FAQ items aan het laden...

6 kwetsbaarheden in cyberbeveiliging waar u echt voor moet zorgen

Cyberbeveiliging: Cybercriminelen kunnen misbruik maken van verschillende kwetsbaarheden in jouw bedrijf.

Cyberbeveiliging: Cybercriminelen kunnen misbruik maken van verschillende kwetsbaarheden in jouw bedrijf. Het verhelpen van deze kwetsbaarheden is van cruciaal belang om je reputatie te beschermen.

Je cyberbeveiliging serieus nemen is van groot belang, ongeacht de organisatie die je hebt. Doe je hier niets aan dan kunnen criminelen al je activiteiten gemakkelijk stopzetten.

Neem de Universiteit van Sunderland als voorbeeld.

In eerste instantie leek het alsof ze een standaard IT-probleem hadden dat wel weer verholpen zou worden. Maar al snel realiseerden ze zich dat ze het slachtoffer waren van een cyberaanval.

ITR Automatisering

Als gevolg daarvan moest de universiteit alle online lessen annuleren. De medewerkers hadden ook problemen met het openen van e-mails. Ook hun telefoonlijnen en website vielen uit.

Het was een grote tegenslag, de universiteit was namelijk niet in staat om de activiteiten te hervatten.

Dit bewijst dat zelfs academische instellingen kwetsbaarheden in hun cyberbeveiligingssystemen hebben, met als gevolg dat ze vatbaar zijn voor aanvallen

Ook jouw bedrijf kan soortgelijke kwetsbaarheden hebben.

Maar het grote verschil is dat dergelijke aanvallen en verlies van toegang tot e-mails niet alleen uw activiteiten verstoren, maar ook een fortuin kunnen kosten en grote juridische gevolgen kunnen hebben.

Daarom is het belangrijk om regelmatig te controleren of uw oplossingen kwetsbaarheden bevatten. In dit artikel lees je precies waar je op moet letten met betrekking tot cyberbeveiliging

Cyberbeveiliging : De Zes Kwetsbaarheden

KWETSBAARHEID #1 – GEBREK AAN ENDPOINT BESCHERMING

Veel bedrijven hebben nog steeds geen eindpunt cyberbeveiliging op hun computers geïnstalleerd, zoals goede antivirusprogramma’s. Dit betekent dat hun organisatie vatbaarder is voor cyberaanvallen, waardoor doelen gemakkelijk toegang krijgen tot hun servers.

Een ander probleem is onvoldoende bescherming van eindpunten. Verschillende factoren kunnen hen kwetsbaar maken. Dit omvat het gebruik van op handtekeningen gebaseerde antivirusplatforms. Deze zijn niet langer efficiënt omdat veel technisch onderlegde criminelen ze snel kunnen omzeilen.

Bovendien controleren veel programma’s onverwacht of ongebruikelijk gedrag niet. Ze zijn ook niet altijd in staat om endpoints te onderzoeken of erop te reageren, al helemaal niet bij de grotere bedrijven.

De beste manier om deze problemen aan te pakken is door te investeren in geavanceerde endpoint bescherming met next-generation antivirus-, respons- en gedragsanalysemogelijkheden. Deze bieden een uitgebreide evaluatie van kwaadaardige acties en flexibele preventiemogelijkheden.

Als je een ouderwetse antivirus gebruikt, kun je altijd overwegen dit te upgraden naar een versie met diepgaande gedragsinspecties. Je kunt ook gebruikmaken van gedetailleerde compromisindicatoren, forensische details en real time responsfunctionaliteit.

KWETSBAARHEID #2 – SLECHTE PRIVILIGE CONTROLE

Het beperken van de toegangsprivileges van jouw softwaregebruikers is een belangrijke manier voor het voorkomen van kwetsbaarheden. Hoe minder informatie hackers in kunnen zien, hoe minder schade ze kunnen aanrichten als ze een gecompromitteerde account in handen hebben.

Het probleem ontstaat als je bedrijf de toegang tot gebruikersaccounts niet controleert. Dit zorgt ervoor dat vrijwel elke gebruiker privileges op beheerdersniveau kan krijgen. Het wordt nog erger als je configuratie leden zonder privileges toestaat om accounts op beheerdersniveau in te stellen.

Dit is de reden dat je alleen toegang zou moeten verlenen aan teamleden die hun taken niet kunnen uitvoeren zonder die toegang.

Je moet er ook voor zorgen dat nieuwe accounts geen toegang krijgen op beheerdersniveau. Dit maakt het mogelijk om te voorkomen dat minder bevoorrechte gebruikers extra bevoorrechte accounts aanmaken.

KWETSBAARHEID #3 – GECOMPROMISEERDE CREDENTIES

Je wachtwoord en gebruikersnaam zijn misschien wel de meest gebruikte toegangsgegevens. Als cybercriminelen ze kraken kunnen al jouw gebruikersgegevens bekend worden.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

Dit gebeurt meestal wanneer een nietsvermoedend teamlid het slachtoffer wordt van phishing en zijn aanmeldingsgegevens invoert op een valse website. Via de gecompromitteerde inloggegevens kan de hacker toegang van binnenuit krijgen.

