FAQ items aan het laden...

Cyberbeveiliging: Uw mobiele apparaten beschermen

De realiteit leert ons dat mobiele apparaten minder veilig zijn dan desktopcomputers.

Cyberbeveiliging: De realiteit leert ons dat mobiele apparaten minder veilig zijn dan desktopcomputers. Het verbeteren van de beveiliging op deze apparaten is essentieel als je ze zakelijk gebruikt.

Technologische doorbraken hebben uw activiteiten op verschillende manieren gestroomlijnd. Allereerst kunt u nu mobiele apparaten gebruiken om uw communicatie en gegevensuitwisseling gemakkelijker te maken.

Maar deze technologische vooruitgang betekent ook dat de informatie op de mobiele apparaten van uw teamleden niet langer beperkt is tot telefoonnummers en contacten. Ze bevatten nu veel belangrijkere gegevens, zoals e-mails, wachtwoorden en andere accountinformatie.

ITR Automatisering

Daarom heb je een cyberbeveiliging nodig voor je mobiele apparaten. Het is van cruciaal belang om uw reputatie te beschermen en het risico op geldverlies te minimaliseren.

Helaas is de beveiliging (Cyberbeveiliging) van tablets en smartphones tegen cyberaanvallen niet zo goed als die van desktops en laptops. Anti-malware toepassingen zijn mogelijk, maar ze zijn niet zo krachtig als hun tegenhangers op computers. Bovendien ondersteunen veel apparaten bepaalde maatregelen en toepassingen die bedrijven ontwikkelen om de bedrijfsbeveiliging te verbeteren niet.

Gelukkig ben je nog steeds in staat om goedde veiligheidsmaatregelen te implementeren om je smartphones en tablets te beschermen.

Dit artikel behandelt de negen beste oplossingen voor het verbeteren van de cyberbeveiliging op mobiele apparaten.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

CYBERBEVEILIGING: DE NEGEN OPLOSSINGEN

OPLOSSING #1 – STEL EEN DEGELIJK BEVEILIGINGSBELEID OP

Maak een effectief gebruiksbeleid voordat u tablets of smartphones vrijgeeft aan uw teams. Definieer regels voor acceptabel gebruik en bepaal sancties voor het overtreden ervan.

Uw medewerkers moeten op de hoogte zijn van de cyberbeveiliging srisico’s en de maatregelen die hen kunnen helpen de risico’s te beperken. Ze moeten weten dat zij de eerste verdedigingslinie (Cyberbeveiliging) zijn tegen cybercriminaliteit.

Zorg er bovendien voor dat je een BYOD-beleid (Bring Your Own Device) ontwikkelt als je jouw team toestaat een persoonlijk apparaat voor zaken te gebruiken. Je bedrijfsbeleid kan het volgende omvatten:

– Vereisten voor de installatie en het op afstand wissen van software op elk persoonlijk apparaat waarop bedrijfsgegevens worden opgeslagen of waartoe toegang wordt verkregen

– Training en voorlichting voor werknemers over de bescherming van bedrijfsgegevens bij het gebruik van draadloze netwerken op hun mobiele apparaten

– Methoden voor gegevensbescherming met automatische vergrendeling of andere cyberbeveiliging maatregelen die van toepassing zijn na lange perioden van inactiviteit

– Protocollen voor verloren en gestolen apparaten

– Het gebruik van beveiligingssoftware en antivirusplatforms

– Back-up vereisten

OPLOSSING#2 – ZORG ERVOOR DAT HET BESTURINGSSYSTEEM UP TO DATE IS

Het updaten van Android- en iOS-besturingssystemen verbetert de algehele gebruikerservaring, maar het belangrijkste wat ze doen is het verhelpen van beveiligingslekken.

Installeer daarom updates zodra de ontwikkelaar ze naar buiten brengt om blootstelling aan cyberbeveiliging heidsbedreigingen te verminderen. Uitstel kan criminelen genoeg tijd geven om je zwakke plekken aan te vallen en te profiteren van verouderde besturingssystemen.

OPLOSSING#3 – WACHTWOORDBEVEILIGING INSCHAKELEN

Een complex wachtwoord of pincode kan helpen voorkomen dat cybercriminelen toegang krijgen tot mobiele apparaten. Naast het gebruik van alfanumerieke combinaties, kun je ook nadenken om gezichts- of vingerafdrukherkenning te gebruiken. Dit is altijd afhankelijk van wat bij je medewerkers past.

Als je cijfers en letters kiest, deel de combinatie dan niet met mensen buiten je bedrijf. Zorg er daarnaast voor dat uw personeel ze niet op hun telefoon opslaat als onderdeel van uw cyberbeveiliging maatregelen. Niet-gemarkeerde mappen en fysieke portefeuilles zijn een veel veiligere optie.

OPLOSSING#4 – INSTALLEER ALLEEN ZAKELIJKE PROGRAMMA’S

Een soepel downloadbeleid kan je teamleden toestaan niet-zakelijke apps te installeren. Het downloaden van dergelijke apps lijkt misschien onschuldig, maar ze staan ook bekend om hun schadelijke reclamecodes en vele andere problemen.

