FAQ items aan het laden...

Hoe u uw VPN kiest om de bescherming tegen cyberaanvallen te verbeteren

Openbare netwerken stellen je bedrijf bloot aan veiligheidsrisico’s. Overschakelen op een VPN kan die bedreigingen aanzienlijk helpen verminderen.

Openbare netwerken stellen je bedrijf bloot aan veiligheidsrisico’s. Overschakelen op een VPN kan die bedreigingen aanzienlijk helpen verminderen.

Veel bedrijven vertrouwen op openbare netwerken voor communicatie en het delen van gegevens. Dit stelt hen in staat kosten te besparen en hun middelen ergens anders in te zetten.

Het brengt alleen ook een aantal veiligheidsproblemen met zich mee.

Om te beginnen kan de netwerkprovider de activiteit monitoren, hierdoor krijgt hij toegang tot klantgegevens, e-mails en kritieke bestanden. Gevoelige informatie kan zo in verkeerde handen terechtkomen en de reputatie van de organisatie in gevaar brengen.

ITR Automatisering

Een ander mogelijk gevolg is het verlies van toegang tot bankrekeningen, creditcards en middelen van onschatbare waarde. Deze problemen kunnen leiden tot enorme verliezen voor elk bedrijf.

Je bedrijf loopt mogelijk hetzelfde risico wanneer een teamlid verbinding maakt met een openbaar netwerk.

Om dit te voorkomen, moet je altijd overschakelen op een virtueel privé netwerk (VPN) of een beveiligd globaal netwerk (SGN). Beide bieden online anonimiteit en privacy, dit maakt het mogelijk om de taken die je hebt uit te voeren zonder nieuwsgierige blikken.

Toch kun je niet zomaar voor een VPN of SGN kiezen. In dit artikel vind je de 10 factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de juiste VPN.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

DE 10 FACTOREN

FACTOR #1 – LOCATIE

De locatie van je VPN of SGN servers is om een paar redenen van cruciaal belang.

Hoe groter de afstand tussen je server en je bedrijf bijvoorbeeld is, hoe groter de kans op vertraging. Dit is de reden waarom je voor een naadloze surfervaring bij de dichtstbijzijnde beschikbare server moet blijven.

Bovendien kun je ook een VPN of SGN overwegen vanuit dezelfde plaats als de inhoud waartoe je team toegang moet krijgen om geografische beperkingen te omzeilen. Als je voor je werk bijvoorbeeld onderzoek uit het Verenigd Koninkrijk nodig hebt, zoek dan servers uit dat land.

FACTOR #2 – PRIJS

Het gebruik van gratis VPN’s of SGN’s is misschien verleidelijk, maar ze leveren een matige ervaring. Om te beginnen kunnen ze je uitloggen van internetactiviteiten en zitten ze vaak boordevol storende advertenties.

Je kunt veel beter investeren in een betaald platform. Deze hebben verschillende robuuste functies, een groter aantal servers en configuraties om je beveiliging te versterken.

FACTOR #3 – APPARAATCOMPATIBILITEIT

Een ander detail dat je moet overwegen is de compatibiliteit van je VPN of SGN.

In de meeste gevallen heb je software nodig die met verschillende apparaten kan werken, denk bijvoorbeeld aan je smartphone, laptop en tablet. Anders zal cross-platform werk aanzienlijke problemen opleveren.

FACTOR #4 – CAPACITEIT

Voordat je een VPN of SGN kiest, moet je de hoeveelheid data bepalen die je kunt gebruiken. Dat betekent dat als je activiteiten veel online bronnen vereisen, je een oplossing moet kiezen die een aanzienlijke datatoewijzing ondersteunt.

Controleer ook het aantal online servers. Hoe hoger het aantal, hoe efficiënter je platform resource-intensieve taken kan ondersteunen.

FACTOR #5 – PROTOCOLONDERSTEUNING

Protocollen zijn regels die de verbindingen tussen de client (software op je apparaat) en de server bepalen.

Er zijn verschillende protocollen, maar de meest gebruikte zijn PPTP, OpenVPN, IPSec, SSL, SSH, en SSTP. Elk biedt verschillende snelheden en beveiligingsniveaus, die beide van cruciaal belang zijn voor je bedrijf.

OpenVPN is een open-source protocol en één van de veiligste opties voor ondernemingen. Het werkt met 256-bit encryptiesleutels en geavanceerde ciphers. Dit biedt een sterke bescherming tegen alle soorten cyberaanvallen. Bovendien is het uitstekend compatibel met firewalls.

