microsoft 365 Defender kan dit risico drastisch beperken met verschillende functies.

Phishing-aanvallen vormen een ernstige bedreiging voor je bedrijf. Deze frauduleuze acties kunnen tot gevolg hebben dat je teamleden per ongeluk financiële gegevens, klantgegevens en rekeninginformatie delen met cybercriminelen.

Hoe kan dit gebeuren vraag je je af?

Het probleem is dat de aanvallers geloofwaardig overkomen omdat ze zich voordoen als betrouwbare bronnen en leidinggevenden op hoog niveau. Het gevolg is dat je teamleden misschien niet eens stilstaan bij het verspreiden van gevoelige personeels- of bedrijfsgegevens.

Ondanks de pogingen om gebruikers bewust te maken van deze fraude, zijn phishing-e-mails nog steeds erg veel voorkomend.

Ze vormen het startpunt van de meeste hackpogingen en kunnen organisaties miljoenen kosten. Bovendien kan het slachtoffer te maken krijgen met juridische problemen, een verminderde reputatie, verminderd vertrouwen van klanten en bedrijfsonderbreking.

Daarom is het van het grootste belang je bedrijf te beschermen tegen phishing-aanvallen.

Er zijn talloze soorten beveiligingsmechanismen beschikbaar, maar Microsoft 365 Defender is misschien wel de beste optie die je kunt kiezen. Het wordt geleverd met verschillende beveiligingslagen om je te beschermen tegen succesvolle phishing-pogingen.

In dit artikel vindt je de zeven belangrijkste functies van Microsoft 365 Defender die je kunnen helpen je bedrijf te beschermen tegen phishing.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

DE ZEVEN BELANGRIJKSTE FUNCTIES

FEATURE #1 – BESCHERMING TEGEN PHISHING-E-MAIL

Het gevaarlijkste type phishing-zwendel betreft e-mails waarvan de afzender een echte entiteit lijkt te zijn. De aanvaller gebruikt vaak sluwe tactieken, zoals het verwijzen naar het slachtoffer met hun naam of bijnaam. Soms maken ze zelfs gebruik van echte accounts en gebruiken ze die om bedrijven op te lichten.

Microsoft Defender 365 maakt gebruik van machine learning om een lijst op te stellen van de contacten waarmee je regelmatig in contact staat. Vervolgens gebruikt het geavanceerde hulpmiddelen om verdacht van acceptabel gedrag te onderscheiden. Het resultaat is een nauwkeurigere detectie van phishing-e-mails.

FEATURE #2 – VERDEDIGING TEGEN MALWARE

Verschillende soorten malware kunnen zich via phishing-e-mails verspreiden.

Zo vergrendelt ransomware je bestanden en systemen totdat de aanvaller losgeld ontvangt.

Spyware kan nog gevaarlijker zijn. Het steelt je informatie door klemborden te kopiëren, schermafbeeldingen te maken of toetsaanslagen op te nemen.

Microsoft Defender 365 pakt dergelijke malware aan met robuuste veiligheidsmechanismen, namelijk:

– Gelaagde verdediging tegen malware – Het platform wordt geleverd met meerdere malware-scanengines om te helpen bij het diagnosticeren van potentiële bedreigingen. Ze bieden een grondige inspectie om je systeem zelfs in de vroegste stadia van een uitbraak te beschermen. Deze vorm van bescherming is superieur aan het gebruik van slechts één anti-malwareprogramma.

– Reactie in real-time – Tijdens uitbraken biedt het platform je team directe toegang tot apparaten, zodat je bedreigingen in real-time kunt onderzoeken en indammen. Het stelt je team ook in staat om gegevens te verzamelen en malware proactief aan te pakken.

– Snelle inzet van definities – Het Microsoft 365 Defender-team onderhoudt een nauwe relatie met ontwikkelaars van anti-malware-engines. Daardoor ontvangen gebruikers van het platform op tijd malwaredefinities. Bovendien controleert het bedrijf elk uur of er definitie-updates zijn om je te helpen beschermen tegen de nieuwste malware.

– Filter voor veelvoorkomende bijlagen – Sommige bestandstypen zijn niet bedoeld voor e-mails, zoals uitvoerbare documenten. Met het filter voor gewone bijlagen kun je deze automatisch blokkeren zonder dat je ook maar iets hoeft te scannen. Bestandstypen die kunnen worden verwijderd zijn onder meer .ace, .exe, .app, .ani en .scr.