Hoewel analyse en monitoring kunnen helpen bij het identificeren van kwaadaardige activiteiten, kunnen deze inloggegevens de beveiliging omzeilen en detectie verhinderen. De gevolgen zijn volledig afhankelijk van de toegang die geboden wordt voor het systeem.

Bevoorrechte referenties bieden bijvoorbeeld administratieve toegang tot systemen en apparaten. Dit is een groter risico dan bijvoorbeeld de consumentenaccounts.

Onthoud dat mensen niet de enigen zijn met referenties.
Daarom heb je direct cyberbeveiliging nodig

Beveiligingstools, netwerkapparaten en servers hebben over het algemeen wachtwoorden om communicatie en integratie tussen apparaten mogelijk te maken. Indringers kunnen deze gebruiken om bewegingen door uw hele onderneming te activeren, zowel horizontaal als verticaal. De toegang die ze hebben is dan ook bijna onbeperkt.

Wil je dit voorkomen dan moet je strenge wachtwoordcontroles implementeren. Een ander goed idee is om langere en complexe wachtwoorden in te voeren. Ook moet je het wachtwoord met regelmaat laten wijzigen. Het combineren van deze principes is een super effectieve methode om gecompromitteerde wachtwoorden en gebruikersnamen te voorkomen.

KWETSBAARHEID #4 – GEBREK VAN NETWERK SEGMENTATIE

Cybercriminelen kunnen zich richten op onvoldoende netwerkbewaking en -segmentatie om volledige toegang tot uw systeem te krijgen. Daarom heb je cyberbeveiliging nodig, als dit gebeurt, kunnen de indringers heel lang toegang houden tot je systemen.

Een van de belangrijkste oorzaken van deze zwakte is het niet ontwikkelen van sub net bewaking of controle op uitgaande activiteiten.

Dit kan beest een uitdaging zijn als honderden systemen uitgaand verkeer verzenden en met elkaar communiceren, echter is het wel gelijk en noodzaak.

Je zal je op de eerste plaats moeten richten op het controleren van je netwerktoegang in systemen binnen uw sub netten en het bouwen van robuuste detectiestrategieën voor zijwaartse bewegingen. Zorg er bovendien voor dat je vreemde DNS-lookups, gedragstrends in het verkeer en systeem-naar-systeemcommunicatie opspoort.

Microsegmentatie, firewalls en proxy toepassingen kunnen ook helpen bij het opstellen van restrictieve beleidslijnen voor systeemcommunicatie en -verkeer.

KWETSBAARHEID #5 – MISCONFIGURATIE

Misconfiguratie verwijst naar fouten in je systeemconfiguratie. Zo kunnen bijvoorbeeld ingeschakelde setup-pagina’s en standaardgebruikersnamen of -wachtwoorden leiden tot inbreuken.

Als je de setup- of applicatieserverconfiguratie niet uitschakelt, kunnen hackers verborgen kwetsbaarheden herkennen. Dit zorgt ervoor dat ze extra informatie krijgen. Slecht geconfigureerde apps en apparaten zijn dan ook echt een van de meest eenvoudige poorten voor cybercriminelen om uit te buiten.

Om dit te voorkomen is het van belang om alle systemen en procedures in te stellen om het configuratieproces aan te scherpen en waar mogelijk automatisering toepassen. Door de instellingen van apparaten en applicaties te controleren komen ook potentiële bedreigingen in het hele netwerk aan het licht.

KWETSBAARHEID #6 – CYBERBEVEILIGING : RANSOMWARE

Ransomware is ook wel cyberafpersing die gebruikers de toegang tot hun gegevens ontzegt totdat de aanvaller losgeld ontvangt. Ze dwingen het slachtoffer om een bepaalde vergoeding te betalen om een sleutel te krijgen te verkrijgen. De kosten kunnen oplopen tot duizenden euro’s, vaak wordt er gesommeerd dat er in Bitcoin wordt betaald.

Om je gegevens te beschermen, moet je er altijd voor zorgen dat je systeem klaar is om een ransomware-probleem aan te pakken. Wil je dit doen dan is het van belang om je systeem up-to-date te houden met de nieuwste beveiligingsstandaarden. Dit kan het aantal kwetsbaarheden namelijk aanzienlijk naar beneden halen. Een ander aanbevolen optie is om alleen betrouwbare softwareleveranciers te gebruiken.

STREEF RUST NA DOOR KWETSBAARHEDEN TE ELIMINEREN

Het succesvol runnen van een bedrijf met slechte cyberbeveiligingsmaatregelen is nagenoeg onmogelijk. Het risico op verlies van kostbare gegevens en reputatie is gewoonweg veel te groot.

Om ervoor te zorgen dat je organisatie geen doelwit wordt voor cyberaanvallers, is het van belang om betrouwbare verdedigingsstrategieën te implementeren.

Als uw IT-leverancier niet in staat is de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals cyberbeveiliging, riskeert u de toekomst van uw bedrijf. U betaalt ze misschien een enorm bedrag voor beveiligingstactieken die absoluut niets voor uw bedrijf doen

Als je wilt weten wat het probleem is met jouw eigen IT raden wij je aan om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. We kunnen voor jou bekijken of we kunnen helpen om jouw prestaties te verbeteren en om een betrouwbaar systeem op te zetten.

cybersecurity