FAQ items aan het laden...

IT voor de tandartspraktijk: Technologie is de sleutel tot succes

Het opzetten van een succesvolle tandartspraktijk waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technologie voor patiëntenzorg is mooi doel om na te streven.

IT voor tandartspraktijk: Het opzetten van een succesvolle tandartspraktijk waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technologie voor patiëntenzorg is mooi doel om na te streven. Als je een praktijk binnenloopt met draadloze toetsenborden en gigantische flatscreens bij de check-in weet je zeker dat je te maken hebt met een innoverend bedrijf. Met een focus op technologie en innovatie is het lanceren van een nieuwe praktijk altijd verbonden met een visie. Elke praktijk is uniek en streeft naar het bereiken van een aantal doelen, variërend van je eigen wensen en behoefte

Van visie naar succes

Heb je een visie voor de meest vooruitstrevende en winstgevende praktijk die er is? Je ziet een praktijk die meer biedt dan röntgenfoto’s en orthodontische beugels. Je ziet namelijk ook een praktijk die diagnostiek met 3D-beeldvorming en tandheelkundige implantaten aanbiedt. De grenzen van gisteren gelden allang niet meer.

ITR Automatisering

Waar begin je eigenlijk?

Begin altijd met het doel voor ogen. Het identificeren van je doelen en het definiëren van een duidelijk overzicht van hoe deze doelen te bereiken definieert je routekaart naar succes. In dit geval heiligt het doel immers ontegenzeggelijk de middelen. Archimedes zei: “De kortste afstand tussen twee punten is een rechte lijn.” Je eerste stap is het bepalen van de stappen die je moet nemen om deze doelen met positieve resultaten te bereiken

Nieuwe vorm van communicatie

De modernste praktijken maken gebruik van datanetwerkverbindingen in plaats van ouderwetse telefoonlijnen voor telecommunicatie. Voice over Internet protocol, ook wel VoIP genoemd, is voordeliger en eenvoudiger te configureren dan traditionele vaste telefoonsystemen. VoIP heeft ook de extra flexibiliteit die systemen in staat stelt mobiele telefoons te gebruiken om oproepen te maken en te ontvangen, afhankelijk van de configuratie. Met dezelfde functies die conventionele bureautelefoons te bieden hebben, kunnen VoIP-systemen een uitgebreidere lijst van functies voor drukkere moderne kantoren opstellen voor jouw doeleinden.

ICT Specialist nodig?

Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.

Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.

De keuze voor Cloud-oplossingen

Je infrastructuur zal veel bepalen over de manier waarop je praktijk werkt. Praktijken die van plan zijn geavanceerde software en een speciale architectuur te gebruiken, zijn goede kandidaten voor thin client-technologieën. Hierbij wordt gebruik gemaakt van lichtgewicht en low-profile apparaten die op afstand verbinding maken met servers, waarbij de server de superkrachtige machine is die de functies uitvoert in plaats van dat de software en processen direct op de desktop of het apparaat zijn ondergebracht. Steeds meer organisaties die op deze technologie vertrouwen, migreren naar Cloud-oplossingen die flexibel en schaalbaar zijn. Dit biedt een dynamische omgeving die zich aanpast aan een groeiende praktijk.

Denk aan de beveiliging

Zowel fysieke beveiliging als netwerkbeveiliging moeten prioriteiten zijn. Fysieke beveiliging kan je IT beschermen en digitale beveiliging zal je gegevens en je bedrijf beschermen. Beveiligingscamera’s die aan elkaar gekoppeld zijn kunnen voorzien worden van video-feeds die toegankelijk zijn en activiteit registreren. Professionele montageoplossingen zijn ook een goede optie om computers, apparaten en zowel desktop- als wandschermen te beveiligen.

Beginnen met het einddoel voor ogen is de beste manier om van punt A naar punt B te komen. Samenwerken met een MSP die bekend is met jouw eigen branche kan het proces aanzienlijk makkelijker maken, inclusief het creëren van een algemene tijdlijn, het bereiken van je visie en het handhaven van jouw doel bij elke stap.

Volg ons op Twitter