FAQ items aan het laden...

Moeten tandheelkundige klinieken upgraden naar Windows 11?

Heeft u vragen over het updaten van uw tandartspraktijk van Windows 10 naar Windows 11? Als je dat doet, ben je niet de enige. ITR Automatisering heeft deze vraag de afgelopen tijd van veel tandheelkundige praktijkklanten beantwoord.

Moeten tandheelkundige klinieken upgraden naar Windows 11?

Kernpunten:

 • Bent u nog steeds op het punt om uw tandartspraktijk naar Windows 11 te upgraden?
 • Voldoet uw computer aan de minimale systeemspecificaties?
 • Ondersteunt Windows 11 de tandheelkundige software die u gebruikt?
 • Wat zijn de voordelen na de upgrades van de tandheelkundige kliniek?
 • Als je nog steeds niet zeker weet of overstappen het beste is, laten we elkaar ontmoeten!

Heeft u vragen over het verplaatsen van uw tandartspraktijk van Windows 10 naar Windows 11? Als je dat doet, ben je niet de enige. ITR Automatisering heeft deze vraag de afgelopen tijd voor veel tandheelkundige praktijkklanten beantwoord.ITR Automatisering

Net als u zijn we allemaal bekend met wat er gebeurt als een platform een upgrade krijgt naar de nieuwste versie. Na de uitrol begin je bugs in het systeem te ervaren, of erger nog, het mislukt. Voordat u beslist, hebben wij nog wat praktische tips.

Voldoet uw computer aan de minimale systeemspecificaties?

Voordat u het nieuwe Microsoft Windows 11-besturingssysteem als optie kunt bekijken, moet u eerst de apparatuurcompatibiliteit van uw praktijk onderzoeken. Vaak heeft een tandarts een oudere computer die hij nog steeds gebruikt.

Om ervoor te zorgen dat uw apparaat werkt, zijn hier de minimale systeemspecificaties vereist:

 • Processor – 64-bits op 1 GHz
 • RAM – 16 GB
 • Resolutie – 1280 x 720
 • PC Leeftijd – 12-24 maanden oud
 • Opslag – 256 GB SSD harde schijf
 • Display – 9 inch diagonaal bij 720p
 • Trusted Platform Module – TPM 2.0
 • Systeemfirmware – UEFI, geschikt voor beveiligd opstarten
 • Grafische kaart – DirectX 12-compatibele grafische kaart/WDDM 2.x

Het moet ook worden vermeld; sommige 8e generatie en high-end 7e generatie Intel-processors krijgen nog steeds ondersteuning. Het andere probleem is echter dat 32-bits processors niet compatibel zijn met Windows 11 en Microsoft niet langer Windows 7-besturingssystemen ondersteunt. Als dat het geval is, moet u upgraden naar een nieuwe computer.

ICT Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht

Ondersteunt Windows 11 uw Tandheelkundige software?

Op 5 oktober 2021 bracht Microsoft zijn nieuwste besturingssysteem uit, Windows 11. Sindsdien is er veel geroezemoes in de industrie over het al dan niet ondersteunen van bestaande managementsystemen voor tandartspraktijken. Daar zijn veel tandartsen en tandartspraktijken bij betrokken.

Wat is het snelle antwoord? Dat hangt ervan af. Gelukkig ondersteunen sommige softwareprogramma’s voor oefenbeheer Windows 11 en kunt u verbeterde snelheid en prestaties verwachten. Maar alleen als u op hun nieuwste of een van de nieuwste versies van hun software draait.

Ook is er een betere gebruikerservaring en robuuste cybersecurity. Als het echter gaat om cybersecurity-kracht. Het hebben van een 3rd party cybersecurity keuze zoals ITR Automatisering verhoogt de bescherming die een besturingssysteem niet kan.

Wat zijn enkele van de voordelen na het upgraden?

Een nieuw besturingssysteem voor tandartsen en tandheelkundige klinieken biedt gebruikers geavanceerde functies die niet eerder zijn aangeboden en die al lang hadden moeten plaatsvinden. Nu is er bijvoorbeeld ondersteuning voor aanraakschermen en een bijgewerkte gebruikersinterface waardoor het sneller en gemakkelijker wordt om patiëntendossiers te vinden.

Een ander voordeel is dat Microsoft een proactieve aanpak heeft gekozen om de beveiliging met Windows 11 te verbeteren. Volgens de techgigant is deze nieuwste versie van Windows ontworpen om gevoelige patiëntinformatie en -gegevens effectiever te beschermen en te beveiligen.

Met Windows 11 kunnen uw medewerkers beginnen met trainen om het nieuwe besturingssysteem beter te begrijpen. Hoewel er meer te ontdekken valt met Windows 11, zullen tandartsen en tandheelkundige klinieken meer voordelen vinden als ze het nieuwe besturingssysteem blijven verkennen.

Als u nog steeds niet zeker weet of overstappen het beste is, laten we elkaar ontmoeten!

Wanneer u een tandartspraktijk moet runnen, klinkt het niet al te aantrekkelijk om de sprong te wagen naar een nieuw besturingssysteem. Maar het niet sluipen van een piek maakt je ook nieuwsgierig en verwonderd. Dat is hoe veel van onze tandheelkundige IT-klanten zich voelen.

De eenvoudige oplossing is om een tandheelkundige IT-consultant te vinden die u kan begeleiden. Samen zullen we de voordelen en risico’s ontdekken voordat u een beslissing neemt en zullen we u geruststellen. Laten we elkaar ontmoeten als je niet zeker weet dat overstappen het beste antwoord is.

Neem gerust contact op met ITR Automatisering voor een adviesgesprek, dit kan zowel in persoon als via Teams.