FEATURE #3 – SPAMBLOKKERING

Een andere veel voorkomende boosdoener voor phishing-campagnes zijn spam-e-mails. Het blokkeren daarvan is een uitstekende manier om je organisatie te beschermen tegen aanvallen.

Defender beschikt over krachtige anti-spam technologie om spam e-mails aan te pakken door de bron van het bericht en de inhoud te onderzoeken. Als de e-mail afkomstig is van onbetrouwbare bronnen of verdachte informatie bevat, gaat deze automatisch naar je spam-map.

Bovendien onderzoekt deze functie de activiteiten van je teamleden om ervoor te zorgen dat zij geen spammails naar andere gebruikers sturen.

FEATURE #4 – VEILIGE KOPPELINGEN

Phishing-e-mails bevatten niet alleen bijlagen. Ze kunnen ook URL’s bevatten die je teamleden naar een frauduleuze website leiden.

Deze webpagina’s zien er vaak legitiem uit, maar ze vragen het slachtoffer meestal om bepaalde informatie te verstrekken. Bovendien kunnen ze leiden naar websites die malware op je computers installeren of downloaden.

Safe Links beschermt je systeem tegen malwaretransmissies met behulp van URL detonatie. Het scant e-mailkoppelingen en controleert op verdacht gedrag.

Microsoft Defender 365 waarschuwt je om geen koppelingen te bezoeken die slechte websites openen. Anders ben je toch in staat om de bestemmings-URL’s te openen. Het zal de service ook later opnieuw scannen en zoeken naar eventuele beveiligingsproblemen.

Een ander geweldig kenmerk van deze functie is dat het e-mailkoppelingen scant van alle medewerkers binnen uw organisatie. Bovendien werkt het geweldig op documenten die zijn geüpload naar SharePoint en Microsoft Teams.

FEATURE #5 – SANDBOX-ISOLATIE

Sommige gebruikers openen zonder na te denken schadelijke e-mailbijlagen. Zij kunnen daardoor bedrijfsgegevens blootstellen aan nieuwsgierige ogen, wat je reputatie kan schaden en je concurrenten een voorsprong kan geven.

Defender kan dit risico verminderen door alle e-mailbijlagen in een sand-box te openen. Deze dient als isolatie. Dit houdt in daat de kwaadaardige bestanden alleen de sand-box kunnen aantasten en niet je eigen systeem.

Zodra het programma malware isoleert, waarschuwt het je om de bijlage niet te openen. Maar als de bijlage veilig is, kun je hem normaal gebruiken.

FEATURE #6 – VERBETERDE FILTERING

Enhanced Filtering is perfect voor bedrijven die e-mails naar on-premises omgevingen routeren met third-party services voordat zij ze naar Microsoft 365 sturen.

Het platform wordt geleverd met inkomende connectoren die verifiëren of je e-mailbronnen betrouwbaar zijn. Hoe hoger de complexiteit van het routeringsscenario, hoe groter de kans dat e-mailconnectoren niet de echte bron weerspiegelen.

Bovendien bewaart deze functie de authenticatiesignalen die tijdens het routeren van e-mails mogelijk zijn verdwenen. Het verbetert de filtermogelijkheden van Microsoft 365, waardoor phishing- en spam-e-mails effectiever kunnen worden gedetecteerd.

FEATURE #7 – GEBRUIKERSINZENDINGEN

Met Microsoft Defender kun je specifieke postvakken instellen waarin je bedreigende e-mails kunt verzenden.

Met deze functie kun je de criteria voor veilige en kwaadaardige e-mail bepalen en de postbussen aanwijzen waarin deze berichten worden opgeslagen. Zo hebben je beheerders meer controle over het markeren van e-mails en het rapporteren ervan aan Microsoft.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

MICROSOFT 365 DEFENDER IS EEN IDEALE OPLOSSING

Phishing-aanvallen kunnen een ramp betekenen voor je bedrijf. Om de dreiging zo klein mogelijk te maken, integreer je de computers van je kantoor met Microsoft 365 Defender.

Dit platform kan je systeem intact houden met betrouwbare beveiligingsmaatregelen. Het kan ook op tijd kwaadaardige activiteiten detecteren, zodat je deze kunt aanpakken voordat ze zich verspreiden en uw privacy in gevaar brengen.

Het gebruik van Microsoft 365 Defender is slechts één onderdeel van je cyberbeveiliging. Als je een eerlijk en onafhankelijk gesprek wilt om te helpen andere potentiële risico’s in je netwerk vast te stellen, neem dan vandaag nog contact met ons op

Volg ons op Twitter