Om dit risico te verhelpen, kun je jouw medewerkers vertellen dat ze alleen apps mogen downloaden en gebruiken die nodig zijn voor hun functie.

OPLOSSING#5 – VERMIJD OPENBARE WI-FI VERBINDINGEN

Het kan zijn dat je team in noodgevallen gebruik moet maken van openbare wifi-netwerken om cruciale e-mails te versturen of een vergadering te plannen. Verbinding maken met dergelijke netwerken kan echter vertrouwelijke bedrijfsinformatie blootstellen aan cybercriminelen die hetzelfde netwerk gebruiken.

De eenvoudigste manier om dit risico tot een minimum te beperken, is door het te voorzien van een internetabonnement van hoge kwaliteit met roaming-diensten voor je externe medewerkers.

Mocht er geen manier zijn om openbare Wi-Fi-verbindingen te vermijden, kan een gerenommeerd virtueel privénetwerk (VPN) of veilig wereldwijd netwerk (SGN) uitkomst bieden. Het kan helpen je gegevens te beschermen door directe, veilige links te creëren van je locatie naar de beoogde website.

OPLOSSING #6 – MAAK GEBRUIK VAN TELEFOONTRACERING

Het verlies van mobiele apparaten van het bedrijf is natuurlijk vervelend, maar het is niet het einde van de wereld.

Het inschakelen van Android Phone Tracker, Find My Phone op iOS, of andere device-tracking software kan helpen bij het lokaliseren van verloren smartphones. Sommige programma’s stellen je ook in staat om gegevens op je gestolen apparaten op afstand te verwijderen.

Het installeren van deze apps neemt slechts een paar minuten in beslag en geeft je de nodige rust in je hoofd. Hiermee is de kans kleiner dat cybercriminelen de inhoud in handen krijgen, zelfs als je personeel hun mobiele apparaat kwijtraakt.

OPLOSSING#7 – INTEGREER MDM (MOBILE DEVICE MANAGEMENT SOFTWARE)

Voor nog meer veiligheid wil je wellicht integreren met betrouwbare MDM. Het is een uitstekende manier om persoonlijke en zakelijke informatie te scheiden en je teamleden in staat te stellen de beste beveiligingsmaatregelen op hun apparaten in te stellen.

In de meeste gevallen is Cloud based software de meest voordelige, flexibele en beheerbare vorm van MDM. Met veel platforms kunt je apparaat informatie controleren, apps bijwerken en beheren, je apparaten configureren, gebruiksbeperkingen instellen en content op afstand verwijderen.

Implementeer als het kan MDM-software die beveiligingsmaatregelen afdwingt op alle apparaten. Zoals eerder vermeld, kan dit data-encryptie, sterke wachtwoorden en het opzetten van containers omvatten om persoonlijke informatie te scheiden van bedrijfsgegevens.

OPLOSSING#8 – SCREEN BERICHTEN ZORGVULDIG

Cybercriminelen maken vaak gebruik van sms-phishing om je team op gevaarlijke koppelingen te laten klikken. Ze doen zich voor als een geloofwaardig persoon en vragen je medewerkers vertrouwelijke informatie te delen.

Als je medewerkers dergelijke berichten tegenkomen, moeten ze deze verwijderen of de IT-afdeling waarschuwen. Een ander goed idee is om de SMS niet te openen en de afzender te blokkeren.

OPLOSSING#9 – BLOKKEREN EN WHITELISTING

Veel bedreigingen kunnen je bedrijf in gevaar brengen door fouten van werknemers. Een teamlid kan zich bijvoorbeeld niet realiseren dat hij een gevaarlijke app downloadt waarmee hackers gegevens van de mobiele apparaten kunnen stelen.

Blokkeren en whitelisting stellen je in staat om je medewerkers tegen deze risico’s te beschermen door te bepalen welke sites en apps veilig zijn.

Enerzijds kan het blokkeren van bepaalde applicaties je IT-afdeling gemoedsrust geven en hen waarschuwen wanneer iemand toegang probeert te krijgen tot die applicaties.

Aan de andere kant kunnen whitelists heel goed werken om aan te geven aan welke tools je team prioriteit moet geven boven sociale media en games.

NIET OP JE HOEDE ZIJN

Als je alleen je desktopcomputers en laptops beveiligt, kan dit voor veel problemen zorgen.

Je werknemers kunnen nog steeds hun mobiele apparaten gebruiken om e-mails te verzenden en gevoelige informatie te delen. Daarom moet het afschermen van deze apparaten tegen cybercriminelen je hoogste prioriteit zijn.

Ontwikkel dus een strikt gebruiksbeleid en volg andere aanbevolen praktijken om de smartphones en tablets van je team zo goed als ondoordringbaar te maken voor gegevensdiefstal.

Neem vandaag nog contact met ons op voor nog meer tips op het gebied van cyberbeveiliging. We kunnen duidelijk en objectief gesprek plannen om je te helpen potentiële beveiligingsrisico’s te identificeren en deze zo snel mogelijk aan te pakken.

Volg ons op Twitter