FAQ items aan het laden...

Hoe U Uw Online Accounts Kunt Beschermen Tegen Hacking

Gestolen inloggegevens zijn een hot item op het Dark Web. Er is een prijs voor elk type rekening, van internetbankieren tot sociale media.

Gehackte sociale-media-accounts kosten bijvoorbeeld tussen de $ 30 en $ 80 per stuk.

De toename van de afhankelijkheid van cloudservices heeft geleid tot een grote toename van geschonden cloudaccounts. Gecompromitteerde inloggegevens zijn nu de nummer 1 oorzaak van datalekken wereldwijd, volgens het laatste Cost of a Data Breach Report van IBM Security.

ITR Automatisering

Het gecompromitteerd hebben van een persoonlijk of zakelijk cloudaccount kan erg kostbaar zijn. Het kan leiden tot een ransomware-infectie, inbreuk op de naleving, identiteitsdiefstal en meer.

Om de zaken nog uitdagender te maken, nemen gebruikers nog steeds slechte wachtwoordgewoonten aan die het criminelen maar al te gemakkelijk maken. Bijvoorbeeld:

  • 34% van de mensen geeft toe wachtwoorden te delen met collega’s
  • 44% van de mensen hergebruikt wachtwoorden voor zakelijke en persoonlijke accounts
  • 49% van de mensen slaat wachtwoorden op in onbeveiligde platte tekstdocumenten
  • Cloudaccounts lopen meer risico op een inbreuk dan ooit, maar er zijn verschillende dingen die u kunt doen om de kans te verkleinen dat uw online accounts worden gecompromitteerd.

GEBRUIK MULTI-FACTOR-AUTHENTICATIE (MFA)

Multi-factor authenticatie (MFA) is de beste methode om cloudaccounts te beschermen. Hoewel het geen failsafe is, is bewezen dat het ongeveer 99,9% van de frauduleuze aanmeldingspogingen voorkomt, volgens een door Microsoft geciteerd onderzoek.

Wanneer u de tweede vereiste toevoegt aan een login, wat meestal het invoeren van een code is die naar uw telefoon wordt verzonden, verhoogt u de accountbeveiliging aanzienlijk. In de meeste gevallen heeft een hacker geen toegang tot uw telefoon of een ander apparaat dat de MFA-code ontvangt, dus kunnen ze deze stap niet overslaan.

Het korte ongemak van het gebruik van die extra stap wanneer u zich aanmeldt bij uw accounts, is het meer dan waard voor de beveiliging.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

GEBRUIK EEN PASSWORD MANAGER VOOR VEILIGE OPSLAG

Een manier waarop criminelen gemakkelijk aan gebruikerswachtwoorden kunnen komen, is wanneer gebruikers deze op onbeveiligde manieren opslaan. Zoals in een onbeveiligd Word- of Excel-document of de contactapplicatie op hun pc of telefoon.

Het gebruik van een password manager biedt u een handige plek om al uw wachtwoorden op te slaan die ook versleuteld en beveiligd zijn. Bovendien hoeft u maar één sterk hoofdwachtwoord te onthouden om toegang te krijgen tot alle andere.

Password managers kunnen ook al uw wachtwoorden automatisch invullen in veel verschillende soorten browsers, waardoor het een handige manier is om veilig toegang te krijgen tot uw wachtwoorden op verschillende apparaten.

BEOORDEL/PAS PRIVACY- EN VEILIGHEIDSINSTELLINGEN AAN

Heb je de tijd genomen om naar de beveiligingsinstellingen in je cloudtools te kijken? Een van de meest voorkomende oorzaken van inbreuken op cloudaccounts is een verkeerde configuratie. Dit is wanneer de beveiligingsinstellingen niet correct zijn ingesteld om een ​​account te beschermen.

U wilt SaaS-beveiligingsinstellingen niet gewoon op de standaardwaarden laten staan, omdat deze mogelijk niet beschermend genoeg zijn. Controleer en pas de beveiligingsinstellingen van cloudapplicaties aan om ervoor te zorgen dat uw account goed is beveiligd.

GEBRUIK GELEKTE WACHTWOORD ALERTS IN UW BROWSER

U kunt een onberispelijke wachtwoordbeveiliging aan uw kant hebben, maar toch uw wachtwoorden in gevaar brengen. Dit kan gebeuren wanneer een winkelier of cloudservice die u gebruikt zijn hoofddatabase met gebruikersnamen en wachtwoorden openbaar maakt en de gegevens worden gestolen.

Wanneer dit gebeurt, kunnen die gelekte wachtwoorden snel te koop worden aangeboden op het Dark Web zonder dat u het weet.

Omdat dit zo’n veelvoorkomend probleem is, hebben browsers zoals Chrome en Edge gelekte wachtwoordwaarschuwingsfuncties toegevoegd. Alle wachtwoorden die u in de browser opslaat, worden gecontroleerd en als blijkt dat ze zijn gelekt, ziet u een waarschuwing wanneer u deze gebruikt.

Zoek dit in het wachtwoordgebied van uw browser, omdat u dit mogelijk moet inschakelen. Dit kan u helpen zo snel mogelijk op de hoogte te zijn van een gelekt wachtwoord, zodat u het kunt wijzigen.

VOER GEEN WACHTWOORDEN IN BIJ EEN OPENBARE WI-FI

Wanneer u zich op openbare wifi bevindt, moet u ervan uitgaan dat uw verkeer wordt gecontroleerd. Hackers hangen graag rond op openbare hotspots op luchthavens, restaurants, coffeeshops en andere plaatsen, zodat ze gevoelige gegevens kunnen verzamelen, zoals inlogwachtwoorden.

U mag nooit een wachtwoord, creditcardnummer of andere gevoelige informatie invoeren wanneer u verbonden bent met openbare wifi. U moet wifi uitschakelen en de draadloze netwerkverbinding van uw telefoon gebruiken of een VPN-app (Virtual Private Network) gebruiken, die de verbinding versleutelt.

GEBRUIK GOEDE APPARAATBEVEILIGING

Als een aanvaller erin slaagt om uw apparaat te hacken met malware, kunnen ze uw accounts vaak binnendringen zonder dat er een wachtwoord nodig is. Bedenk eens hoeveel apps op uw apparaten u kunt openen en waarbij u al bent aangemeld.

Om een ​​online accountinbreuk via een van uw apparaten te voorkomen, moet u zorgen voor een sterke apparaatbeveiliging. Best practices zijn onder meer:

  • Antivirus/antimalware
  • Up-to-date software en besturingssysteem
  • Phishing-beveiliging (zoals e-mailfiltering en DNS-filtering)

OP ZOEK NAAR WACHTWOORD EN CLOUD ACCOUNT BEVEILIGINGSOPLOSSINGEN?

Laat uw online accounts niet in gevaar. We kunnen u helpen de beveiliging van uw huidige cloudaccount te beoordelen en nuttige aanbevelingen te doen.