FACTOR #6 – BELEID VOOR GEGEVENSREGISTRATIE

VPN’s en SGN’s loggen gebruikersgegevens om klantenondersteuning te stroomlijnen en beschikbare verbindingen te beperken. Je moet echter nagaan welke informatie ze loggen.

In de meeste gevallen omvat dit sessietijden en IP-adressen. Maar sommige providers kunnen ook je software, gedownloade bestanden en bezochte webpagina’s loggen.

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte VPN of SGN, zorg er dan voor dat je het dataloggingsbeleid leest om te bepalen welke informatie de app zal opslaan. Je moet ook controleren of het bedrijf transparant is; als iemand je probeert te misleiden, moet je altijd hun aanbod afslaan.

FACTOR #7 – BESCHIKBAARHEID VAN EEN NOODSCHAKELAAR

Geen enkele cyberbeveiligingsmaatregel is faalveilig – VPN’s en SGN’s zijn daarop geen uitzondering. Overbelaste platforms kunnen IP-lekken veroorzaken, waardoor je privéverbinding wordt onderbroken en je ware adres wordt blootgesteld wanneer je op het internet bezig bent.

Om dit probleem te voorkomen, is het van belang om te zoeken naar platforms met een ingebouwde kill switch. Deze onderbreekt de toegang van je apparaten tot het internet in geval van IP-lekken. De kill-switch stopt de overdracht van niet-versleutelde informatie en kan helpen voorkomen dat cybercriminelen je gegevens kunnen bemachtigen.

FACTOR #8 – UPDATES

Je VPN- of SGN-provider moet regelmatig voorzien worden van updates om ervoor te zorgen dat je je activiteiten veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

Als ze de updatefrequentie niet openlijk vermelden op hun webpagina, zoek dan uit wanneer de laatste update was in je app store. Het zou je een idee moeten geven over hoe vaak de updates worden verzonden.

FACTOR #9 – GECENTRALISEERD BEHEER

Met gecentraliseerd beheer kun je de distributie van VPN’s of SGN’s eenvoudiger regelen, zodat je toegangsrechten en gebruikersaccounts kunt beheren. Sommige van de beste apps hebben zelfs gateway- of rolgebaseerd toegangsbeheer. Hiermee krijgen gebruikers alleen toegang tot die segmenten van het netwerk die ze nodig hebben om hun werk uit te voeren.

Een andere belangrijke overweging hierbij is de controle vanuit je eigen console. IT-beheerders moeten toestemming hebben om accounts te openen en te verwijderen, en om de apparaten te controleren die aan het platform zijn gekoppeld.

Tot slot kan je organisatie erg veel baat hebben bij VPN’s of SGN’s met IP whitelisting. Hiermee kunnen beheerders de IP-adressen van je onderneming goedkeuren, zodat alleen leden met een geverifieerd IP de bedrijfsmiddelen kunnen gebruiken. Deze functie biedt granulaire controle over netwerktoegankelijkheid.

FACTOR #10 – KLANTENONDERSTEUNING

Klantenondersteuning is misschien wel de belangrijkste factor. Je provider moet gemakkelijk te bereiken zijn via verschillende portals, zoals telefoon, live chat, en e-mail.

Gemakkelijke bereikbaarheid stelt je in staat de VPN of SGN ontwikkelaar te informeren over verschillende problemen. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen je netwerk te herstellen als het uitvalt en ongewenste blootstelling voorkomen.

De meeste klantenserviceteams zijn zeer toegankelijk, maar je moet er wel voor zorgen dat je dit even controleert door reviews te lezen.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

BESCHERM JEZELF TEGEN CYBERAANVALLEN MET EEN KOGELVRIJ VPN

De digitale wereld zit vol uitdagingen, vooral als je bedrijf gebruikmaakt van openbare netwerken. Verlies van gegevens kan op elk moment gebeuren, waardoor je concurrenten de overhand kunnen krijgen en je reputatie kan worden aangetast.

Daarom is de overstap naar een VPN of SGN een van de verstandigste investeringen die je kunt doen.

Om het meeste uit je service te halen, moet je een app vinden met betrouwbare beveiligingsfuncties, klantenondersteuning en geschikte configuraties voor je activiteiten.

Je zult ook eventuele andere kwetsbaarheden in de cyberbeveiliging willen verhelpen. En wij kunnen je helpen dat voor elkaar te krijgen.

Neem vandaag nog contact met ons op als je een snel en toegankelijk gesprek wilt om je cyberbeveiliging te bespreken en te ontdekken waar je op dit moment vatbaar bent voor potentiële risico’s.

Volg ons op Twitter